:: PRIJSVRAAG ::
DVDInfo.be >> Prijsvraag >> BEAUTY AND THE BEAST
PRIJSVRAAG: BEAUTY AND THE BEAST
De feestdagen komen in zicht en om die periode te vieren heeft Buena Vista een aantal leuke prijzen van Beauty and The Beast ter beschikking gesteld. Drie personen mogen we gelukkig maken met elk een Beauty and The Beast DVD en een mooie Beauty and The Beast Lithografie. De prijsvraag is nu ten einde gelopen.

Uit de correcte inzendingen kozen we blindelings drie winnaars:
- David De Paepe
- Chris Howitt
- Christine Decrocq

Proficiat! De winnaars mogen hun prijs spoedig in de bus verwachten.

De juiste antwoorden op de vier vragen:

VRAAG 1: In een welbepaalde aflevering van The Simpsons wordt het liedje "Be Our Guest" uit de film schaamteloos bewerkt door Mr. Burns, die in "See My Vest' beschrijft hoe zeer hij wel liefhebber is van kleren gemaakt uit (beschermde) dieren. Hoe heet deze bewuste aflevering?
--> Two Dozen and One Greyhounds

VRAAG 2: David Ogden Stiers, die de rol van Cogsworth heeft ingesproken, is bekend van zijn interpretatie van de booswichten uit Disneyfilms. Noem nog twee rollen die hij heeft ingesproken in Disney-classics.
--> Pocahontas, The Hunchback of Notre Dame

VRAAG 3: Op welk filmfestival en wanneer werd de "Work In Progress"-versie voor het eerst uitgezonden?
--> New York Film Festival, 1991

VRAAG 4: Beauty And The Beast was ongetwijfeld totnogtoe het artistiek hoogtepunt voor componist Alan Menken, die als geen ander zijn stempel heeft gedrukt op de muziek in de Disney-films van de jaren '90. Wat was de eerste Disneyfilm waaraan Menken zijn medewerking verleende?
--> The Little Mermaid

Andere recente prijsvragen