:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2023
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2023
Bron: Remain In Light - Datum: 2023-02-08 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD & BLU-RAY MAART RELEASES

Vooreerst moeten we melden dat de releasedata van The Stranger en The Enforcer zullen verschuiven van respectievelijk 7 februari en 21 februari naar 07 maart.

In maart komen we met het unaniem bejubelde en het op het Filmfestival van Gent met de hoofdprijs bekroonde Vortex van de Franse cineast Gaspar Noé, zijn meest intieme film tot op heden, meeslepend en ontroerend. Vervolgen doen we met het wederom intieme Un Beau Matin van Mia Hansen-Løve (Bergman Island) over de alleenstaande moeder Sandra die een drukke baan, de opvoeding van haar dochter en de zorg voor haar vader tracht te combineren. Afsluiten doen we met Plus Que Jamais waarin de 33-jarige Hélène te horen krijgt dat ze een zeldzame longaandoening heeft, waarop ze besluit om alleen naar Noorwegen te reizen op zoek naar rust.

VORTEX

De nieuwste speelfilm van Gaspar Noé is een tedere en onmiskenbaar krachtige verkenning van eenzaamheid en liefde. De film vertelt het verhaal van een ouder echtpaar (gespeeld door Francoise Lebrun en Dario Argento) die de dagen doorbrengen in hun appartement in Parijs. In splitscreen zien we de dagelijkse routines van het paar terwijl er wordt geworsteld met de vroege stadia van dementie. Meeslepend en ontroerend, neemt Vortex je mee in een van Noé's mooiste werken tot nu toe.

Regie: Gaspar Noé
Cast: Francoise Lebrun, Dario Argento
Releasedatum dvd: 7 maart 2023

UN BEAU MATIN

Alleenstaande moeder Sandra (Léa Seydoux) woont samen met haar achtjarige dochter in een klein appartementje in Parijs. Naast het zorgen voor haar dochter en haar drukke baan als tolk gaat Sandra regelmatig op bezoek bij haar vader, een oud filosofie professor die lijdt aan een neurodegeneratieve ziekte waardoor hij hard achteruit gaat en niet meer zelfstandig kan wonen. Terwijl Sandra en haar familie druk in de weer zijn met het inpakken van zijn spullen en de moeizame zoektocht naar een geschikt verzorgingstehuis, loopt ze haar oude vriend Clément tegen het lijf waarmee ze het contact was verloren. Ondanks dat Clément een relatie heeft, krijgen de twee een affaire en heeft Sandra na lange tijd weer het gevoel dat ze leeft.

Un Beau Matin is een persoonlijk en liefdevol Frans drama van Mia Hansen-Løve (Bergman Island). Haar nieuwe film is gesitueerd in haar geboortestad Parijs met in de hoofdrol Léa Seydoux (Crimes Of The Future, No Time To Die) en gaat over de ironie van het leven. Inspiratie voor het script haalde Hansen-Løve deels uit de ziekte van haar vader, waardoor het verhaal autobiografische elementen bevat. De film ging dit jaar in première tijdens het Cannes Director’s Fortnight en won daar het Europa Cinemas Label voor Beste Europese film op Cannes 2022.

Regie: Mia Hansen-Løve
Cast: Léa Seydoux, Pascal Greggory, Melvil Poupaud
Releasedatum dvd: 7 maart 2023

PLUS QUE JAMAIS

Hélène, een 33-jarige Bordelaise vrouw is gelukkig met haar levensgezel. Haar leven wordt overhoop gegooid als blijkt dat ze een zeldzame longziekte heeft. Op zoek naar rust besluit ze haar instinct te volgen en alleen naar Noorwegen te reizen.

Regie: Emily Atef
Cast: Vicky Krieps, Gaspard Ulliel, Bjørn Floberg
Releasedatum dvd: 14 maart 2023