:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: KOOPDVD NOVEMBER 2002
PERSBERICHT: KOOPDVD NOVEMBER 2002
Bron: RCV - Datum: 2002-09-27 - Geplaatst door: Serge
KATE & LEOPOLD
Moderne reclamevrouw Kate is niet echt succesvol in de liefde totdat haar ex echter een wel heel hoffelijk heerschap aan haar voorstelt, Leopold. Haar leven lijkt een fantastische wending te nemen. Met deze charmante hertog zou ze gelukkig kunnen worden... maar Leopold beweert uit 1876 te komen en is inderdaad in het New York van tegenwoordig totaal verloren. Kate neemt hem op sleeptouw en raakt steeds meer onder de indruk van de ouderwets galante en attente edelman. Wat is waar? Gebeurt dit echt of is het een illusie? Bestaan er tijdzones? Vindt ze dan toch eindelijk het grote geluk in de liefde? Het lijkt er wel op, alleen... moet Leopold ineens weg, terug naar zijn eigen eeuw.

Regie: James Mangold (Girl Interrupted, Cop Land)
Cast: Meg Ryan (Proof of Life, You've Got Mail, French Kiss, Sleepless in Seattle) - Hugh Jackman (Swordfish, X-Men) - Liev Schreiber (The Sum of All Fears, Scream 1, 2 en 3, The Hurricane) - Breckin Meyer (Rat Race, Road Trip, Go, Studio 54)

Lengte: 114 minuten
Leeftijd: alle leeftijden

Extra's: trailers
Technische specificaties DVD: Dolby Digital 5.1, 1.85:1 breedbeeld, letterbox

Te koop op DVD vanaf 27 november 2002ALI
Ali vertelt het aangrijpende, ongelooflijke levensverhaal van Muhammad Ali. Zijn tegenstanders. Zijn ongelooflijke successen. Zijn strijd tegen de Amerikaanse regering. Zijn wereldtitels. Zijn comeback. En natuurlijk zijn flitsende, keiharde bokspartijen. Muhammad Ali zelf is zeer tevreden over ALI: "Alleen ik ken mijn levensverhaal en dit is de enige film die vertelt zoals het is." Will Smith werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol, terwijl John Voight een nominatie ontving voor de Beste Mannelijke Bijrol.

Regie: Michael Mann (Manhunter, Heat, The Insider)
Cast: Will Smith (Men in Black 1 & 2, Wild Wild West, Enemy of the State, Independence Day) - Jon Voight (Lara Croft: Tomb Raider, Pearl Harbor, Mission Impossible) - Jada Pinkett Smith (Scream 2, Set It Off, The Nutty Professor)

Lengte: 158 minuten
Leeftijd: 12 jaar

Extra's: Making of, originele bioscooptrailer
Technische specificaties DVD: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1, 16:9 breedbeeld

Te koop op DVD vanaf 13 november 2002PINOKKIO
Dit verhaal gaat verder waar het beroemde sprookje ophield. Pinokkio is nu dus een echt jongetje, maar dan beginnen de problemen: de gemene Madame Flambeau verandert Pinokkio's vader, poppenmaker Geppetto, in een houten pop! Nu is Pinokkio uit het goede hout gesneden, dus hij probeert alles om zijn vader terug te veranderen in een echt mens. Maar kan hij dat wel of wordt hij zelf ook weer een houten pop? Misschien kan de blauwe fee hem helpen…

Regie: Michael Anderson (Summer of the Monkeys)
Cast: Martin Landau (Rounders, Sliver) - Udo Kier (Revelation, Shadow of the Vampire)

Lengte: 85 minuten
Leeftijd: alle leeftijden

Technische specificaties DVD: Dolby Digital Surround, beeld 4:3, Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld

Te koop op DVD vanaf 13 november 2002DADDY AND THEM
Welkom in het hart van Amerika, land van orkanen, tornado's, hittegolven… en van Claude en Ruby Montgomery. Zelden was een stel zo smoorverliefd en had zo veel ruzie. Als ze horen dat Claude's oom Hazel gearresteerd is voor een moordaanslag, haasten ze zich naar de familieboerderij in Little Rock. Wanneer de hele familie zich heeft verzameld, blijkt dat er van alles kan gebeuren. Het loopt uit op een gewapende roofoverval, smerige praatjes en regelrechte knokpartijen.

Regie: Billy Bob Thornton (Sling Blade, All the Pretty Horses)
Cast: Billy Bob Thornton (Monster's Ball, A Simple Plan, Sling Blade) - Laura Dern (Jurassic Park 1&3, Wild at Heart)

Lengte: 100 minuten
Leeftijd: 6 (meekijken gewenst)

Technische specificaties DVD: Dolby Digital 5.1, 16:9 breedbeeld

Te koop op DVD vanaf 13 november 2002AMERICA'S DREAM
America's Dream vertelt drie verhalen van beroemde schrijvers over de zware levens van een aantal Afrikaanse Amerikanen die opgroeiden in de tijd dat Amerika nog rassenscheiding kende: 1938. Een zwarte boerin speelt met vuur door in het racistische zuiden te flirten met een blanke vertegenwoordiger, terwijl haar echtgenoot elk moment kan thuis komen. 1948. Voor een kunstwedstrijd op school, schildert een jongetje een Afrikaanse Jezus. Het hoofd van de school schrikt zich een ongeluk, want dat zal niemand pikken. Na lang wikken en wegen besluit hij om op te komen voor zijn principes en het schilderij te accepteren, daarmee zet hij zijn carrière definitief op het spel. Het derde verhaal is geschreven door Oprah Winfrey's mentor Maya Angelou. Chicago, 1958. Een jazz-zangeres gaat door een hel door de herinneringen aan haar afschuwelijke jeugd als kind van een zwarte bediende in een rijk, blank gezin.

Regie: Bill Duke, Paris Barclay, Kevin Rodney Sullivan
Cast: Wesley Snipes (Blade 1&2, The Art of War, The Fan) - Danny Glover (Lethal Weapon 1 t/m 4, The Rainmaker)

Lengte: 87 minuten
Leeftijd: alle leeftijden

Technische specificaties DVD: Dolby Surround, beeld 4:3

Te koop op DVD vanaf 27 november 2002THE DIAMOND OF JERU
In de vijandige jungle van Borneo is een echtpaar op zoek naar een enorme diamant. Ze gaan op pad met een gevaarlijke diamantjager. Zijn concurrent Mike waarschuwt het stel dat de kerel levensgevaarlijk is en ze hun leven niet zeker zijn. Ze luisteren echter niet. Diep in het duistere, gevaarlijke woud, op zoek naar de beroemde diamant van Jeru, gaat het allemaal verschrikkelijk verkeerd. Mike moet een keihard gevecht leveren op leven en dood temidden van vijandige stammen, wurgslangen, vogelspinnen, dodelijke insecten, een moordende hitte en een niets ontziende psychopaat.

Regie: Ian Barry, Dick Lowry
Cast: Billy Zane (Zoolander, Titanic) - Keith Carradine (Two Days in the Valley, The Beasty Boy)

Lengte: 86 minuten
Leeftijd: 12 jaar

Technische specificaties DVD: Dolby surround, beeld 4:3

Te koop op DVD vanaf 27 november 2002PENDULUM
De aantrekkelijke rechercheur Amanda onderzoekt de moord op een professor. Al snel blijkt de zaak veel gevaarlijker dan ze dacht. De universiteit waar de man werkte, houdt er een gigantische doofpot op na, de machtigste mannen van de stad hebben een duister seksschandaal te verbergen en twee verleidelijke studentes weten veel meer dan ze los laten. Het wordt Amanda steeds duidelijker dat ze de zaak niet heeft gekregen om 'm op te lossen…

Regie: James D. Deck (Two Shades of Blue)
Cast: Rachel Hunter (Rock Star) - James Russo (Beverly Hills Cop, Donnie Brasco, The Ninth Gate)

Lengte: 92 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties DVD: Dolby surround, beeld 4:3

Te koop op DVD vanaf 27 november 2002THE PROPHECY OF THE TIGER
In Hong Kong worden Henry Jekyll en zijn kersverse echtgenote gruwelijk en genadeloos afgetuigd door een bende criminelen. Alleen Henry overleeft het. Net. De mysterieuze Chinese Dr. Chau helpt hem er bovenop met eeuwenoude rituelen. Dan begint Henry te veranderen. Zijn ogen, stem, lichaam: niets blijft hetzelfde. De aardige Jekyll wordt een keiharde Mr. Hyde. Volgens een eeuwenoude profetie is Henry de Witte Tijger: een mythische held die het moet opnemen tegen De Draak, de bron van al het kwaad. Nu kan Henry eindelijk wraak nemen voor de dood van zijn vrouw. Maar hij weet niet welke gigantische krachten hij tegenover zich heeft…

Regie: Colin Budds (TV: The Flying Doctors, Flipper)
Cast: Adam Baldwin (The Patriot, Independence Day) - Chang Tseng (Romeo Must Die, Shanghai Noon)

Lengte: 98 minuten
Leeftijd: 12 jaar

Technische specificaties DVD: Dolby surround, beeld 4:3

Te koop op DVD vanaf 27 november 2002CHASING AMY
Holden McNeil en Banky Edwards genieten van hun succes als bedenker en tekenaar van een populair stripverhaal. Als ze Alyssa Jones, een vrouwelijke collega, ontmoeten, valt Holden direct voor haar charmante verschijning. Zij beantwoordt zijn avances echter niet, maar voelt wel wat voor een normale vriendschap. Holden staat voor een dilemma: kan hij zijn diepe gevoelens negeren om "slechts" een vriend voor haar te zijn? Banky -die Holden beter kent dan wie dan ook- denkt van niet. Naarmate de vriendschap voortduurt, lijkt hij gelijk te krijgen, want Holden wordt steeds verliefder. En heel langzaam begint Alyssa meer te voelen voor hem. Dit tot grote frustratie van Banky. Want hij is niet van plan z'n beste vriend kwijt te raken vanwege "grote mensen" emoties als de liefde…

Regie: Kevin Smith (Jay and Silent Bob Strike Back, Dogma, Clerks)
Cast: Ben Affleck (The Sum of All Fears, Pearl Harbor, Dogma) - Joey Lauren Adams (Jay and Silent Bob Strike Back, Big Daddy)

Lengte: 111 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties DVD: Dolby Surround, beeld 4:3

Te koop op DVD vanaf 13 november 2002THE ISLAND OF DR. MOREAU
Tijdens een VN-missie in de nabije toekomst stort Douglas neer in de Pacific. Hij wordt opgepikt door Montgomery en komt terecht op een schijnbaar idyllisch eiland. Hier wordt het natuurlijk evenwicht ernstig verstoord door de huiveringwekkende DNA-experimenten van Dr. Moreau, op zoek naar een superieur ras. Door de mutatie van beesten naar mensachtige gedaanten heeft hij echter de poorten van de hel geopend.

Regie: John Frankenheimer (Reindeer Games, Ronin)
Cast: Marlon Brando (The Score, The Godfather Trilogie, Apocalypse Now) - Val Kilmer (At First Sight, Heat, Top Gun)

Lengte: 97 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties DVD: Dolby Surround, beeld 4:3

Te koop op DVD vanaf 27 november 2002