:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2023
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2023
Bron: Remain In Light - Datum: 2022-12-29 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD & BLU-RAY JANUARI RELEASES

Zodadelijk is het weer zover, draaien we er weer een cijfertje bij om en stappen we 23 binnen. Dat het voor u een mooi jaar mag worden.

In 2023 gaan we van start met 4 releases, waaronder Claire Denis's haar intiem en prachtig gebracht relatiedrama Avec Amour Et Acharnement waarin de twee iconen van de Franse cinema, Juliette Binoche en Vincent Lindon, mogen schitteren. Om dit vuurwerk nog wat kracht bij te zetten, volgt er het unaniem bejubelde Spaanse plattelandsdrama Las Bestias. Een razendspannend relaas over waarden, idealen en verschillende belangen. Vervolgens komen we met The Curse Of Rosalie waarin een koppel en hun dochter op de vlucht gaan voor "het kwaad" en ze deze ondanks de lange weg die ze ervoor afleggen toch maar niet lijken te kunnen ontkomen. Afsluiten doen we met Vesper Chronicles, een post-apocalypische road-movie waarin de dertienjarige Vesper samen met haar vader en Camelia op zoek gaan naar Citadel, om aldaar de heersende klasse omver te werpen.

Fijne feestdagen zo!

AVEC AMOUR ET ACHARNEMENT

Sarah (Juliette Binoche) en Jean (Vincent Lindon) zijn verliefd, ze wonen al een paar jaar samen. Het is een liefde die hen gelukkig en sterker maakt. Ze vertrouwen elkaar. Het verlangen is nooit afgenomen. Op een ochtend loopt Sarah haar vroegere minnaar François tegen het lijf, dezelfde François die haar aan Jean heeft voorgesteld, dezelfde François die ze zonder aarzelen voor Jean heeft verlaten. Avec Amour Et Acharnement is Claire Denis’ derde samenwerking met de gerenommeerde auteur Christine Angot, met wie ze Un Beau Soleil intérieur maakte, waarin Juliette Binoche eveneens de hoofdrol vervulde. Avec Amour Et Acharnement ging in première op de Berlinale 2022, waar het genomineerd was voor de Gouden Beer en de Zilveren Beer won voor Beste Regie.

Regie: Claire Denis
Cast: Juliette Binoche, Vincent Lindon, Grégoire Colin
Releasedatum dvd: 17 januari 2023

LAS BESTIAS

Antoine en Olga beoefenen ecologisch verantwoorde landbouw en restaureren verlaten huizen om de herbevolking te vergemakkelijken. Alles zou idyllisch moeten zijn, ware het niet dat zij zich verzetten tegen een windturbineproject dat een ernstig conflict met hun buren veroorzaakt. De spanning zal hoog oplopen...

Regie: Rodrigo Sorogoyen
Cast: Marina Foïs, Denis Ménochet, Luis Zahera, Diego Anido, Marie Colomb
Releasedatum dvd: 17 januari 2023

THE CURSE OF ROSALIE HARVENGER

In de hoop aan hun verleden te ontsnappen, verhuizen Daniel en Theresa Snyder met hun jonge dochter Rosalie naar een schilderachtig stadje in het Middenwesten. Ze worden achtervolgd door het kwaad dat ze achter zich proberen te laten. Wanneer hun buren beginnen met sterven, wende de Snyders zich tot een inheemse Amerikaanse ziener. De Snyders ontdekken een legende die de sleutel kan zijn tot het redden van hun familie, of een pad naar een gruwelijk einde voor hen en alles wat hen dierbaar is.

Regie: Will Klipstine
Cast: Madeleine McGraw, Teal Redmann, Irene Bedard
Releasedatum dvd en Blu-ray: 24 januari 2023

VESPER CHRONICLES

Na de instorting van het ecosysteem is de aarde in een post-apocalyptische planeet veranderd. De dertienjarige Vesper maakt gebruik van haar overlevingstechnieken om samen met haar zieke vader Darius een bestaan in de deze wereld te leiden. Op een dag stuit ze op Camelia, een vrouw die een vliegtuigcrash heeft overleefd. De vrouwen sluiten een deal: als Vesper mee op zoek gaat naar haar vermiste metgezel, brengt Camelia haar naar het Citadel. Dit is het hart van de oligarchen die technologieeen gebruiken om de wereld onder de duim te houden.

Regie: Kristina Buozyte & Bruno Samper
Cast: Raffiella Chapman, Eddie Marsan, Rosy McEwen
Releasedatum dvd: 31 januari 2023