:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2022
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2022
Bron: Remain In Light - Datum: 2022-11-13 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD & BLU-RAY DECEMBER RELEASES

Allereerst moeten we even melden dat de release van Men verschoven is van 9 november naar 16 november.

Voor december hebben we dan alvast een aantal bijzondere arthouse titels op het programma staan alsook actie, sci-fi en drama. Starten doen we met de nihilistische drama/thriller Sundown waarin de raadzalachtige Tim Roth zich in Mexico onderdompeld in drank, verveling en seks in afwachting op iets waar enkel hij weet van heeft. In China Salesman worden Mike Tyson en Steven Seagal tegen elkaar opgezet in een spel van macht en corruptie. In het kenmerkende debuut Corrective Measures van regisseur Sean Patrick O'Reilly lopen de spanningen op tussen bewakers en de mutanten-gevangen hoog op en volgt de complete anarchie. Meesterlijk is zeker toepasbaar op de allom bejubelde komedie El Buen Patrón van Fernando León de Aranoa met een weergaloze Javier Bardem als grenzeloze fabriekseigenaar in de glans-hoofdrol. Een weekje later volgen we met The Devil To Pay, eerder aangekondigd in september, maar nu eindelijk leverbaar. Een bijzonder eigenzinnige wraakfilm die zich in de desolate Appalachen van Noord-Amerika afspeelt. In het mooi uitgewerkte familiedrama All My Puny Sorrows komen twee zussen in het reine met hun verleden. Eindigen doen we met het magistrale Il Buco, een bijzondere observatie over een groep jonge speleologen en een oude herder.

SUNDOWN

Een rijke Engelse familie geniet van een luxueuze vakantie in Acapulco wanneer het nieuws van een sterfgeval hen dwingt met spoed terug te keren naar Londen. Als ze bijna aan boord van het vliegtuig gaan, meldt Neil doodleuk dat hij zijn paspoort in zijn hotelkamer is vergeten. Op de terugweg van de luchthaven vraagt hij de taxichauffeur om hem af te zetten aan een bescheiden "pension" in Acapulco...

Regie: Michel Franco
Cast: Tim Roth, Charlotte Gainsbourg
Releasedatum dvd: 7 december 2022

CHINA SALESMAN

Een Chinese zakenman staat tijdens een belangrijke Afrikaanse telecom-deal oog in oog met zijn corrupte concurrent. Lokaal stamhoofd Kabbah (Mike Tyson) en huurmoordenaar Lauder (Steven Seagal) worden door de twee partijen tegenover elkaar gezet in een één-op-één gevecht terwijl de volledige regio op het randje van een burgeroorlog balanceert.

Regie: Tan Bing
Cast: Mike Tyson, Steven Seagal en Dong Xue-Li
Releasedatum dvd en Blu-ray: 7 december 2022

CORRECTIVE MEASURES

In 's werelds meest gevaarlijkste gevangenis - met de meest verraderlijke criminelen - loopt de spanning tussen de veroordeelden en het personeel hoog op. De onrust leidt tot een oncontroleerbare anarchie die het gebouw overneemt en de boel op zijn kop zet.

Regie: Sean Patrick O'Reilly
Cast: Bruce Willis, Michael Rooker, Tom Cavanagh
Releasedatum dvd en Blu-ray: 7 december 2022

EL BUEN PATRON


De charismatische fabriekseigenaar Blanco staat onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding voor zakelijke uitmuntendheid. Alles in zijn familiebedrijf dat industriële weegschalen produceert, moet hiervoor gesmeerd lopen. Maar Blanco’s perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire. Om zijn kansen op de prijs niet te verspelen en de balans in zijn bedrijf te herstellen, bemoeit de manipulatieve 'goede baas' zich schaamteloos met het privéleven van zijn medewerkers en overschrijdt hij bijna elke denkbare grens. Hiermee zet hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang.

Regie: Fernando León de Aranoa
Cast: Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor
Releasedatum dvd: 7 december 2022

THE DEVIL TO PAY

Lemon woont samen met haar man Tarlee en haar zoon Coy op een klein boerderijtje hoog tussen de bossen in de Appalachen. Op een dag komt haar man niet thuis en wordt ze gesommeerd om naar Tommy, de "basin" van het gehucht te komen. Blijkbaar was Tarlee in opdracht van Tommy iets aan het doen en als ze haar man niet kan terugvinden, dreigt Tommy ermee haar zoon te vermoorden...

Regie: Ruckus Skye, Land Skye
Cast: Danielle Deadwyler, Catherine Dyer, Jayson Warner Smith
Releasedatum dvd en Blu-ray: 14 december 2022

ALL MY PUNY SORROWS

Elf en Yoli zijn zussen die opgroeiden bij Mennonieten. Op volwassen leeftijd hebben ze hun strikt religieuze leven achter zich gelaten. De één is nu een befaamde concertpianiste die geobsedeerd is door haar levenseinde. De ander is een boekschrijfster die worstelt met de liefde en het leven. Door haar moeilijkheden komt ze evenwel veel over zichzelf te weten.

Regie: Michael McGowan
Cast: Alison Pill, Sarah Gadon
Releasedatum dvd en Blu-ray: 14 december 2022

IL BUCO

Tijdens de economische boom van de jaren '60, wordt Europa’s hoogste gebouw opgetrokken in het welvarende noorden van Italië. Aan de andere kant van het land verkennen een groep jonge speleologen Europa’s diepste grot in het ongerepte Calabrië. De bodem van de Abisso di Bifurto, op bijna 700 meter onder de grond, wordt voor het eerst bereikt! Deze stoutmoedige onderneming wordt niet opgemerkt door de bewoners van het nabij geleden dorp, maar wel door de oude herder van het Pollino plateau. Zijn leven raakt verweven met het avontuur van de groep speleologen.

Regie: Michelangelo Frammartino
Cast: Paolo Cossi, Jacopo Elia, Denise Trombin, Nicola Lanzak
Releasedatum dvd: 14 december 2022