:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2022
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2022
Bron: Remain In Light - Datum: 2022-10-18 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD & BLU-RAY NOVEMBER RELEASES

Voor november mogen we van start gaan met de meest hippe film van het jaar Everything Everywhere All At Once, een onnavolgbare niet te missen sci-fi trip die ondertussen een boxoffice van + 1.3 M in Nederland wist te behalen. Vervolgen doen we met het WWII piloten actie-avontuur Wolf Hound waarin de onfortuinlijke James Maslow zich vanachter de vijandelijke linies een weg terug moet trachten te banen. In het tactiele en zintuigelijke Clara Sola staat het kleine, eenvoudige en vrouwelijke voorop, een parel van het Latijns-Amerikaanse magisch realisme. In contrast daarmee staat dan weer het ongepolijst Noors drama Ninja Baby dat op een eigenzinnige manier animatie en drama combineert en dit een erg geestige komedie oplevert over een nochtans behoorlijk zwaarwichtig onderwerp van ongewenst moederschap. De maand november eindigen we net mooi op tijd voor de Sint met de animatietopper De Legende Van Samurai Henk die weinig introductie behoeft met de 100+ print plus release in Nederland. Naast deze nieuwe releases komen dus ook de uitgestelde releases van Men en The Contractor uit in november.

EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE

Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Ke Huy Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal teveel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

Everything Everywhere All At Once is een eigenzinnige sciencefiction-avonturenfilm geregisseerd door het regisseurs-duo Daniel Kwan en Daniel Scheinert (Swiss Army Man). Met in de hoofdrollen: Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Hidden Dragon), Ke Huy Quan (The Goonies) en Jamie Lee Curtis (Halloween).

Regie: Dan Kwan, Daniel Scheinert
Cast: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Ke Huy Quan
Releasedatum dvd en Blu-ray: 23 november

WOLF HOUND

Wolf Hound speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in het door Nazi's bezette Frankrijk. Wanneer de geallieerde Joods-Amerikaanse piloot David Holden (James Maslow) in een vijandelijke hinderlaag terecht komt, stort zijn vliegtuig neer. Met enkel wat kleerscheuren en een pistool probeert Holden zijn gevangen genomen bemanning te redden.

Regie: Michael B. Chait
Cast: James Maslow, Trevor Donovan, John Turk
Releasedatum dvd en Blu-ray: 16 november

CLARA SOLA

Tussen de dieren en de omringende natuur is de veertigjarige Clara volkomen in haar element, maar op het erf van haar huis aan de rand van het Costaricaanse regenwoud beperken paarse linten haar bewegingsruimte. Behept met een bochel en een ontwikkelingsstoornis leeft ze nog altijd onder het beschermende regime van haar toegewijde moeder Fresia, die in haar aandoeningen een teken van Gods voorzienigheid ziet en haar genezende gaven toekent. Door de dorpelingen wordt ze daardoor gezien als een heler, een gave waarmee ze haar gezin onderhoudt. Het leven van de kinderlijke Clara begint te veranderen wanneer ze tijd doorbrengt met Santiago, het vriendje van haar tienernichtje Maria. Hij is een aardige man die graag met Clara in de natuur wandelt en haar op een vriendelijke manier helpt het leven te begrijpen. Als Clara lippenstift uitprobeert, leert hij haar hoe ze haar lippen moet tuiten om ze met een tissue te deppen. Als menstruatiebloed langs haar been loopt, geeft hij haar een doekje en wendt hij zijn ogen af. Het is bijna alsof Clara verrast wordt door een late puberteit en ze voor het eerst seksuele opwinding begint te voelen. Zowel op fysiek als mystiek vlak lijkt Clara haar grenzen te verleggen en in de zoektocht naar haar ware zelf onttrekt Clara zich steeds meer van haar rol als heilige.

Regie: Nathalie Álvarez Mesén
Cast: Chris Pine, Gillian Jacobs, Ben Foster, Sander Thomas
Releasedatum dvd: 16 november

NINJA BABY

De 23-jarige Rakel geniet van haar onbezorgde leven en woont samen met een vriendin. Ze tekent strips, houdt van feestjes, drank en drugs en heeft regelmatig een onenightstand. Na aandringen van haar huisgenoot doet Rakel een zwangerschapstest en blijkt ze al 6 maanden zwanger te zijn van een scharrel, terwijl ze net begint te daten met de aikidoleraar. Moeder worden stond niet op Rakels bucketlist en aangezien abortus geen optie meer is, moet ze gaan kiezen tussen haar oude vertrouwde leventje en de door haar omgedoopte Ninjababy, die haar steeds meer begint te kwellen wanneer hij in haar verbeelding tot leven komt.

Regie: Yngvild Sve Flikke
Cast: Kristine Thorp, Arthur Berning, Nader Khademi
Releasedatum dvd: 30 november

DE LEGENDE VAN SAMURAI HENK

De vrolijke hond Henk droomt van een leven als samoerai in een land waar katten de baas zijn. Terwijl alle katten hem wantrouwen, neemt Jimbo, ooit een grote samoerai, Hank met veel tegenzin onder zijn hoede. Samen moeten ze vechten om hun stad te beschermen tegen de gevreesde generaal. De Legende Van Samoerai Henk werd gecreëerd door Rob Minkoff en is losjes gebaseerd op de westernfilm ‘Blazing Saddles’ (1974) van Mel Brooks.

Regie: Matt Koetsier, Rob Minkoff, Paul Stodolny
Releasedatum dvd en Blu-ray: 30 november

LEUVEN BIERSTAD

Leuven is sinds mensenheugenis bekend als dé bierhoofdstad van het land. Dat heeft veel te maken met het feit dat de grootste brouwerij ter wereld in Leuven gevestigd is. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom de stad deze titel meer dan verdient. Presentator en verteller Jeroen Meus, Leuvenaar en bierkenner, vertelt je er alles over in de documentaire film Leuven Bierstad.

Leuven Bierstad vertelt de hele biergeschiedenis van Leuven: van de vroege middeleeuwen tot vandaag. Van de allereerste brouwerijen in de stad tot de groei van de sector tijdens de industriële revolutie, de hoogdagen van de lokale brouwerijen zoals Breda, Vantilt en La Vignette, de uitbouw van Artois tot wereldmarktleider en de wederopstanding van het ambachtelijke bierbrouwen in onze regio vandaag de dag. Leuven Bierstad belicht alle aspecten van de biergeschiedenis: naast die geschiedenis van de brouwerijen wordt uitgebreid ingegaan op de belangrijke rol die de universiteit en de bierprofessoren én de studenten vervullen. En natuurlijk komt ook de lokale folklore aan bod: het caféleven, de bierfeesten, de verkiezing van de bierkoning; het is allemaal onlosmakelijk verbonden met Leuven.

Leuven Bierstad is de zesde film in een reeks films waarin belangrijke geschiedkundige verhalen over de stad Leuven worden verteld aan de hand van historisch beeldmateriaal. Er werden prenten, schilderijen, foto’s, films, video’s en allerhande documenten gebruikt uit grote professionele archieven, zoals bijvoorbeeld die van VRT en Stadsarchief Leuven, maar ook uit heel wat private archieven. Heel wat beeldmateriaal werd voor de gelegenheid opnieuw ingescand aan hoge resolutie.

Regie: Johan Van Schaeren
Cast: Jeroen Meus
Releasedatum dvd: 30 november
UIT HET ARCHIEF