:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2022
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2022
Bron: Remain In Light - Datum: 2022-01-23 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES FEBRUARI 2022

De maand beginnen we met de geestige thriller I Care A Lot waarin de meedogenloze Marla (Rosamund Pike) hulpbehoevende ouderen als melkkoeien beschouwd. Tot een van haar klanten de moeder van een Russische maffiabaas blijkt te zijn. In Castle Falls gaan rivaliserende bendes op zoek naar miljoenen dollars, verstopt in een ziekenhuis dat op het punt staat opgeblazen te worden voor de sloop. Met Scott Adkins en Dolph Lundgren, dus actie gegarandeerd! Enid werkt bij de Britse filmkeuring. Op een dag krijgt ze een horrorfilm voorgeschoteld die een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd exact kopieert. Wanneer ze op onderzoek trekt vervaagt al snel de grens tussen horror en trauma. Censor is ook met recht en reden ontvangen als één van de beste horrorfilms van afgelopen jaren. Deze maand schotelen we nog een film voor, overladen met lovende recensies: Martin Luther King Vs The FBI. Deze onthutsende documentaire onthult namelijk hoe de geheime dienst het imago van King probeerde te schaden. In Flag Day, geregisseerd door Sean Penn, worstelt Jennifer met het duistere verleden van haar vader, bankovervaller en oplichter. Zonder te weten weten wat van hem geworden is, probeert ze met zijn verleden in het reine te komen. In november was de actiefilm Cash Truck, met Jason Statham, enkel leverbaar voor Belgie. Nu dus ook voor Nederland! De maand sluiten we af met het subtiel, ontroerend en empathisch drama Here We Are. Vader en autistische zoon besluiten te vluchten wanneer er in hun plek wordt beslist dat de zoon begeleid moet gaan wonen.

Opgelet: Wegens Covid problemen bij het dupliceerbedrijf loopt de productie van Queenpins en Gunpowder Milkshake achterop. Hierbij volgen de nieuwe releasedata. Deze worden wel gehaald! Gelieve deze info aan te pasen in uw systeem.

Gunpowder Milkshake (DVD/BD) - Nieuwe Releasedatum: 27 januari
Queenpins (DVD/BD) - Nieuwe Releasedatum: 27 januari

I CARE A LOT

De succesvolle Marla Grayson (Rosamund Pike) werpt zich op als wettelijke voogd voor bejaarden, die zelf niet langer in staat zouden zijn om hun eigen financiën te beheren. Marla heeft een groot talent om de wet in haar voordeel te gebruiken en in het nadeel van haar klanten. Maar wanneer ze in contact komt met Jennifer Peterson, een schijnbaar perfect nieuw slachtoffer, beseft ze al snel dat ook Jennifer niet is wie ze lijkt te zijn. Terwijl Marla krampachtig vasthoudt aan haar ongrijpbare ‘American Dream’, staat haar een ijzingwekkend avontuur te wachten. ‘I Care A Lot is geregisseerd door J Blakeson (The 5th Wave), met in de hoofdrol Golden Globe winnaar Rosemund Pike (Gone Girl), Eiza González (Baby Driver) en Peter Dinklage (Game Of Thrones).

Regie: J Blakeson
Cast: Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González
Releasedatum dvd en Blu-ray: 2 februari 2022.

CASTLE FALLS

Na jarenlange verwaarlozing is Castle Heights Hospital klaar om vernield te worden. Wat niemand weet, is dat een bendeleider, die intussen in de gevangenis zit, er 3 miljoen dollar heeft gestopt. Drie wanhopige partijen gaan op zoek naar het fortuin: een ex-militair (Scott Adkins) die de buit tijdens zijn werk als deel van de sloopploeg, een cipier (Dolph Lundgren) die het geld om persoonlijke redenen broodnodig heeft en de bende die beweert dat de 3 miljoen van hen gestolen werd. De sloop wordt in gang gezet en iedereen krijgt 90 minuten voordat "The Castle" valt. Wie vindt het geld, en wie kan er mee ontsnappen? De klok tikt...

Regie: Dolph Lundgren
Cast: Scott Adkins, Dolph Lundgren, Kim DeLonghi
Releasedatum dvd en Blu-ray: 9 februari 2022.

CENSOR

1985. Enid is een filmcensor die een verontrustende film uit de archieven onder ogen krijgt. De film heeft iets weg van haar jeugdherinneringen en Enid gaat erop uit om het verband te onderzoeken. Hierdoor wordt ze met het mysterie achter de verdwijning van haar zus geconfronteerd, die recentelijk bij verstek dood is verklaard. Haar zoektocht brengt haar op de dunne scheidslijn tussen fictie en realiteit.

Regie: Prano Bailey-Bond
Cast: Niamh Algar, Michael Smiley, Nicholas Burns
Releasedatum dvd en Blu-ray: 16 februari 2022.

MARTIN LUTHER KING VS. THE FBI

Regisseur Sam Pollard toont in zijn documentaire Martin Luther King Vs. The FBI hoe de vreedzame voorvechter van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging Martin Luther King Jr, kort na zijn beroemde ‘I have a dream’ speech door de FBI werd aangemerkt als gevaar voor de toekomst van Amerika. Met behulp van vrijgegeven geheime staatsdocumenten en geïnspireerd op het werk van historicus en Pulitzerprijs winnaar David J. Garrow laat de documentaire zien hoe de FBI onder leiding van J. Edgar Hoover, een heksenjacht opende op King, waarbij hij constant in de gaten werd gehouden en lastiggevallen door de Amerikaanse regering. Hoover zag in de massale beweging tegen rassendiscriminatie in jaren ’50 en’60 een communistisch complot en gaf opdracht King af te luisteren. FBI-rechercheurs ontdekten dat de geliefde en charismatische dominee er buitenechtelijke relaties op na hield en zetten hem met een getypte, anonieme brief onder druk: “Er is maar één ding dat u nog kunt doen. U weet wat het is.”

Martin Luther King vs. The FBI is een verbijsterend relaas waarin aan de hand van archiefbeelden, scènes uit Hollywoodfilms en het commentaar van historici, publicisten en betrokkenen, wordt onthuld hoe de FBI het imago van King publiekelijk probeerde te schaden vanaf eind jaren 50 tot aan het moment dat hij werd vermoord in 1968.

Regie: Sam Pollard
Cast: Martin Luther King Jr., J. Edgar Hoover
Releasedatum dvd: 16 februari 2022.

FLAG DAY

Journaliste Jennifer (Katheryn Winnick) worstelt al haar hele leven met de duistere erfenis van haar vader John Vogel (Sean Penn). Ondanks dat John een liefhebbende en charismatische man is, gelooft hij dat de wereld corrupt is en dat je corrupt moet zijn om te kunnen overleven. Als berucht crimineel beraamt hij moorden, bedriegt, brandt gebouwen af en weet hij uiteindelijk 20 miljoen te verdoezelen. John laat zijn volwassen dochter achter, terwijl zij geen idee heeft wat er van hem is geworden.

Regie: Sean Penn
Cast: Sean Penn, Mitchell McCormick, Tom Anniko, Dylan Penn
Releasedatum dvd en Blu-ray: 23 februari 2022.

HERE WE ARE

De gescheiden vijftiger Aharon is gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn autistische zoon. Samen leiden ze een harmonisch leven, ver van de boze buitenwereld. Uri is echter bijna volwassen en zijn moeder vindt dat het tijd is dat hij begeleid gaat wonen om onafhankelijker te leren leven. Aharon gelooft niet dat een ander zijn zoon beter zal begrijpen en wil zelf zijn fulltime voogd blijven. Onder toenemende druk van zijn ex-vrouw en een maatschappelijk werker stemt hij uiteindelijk toch in. Op weg naar het instituut krijgt Uri echter een driftbui, waardoor Aharon besluit er samen vandoor te gaan. Uri is immers duidelijk nog niet klaar voor een scheiding. Of is het Aharon die zijn zoon niet kan loslaten? Shai Avivi en Noam Imber vertolken de hoofdrollen in Here We Are, een pakkende en hartverwarmende tragikomedie van de Israëlische regisseur Nir Bergman over een vader-zoon relatie, ouder worden en leren loslaten.

Regie: Nir Bergman
Cast: Shai Avvivi, Noam Imber, Smadar Wolfman
Releasedatum dvd: 23 februari 2022.

CASH TRUCK

Wanneer H (Jason Statham) aan de slag gaat bij een geldtransportbedrijf dat verantwoordelijk is voor het wekelijks vervoeren van honderden miljoenen dollars, heeft hier net een dodelijke roofoverval plaatsgevonden. De crew bekijkt de mysterieuze H met argwaan: is hij een undercover politieagent, een oorlogsheld of een crimineel meesterbrein?

Regie: Guy Ritchie
Cast: Jason Statham, Josh Hartnett
Releasedatum dvd en Blu-ray: 23 februari 2022 (Nederland)