:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2021
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2021
Bron: Remain In Light - Datum: 2021-10-10 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES OKTOBER 2021


Oktober starten we met Undine, regisseur Christian Petzold schotelt ons met Undine een wreed sprookje voor in het geürbaniseerde Berlijn van vandaag de dag. We schrijven de jaren '70. In Ted Bundy: American Boogeyman zwerft Ted de Amerikaanse snelwegen rond op zoek naar zijn volgende prooi. In ADN worstelt Neige met een identiteitscrisis wanneer haar grootvader overlijdt. Intussen laaien de spanningen tussen de familieleden opnieuw op. Met Just 6.5 duik je ruim twee uur in de drugswereld van Teheran. Wanneer - in deze explosieve politiefilm - een drugsbaron wordt opgepakt, probeert deze alles om te ontsnappen en zijn familie te redden. In Safer At Home houdt een groep vrienden een onlinefeestje tijdens de coronaepedemie. Wanneer drugs op tafel komen gaat het mis en verandert de gezellige bijeenkomst in een angstaanjagende situatie. Killing Eve-showrunner Emerald Fennell brengt in haar eerste film Promising Young Woman het donker komische wraakverhaal van Cassie (Carey Mulligan), een jonge vrouw die nachtclubs afschuimt om mannen een lesje te leren.


UNDINE

"Als je weggaat, moet je dood". Met deze woorden laat de schijnbaar onbewogen Undine Johannes achter op een Berlijns terras, net nadat hij gezegd heeft niet met haar verder te willen. Undine is historica en gids, gespecialiseerd in de stadsontwikkeling van Berlijn en ze gaat naar haar werk. Tijdens haar volgende pauze valt ze halsoverkop voor beroepsduiker Christoph, als ze samen door een merkwaardig ongeluk doorweekt tussen de scherven en vissen van een uit elkaar gespat aquarium belanden. Voor hen beiden gaat een nieuwe wereld open, vol liefde en vertrouwen.
Onder de oppervlakte van dit liefdesverhaal gaat echter een oude mythe schuil over een mysterieuze waternimf, die haar geliefde moet vermoorden nadat ze door hem verlaten wordt. Christoph begint te beseffen dat Undine ergens voor wegloopt en Undine weet dat ze nog iets moet afhandelen om haar vloek op te heffen. Met dit moderne sprookje herinterpreteert de gelauwerde Christian Petzold (Barbara, Transit) – een van de belangrijkste regisseurs van de Berlijnse School – op een fascinerende manier de mythe van de waternimf Undine of Ondine, die bovenwater maar op één manier kan overleven: door de menselijke liefde. Het Duits-Franse drama met hoofdrollen voor Paula Beer (Werk Ohne Autor, Transit), Franz Rogowski (Victoria, Transit), Jacob Matschenz (Werk Ohne Autor, Die Welle) werd geselecteerd voor de Competitie tijdens het 70 Internationale Filmfestival van Berlijn. Undine won de FIPRESCI prijs en Paula Beer won de Zilveren Beer voor haar rol als Undine.

Regie: Christian Petzold
Cast: Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree
Releasedatum dvd: 13 oktober 2021

TED BUNDY: AMERICAN BOOGEYMAN

Een verschrikking waart over de snelwegen van het duistere Amerika van de jaren zeventig: zijn naam is Ted Bundy. FBI-agenten Kathleen McChesney en Robert Ressler zittenh em op de hielen en organiseren de grootste 'manhunt' in de geschiedenis om Amerika's meest beruchte seriemoordenaar op te pakken.

Regie: Daniel Farrands
Cast: Chad Michael Murray, Holland Roden, Jake Hays
Releasedatum dvd en Blu-ray: 13 oktober 2021

ADN

Neige, gescheiden moeder van drie kinderen, bezoekt regelmatig Emir, haar Algerijnse grootvader die nu in een bejaardentehuis woont. Emir heeft haar als kind opgevoed en beschermd tegen haar moeilijke thuissituatie. De dood van haar grootvader leidt tot grote familieruzies en een diepe identiteitscrisis bij Neige. Gelukkig kan ze rekenen op de steun en humor van haar ex François en is ze meer dan ooit vastberaden om haar DNA beter te leren kennen. ADN is een film van en met Maïwenn. In 2011 sleepte ze in Cannes de Prix du jury in de wacht voor haar film Polisse.

Regie: Maïwenn
Cast: Maïwenn, Louis Garrel, Fanny Ardent, Marine Vacth
Releasedatum dvd en Blu-ray: 20 oktober 2021

JUST 6.5

Just 6.5 (Metri Shesh Va Nim) is een explosieve en snijdende Iraanse film die ons rechtstreeks naar het kloppende centrum van een massaal politieonderzoek naar drugsbaron Nasser brengt. De tweede film van Saeed Roustaee duikt onder in de met drugs doordrenkte onderwereld en schetst met de ‘good-bad cop’ Samad een wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers. Nasser wordt gepakt en veroordeeld, maar gaandeweg realiseert Samad zich dat Nasser op het criminele pad is beland vanwege de slechte en armoedige omstandigheden waar diens familie in verkeerde. Zo heeft alles een keerzijde. De film vormt een ontnuchterende reflectie op het onvermogen van de wet om het tij van drugsverslaving te stoppen door middel van razzia’s, arrestatie’s en executies. De echte criminelen hier zijn de drugs, en alle pijn die ze toebrengen aan een schijnbaar eindeloos netwerk van mensen. Hoe vecht je tegen een beest dat onverslaanbaar lijkt? Schrijver-regisseur Saeed Roustaee maakte een vermakelijke en tot nadenken stemmende film, met een sfeer die zo gespannen is dat je hem bijna kunt aanraken. Just 6.5 werd de meest succesvolle binnenlandse film in de Iraanse geschiedenis – buiten komedie’s om – en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.

Regie: Saeed Roustaee
Cast: Payman Maadi, Navid Mohammadzadeh
Releasedatum dvd: 27 oktober 2021

SAFER AT HOME

Het is 2022; de wereldwijde coronapandemie heeft Los Angeles in een meedogenloze politiestaat veranderd. Om aan de grimmige realiteit van de lockdown te ontsnappen, besluit een groep boezemvrienden een online feestje te organiseren. Om het feest goed te beginnen nemen ze allemaal een XTC-pilletje. Maar wanneer de drug begint te werken gaat alles vreselijk mis en wordt de situatie binnenshuis angstaanjagender dan de woedende chaos buiten.

Regie: Will Wernick
Cast: Alisa Allapach, Adwin Brown, Jocelyn Hudon, Dan J. Johnson, Michael Kupisk, Emma Lahana
Releasedatum dvd & Blu-ray: 27 oktober 2021

PROMISING YOUNG WOMAN

Cassie (Carey Mulligan) had een veelbelovende toekomst tot een mysterieus incident haar leven omgooide. Sindsdien is niets in haar leven nog wat het lijkt en leidt ze een dubbelleven. Overdag is ze een charismatische, veelbelovende jonge vrouw, ’s nachts struint ze elke nachtclub af waar ze zich dronken voordoet om zich te laten oppikken door zogenaamd bezorgde mannen. Tot op een dag een onverwachte ontmoeting haar de kans geeft om haar verleden recht te zetten.

Regie: Emerald Fennell
Cast: Carey Mulligan, Bo Burnham
Releasedatum dvd & Blu-ray: 27 oktober 2021


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron