:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> RELEASEBERICHT: THE SHINING OP 4K
RELEASEBERICHT: THE SHINING OP 4K
Bron: Warner - Datum: 2019-05-28 - Geplaatst door: Werner
Horrorklassieker van Stanley Kubrick, vandaag te zien in Cannes,
binnenkort voor het eerst beschikbaar in 4K resolutie!

Vandaag krijgen pers en publiek op het Filmfestival van Cannes de geremasterde horrorklassieker in primeur al te zien, maar binnenkort kan iedereen thuis het huiveringwekkende meesterwerk van Stanley Kubrick in de allerbeste beeldkwaliteit herbeleven! The Shining Ultra HD Blu-ray Combo Pack zal beschikbaar zijn vanaf 1 oktober en bevat een Ultra HD Blu-ray disc met de film in 4K HDR en een Blu-ray met de film en special features in high definition. De Ultra HD Blu-ray bevat bovendien meer dan drie uur special features. Voor de 4K remastering maakte men gebruik van een nieuwe 4K scan van het originele 35mm camera negatief bij Warner Bros. Motion Picture Imaging. Steven Spielberg en Stanley Kubrick's voormalige personal assistant Leon Vitali werkten nauw samen met het team bij Warner Bros. tijdens het mastering proces.

The Shining, algemeen beschouwd als een van de beste horrorfilms aller tijden, werd geregisseerd en geproduced door Stanley Kubrick, die samen met Diane Johnson het scenario schreef. De film is gebaseerd op de gelijknamige thriller van Stephen King. Jack Nicholson kruipt op iconische wijze in de huid van Jack Torrance en daarnaast zien we Shelley Duval als Wendy Torrance, Scatman Crothers als Dick Halloran en Danny Lloyd als Danny Torrance.

Synopsis
Op basis van een script dat hij samen met een ander bewerkte naar het boek van Stephen King, combineert regisseur Stanley Kubrick levendig acteerwerk, een bedreigende achtergrond, dromerige tracking shots en de ene na de andere schok tot een macabere mijlpaal. In een kenmerkende rol speelt Jack Nicholson (“Heeeere’s Johnny!”) Jack Torrance, die naar het elegante, afgelegen Overlook Hotel is gekomen als opzichter buiten het seizoen met zijn vrouw (Shelley Duvall) en zoon (Danny Lloyd). Torrance is daar nog nooit eerder geweest… of toch wel? Het antwoord ligt in een spookachtige tijdlus van krankzinnigheid en moord.

Speelduur: 146 min
Releasedatum: 1/10/2019

Bonusmaterialen
The Shining Ultra HD Blu-ray bevat volgende bonusmaterialen:
• Audio commentary door Steadicam uitvinder Garrett Brown en Stanley Kubrick biograaf John Baxter.
• Video from the Overlook: Crafting The Shining - Stap samen met Stanley Kubrick binnen in het huiveringwekkende Overlook Hotel.
• The Visions of Stanley Kubrick - Een gedetailleerde kijk op een van de grootste visuele storytellers uit de cinemageschiedenis en zijn unieke mogelijkheid om het publiek mee te nemen doorheen onvergetelijke beelden.
• The Making of The Shining - Documentaire die een unieke glimp verschaft op de regiestijl van Stanley Kubrick en zijn werkwijze met sterren als Jack Nicholson, Shelly Duvall en vele anderen.
• Wendy Carlos, Componist - Componist Wendy Carlos blikt terug op werken met Stanley Kubrick en het creëren van de scores voor The Shining en A Clockwork Orange.