:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2019
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2019
Bron: Remain In Light - Datum: 2019-05-15 - Geplaatst door: Werner
Graag stellen wij u de juni releases voor:

Beginnen doen we met het aangrijpende drama Un Amour Impossible, waarin we de strijd volgen tussen twee ouders om het hoederecht van het kind. Voor een luchtigere noot zorgt Emma Peeters, een romantische komedie over de zoektocht naar liefde. Deze maand ook twee documentaires: De Gave Van De Verontwaardiging is een hommage aan Louis Tobback en behandeld zijn de politieke loopbaan aan de hand van interviews en archiefbeelden. En Leto, een punky biopic over de underground muziekscene in Leningrad. Suspense en slimme plotwendingen vinden we terug in No Date, No Signature. Het verdwijnen van een taal is het thema in I Dream In Another Language, uitzonderlijk ontroerend verhaal over ouderdom, communicatie en menselijke relaties. Tot slot stellen we u The Old Man And The Gun voor, de laatste film met Robert Redford, over een charmante zeventigjarige bankovervaller die achtervolgt wordt door detective John Hunt, vertolkt door Casey Affleck.

UN AMOUR IMPOSSIBLE

Frankrijk, jaren vijftig. Rachel werkt als eenvoudige typiste wanneer ze de charmante Philippe ontmoet, een intellectueel van gegoede komaf. Ze worden verliefd en krijgen al snel een dochter, Chantal. Onder druk van zijn familie weigert Philippe echter beneden zijn stand te trouwen. Rachel moet daardoor hun dochter alleen opvoeden. Jarenlang strijdt ze ervoor om Chantal erkend te krijgen. Na tien jaar geeft Philippe eindelijk toe. Tegelijkertijd besluit hij werkelijk een vader voor Chantal te zijn. De gevolgen zijn onvoorzien en ingrijpend. Virginie Efira (Elle, Un Homme À La Hauteur), Niel Schneider (Les Amours Imaginaires, Gemma Bovary) en debutante Jehnny Beth vertolken de hoofdrollen in Un Amour Impossible, een meeslepend drama van Catherine Corsini (La Belle Saison, Trois Mondes, Partir) naar de gelijknamige roman van Christine Angot.

Regie: Catherine Corsini
Cast:Virginie Efira, Niels Schneider, Jehnny Beth
Releasedatum dvd: 4 juni 2019

EMMA PEETERS

Emma Peeters staat op het punt om 35 te worden. Al jaren probeert ze in Parijs door te breken als actrice maar tevergeefs. Om toch iets van haar leven te maken, beslist ze zelfmoord te plegen. Ze prikt de datum de week daarna, op haar verjaardag. Toevallig ontmoet ze Alex Bodart, een lichtjes bizarre uitvaartverzorger die haar hulp wil bieden… of ze dat nu leuk vindt of niet.

Regie: Nicole Palo
Cast: Monia Chokri, Fabrice Adde, Stéphanie Crayencour, Andrea Ferreol, Thomas Mustin
Releasedatum dvd: 11 juni 2019

DE GAVE VAN DE VERONTWAARDIGING

Op 2 januari 2019 nam Louis Tobback na 24 jaar afscheid van het burgemeesterschap van Leuven. Tijd om terug te blikken op een lange carrière die zich allesbehalve tot Leuven beperkt. Een carrière die soms aanvoelt als een thriller, soms als een drama, maar vooral doordrongen is van een grote verontwaardiging voor alles wat misloopt in onze samenleving. Journalisten, politieke mede- en tegenstanders en kennissen blikken terug op een politieke loopbaan die bepalend is geweest voor de Belgische na-oorlogse geschiedenis.

Regie: Matthias Therry
Cast: Frank Vandenbroucke, Walter Pauli, Mark Eyskens, Johan Vande Lanotte, Karin Jiroflée, en vele anderen
Releasedatum dvd: 11 juni 2019


LETO

Punky biopic over de underground muziekscene in Leningrad vlak voor de perestrojka, gebaseerd op de beginjaren van popicoon Viktor Tsoï en zijn legendarische band Kino. In de vroege jaren tachtig sluit hij vriendschap met de charismatische zanger van de band Zoopark, die zeldzame platen van Bowie, Blondie en T. Rex op de kop heeft getikt. Ook met hun eigen optredens willen ze de boel flink opschudden, maar het jonge publiek mag vooralsnog alleen de voeten op het ritme bewegen. Met humor en lef gaan de bandleden de censuur te lijf, al dan niet in hun fantasie.

Regie: Kirill Serebrennikov
Cast: Irina Starshenbaum, Teo Yoo, Roman Bilyk
Releasedatum dvd: 18 juni 2019

I DREAM IN ANOTHER LANGUATE

Wanneer een taal uitsterft, verdwijnt er een unieke blik op de wereld en gaan herinneringen voor altijd verloren. Deze gedachte staat centraal in het veelbekroonde I Dream in Another Language, de poëtische, soms magisch-realistische nieuwe film van de Mexicaanse regisseur Ernesto Contreras. De inheemse taal 'Zikril' is in gevaar omdat twee van de drie laatste sprekers ervan al meer dan 50 jaar geen contact meer willen. Reden hiervoor: Evaristo en Isauro, beide in de zeventig en vroeger dikke vrienden, kregen ooit vreselijke ruzie. De jonge linguïst Martín reist naar een dorpje midden in de Mexicaanse jungle en ontmoet de bejaarde Jacinta, de derde overgebleven spreekster. Zij legt uit dat het Zikril de taal is die álle levende wezens in de jungle spreken. Hij heeft de uitdaging aangenomen om met hulp van Jacinta de twee voormalige vrienden met elkaar te verzoenen, en ze aan de praat te krijgen. Op deze manier kan hij opnames maken van het Zikril en de bijna uitgestorven taal bestuderen. Het blijkt een lastige opgave, want verstopt in het hart van de jungle, ligt een oud geheim.

Regie: Ernesto Contreras
Cast: Fernando Álvarez Rebeil, Eligio Meléndez, Manuel Poncelis, Fátima Molina, Norma Angélica, Mónica Miguel
Releasedatum dvd: 18 juni 2019 (enkel beschikbaar voor Nederland)

NO DATE, NO SIGNATURE

Een doorgaans strikte lijkschouwer treft in het mortuarium het lichaam aan van een bekende. Zijn collega heeft de doodsoorzaak al vastgesteld, maar hij weet een mogelijke andere verklaring. Maar die waarheid openbaren, zou betekenen dat hij persoonlijk bij de zaak betrokken raakt. Bovendien zou het voor de betrokkenen onrechtvaardige gevolgen kunnen hebben. In de beproefde traditie van de Iraanse artshousecinema confronteert regisseur en co-scenarist Vahid Jalilvand de kijker stapsgewijs met aspecten van een moreel dilemma. Het draait allemaal onmiskenbaar om de tegenstelling tussen goed en kwaad, maar daarmee is nog niet meteen duidelijk wat de beste handelswijze is

Regie: Vahid Jalilvand
Cast: Navid Mohammadzadeh, Amir Agha'ee, Hediyeh Tehrani, Zakiyeh Bahbahani
Releasedatum dvd: 18 juni 2019 

THE OLD MAN & THE GUN

De charmante Forrest Tucker (Robert Redford) is al ruim op pensioengerechtigde leeftijd, maar nog steeds één van de meest succesvolle bankovervallers van de 20e eeuw. Wanneer hij ook nog de vrouw van zijn dromen ontmoet lijkt zijn leven compleet. Maar wanneer de jonge detective John Hunt (Casey Affleck) een klopjacht organiseert op Forrest en zijn handlangers, ontstaat er al snel een kat en muis spel waarbij zelfs Hunt de charmes van Forrest niet kan weerstaan. Samen met up-and-coming regisseur David Lowery (A Ghost Story) sluit Robert Redford zijn immense acteercarrière af met generatiegenoot Sissy Spacek, Tom Waits en Oscarwinnaar Casey Affleck.

Regie: David Lowery
Cast: Robert Redford, Casey Affleck, Sissy Spacek, Elisabeth Moss
Releasedatum dvd en Blu-ray: 25 juni 2019


UIT HET ARCHIEF