:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE FAVOURITE
PERSBERICHT: THE FAVOURITE
Bron: Fox - Datum: 2019-04-12 - Geplaatst door: Werner
THE FAVOURITE

Sterrencast straalt in Oscarwinnende intrige
The Favourite is vanaf 8 mei verkrijgbaar op DVD & Blu-ray

Een uniek, humoristisch en Oscarwinnend kostuumdrama over status en macht. In The Favourite zien we hoe de frêle koningin Anne het middelpunt is van een machtsstrijd tussen Lady Sarah Churchill en haar nichtje Abigail. Beide hofdames willen de koningin’s favoriet zijn. Wat onschuldig begint eindigt in een manipulatieve en gewelddadige strijd om Anne’s aandacht. Met maar liefst 10 Oscar-en 5 Golden Globe-nominaties was The Favourite een van de favoriete films van 2018.

Synopsis
Aan het begin van de 18e eeuw voert Engeland oorlog met Frankrijk. Hoewel de broze koningin Anne (Oscarwinnares Olivia Colman*) op de troon zit, wordt het land feitelijk geregeerd door haar vriendin Lady Sarah (Oscarwinnares Rachel Weisz**) die zich bekommert om de gezondheid en woede-uitbarstingen van de koningin. Als de nicht van Lady Sarah, Abigail (Oscarwinnares Emma Stone***) als dienstmeid tot het hof toetreedt, neemt Sarah haar onder haar vleugels. Omdat de politieke ontwikkelingen steeds meer van Sarah’s tijd in beslag nemen, neemt Abigail haar plaats als vertrouwelinge van de koningin over. Abigail ziet haar kans schoon om naar haar aristocratische wortels terug te keren en al snel ontspint zich een ware strijd om de positie van favoriet van de koningin van Engeland.

*Beste hoofdrolspeelster, The Favourite 2018.
** Beste vrouwelijke bijrol, The Constant Gardener, 2005.
*** Beste hoofdrolspeelster, La La Land, 2016.
Cast
In The Favourite zet regisseur Yorgos Lanthimos (The Lobster, The Killing Of A Sacred Deer) een tragische maar komische driehoeksverhouding tussen koningin Anne, Sarah Churchill en Abigail neer. Deze rollen worden respectievelijk gespeeld door Oscarwinnaressen Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz. Olivia Colman won voor haar rol in The Favourite zowel een Oscar als een Golden Globe.

DVD informatie
Speelduur: 115 minuten
Audio: Engels, Frans Dolby Digital 5.1 e.a.
Beeldverhouding 16:9 (1.85:1)
Menu’s: Nederlands, Frans en Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans e.a.

Extra’s:
• Verwijderde scènes
• The Favourite: het kostuumdrama ontrafeld
• Bioscooptrailer

Blu-ray informatie
Speelduur: 119 minuten
Audio: Engels DTS-HD-MA 5,1, Frans DTS 5.1 e.a.
Beeldverhouding: 16:9 (1.85:1)
Menu’s: Nederlands, Frans en Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans e.a.

Extra’s:
• Verwijderde scènes
• The Favourite: het kostuumdrama ontrafelt
• BioscooptrailerUIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron