:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2019
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2019
Bron: Remain In Light - Datum: 2019-04-03 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES MEI 2019

Wederom is het een maand met de nodige hits en sterren en uitzonderlijk mooie prenten. Zo is er The Upside, de Amerikaanse remake van Intouchables, dit jaar één van de meest succesvolle komedies in de VS. Jennifer Lopez staat dan weer haar mannetje in de andere succesvolle feelgood komedie Second Act. Een spannende brok sciencefiction serveren we u deze maand met High Life, waarin een aantal veroordeelden in een ruimteschip dienen als proefkonijnen voor seksuele experimenten. Keira Knightley schittert dan weer in Colette, waarin ze het preutse Frankrijk op zijn kop zet door haar sexy novelles te publiceren en in het ontroerende Ben Is Back tracht Julia Roberts haar drugverslaafde zoon te redden. Drie variaties op eenzelfde verboden liefde tegen de achtergrond van de Balkanoorlogen, zo is The High Sun het best te omschrijven. Eindigen doen we met La Mort De Louis XIV, een intiem drama rond de aftakeling en laatste momenten van de zonnekoning.

THE UPSIDE

Miljonair Philip Lacasse (Bryan Cranston) leeft in hartje Manhattan in een kast van een huis maar vastgekluisterd aan zijn rolstoel. Dell (Kevin Hart) heeft het financieel minder en verdient het geld dat hij heeft met en een uitkering en duistere zaakjes. Wanneer de uitkeringsinstantie hem verplicht om te solliciteren, krijgt Dell onverwacht een echte baan als persoonlijke verzorger van Philip. Met zijn tomeloze energie zet Dell als snel de wereld van Philip op zijn kop en er ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de twee. In deze Amerikaanse remake van de Franse monsterhit Intouchables zien we Bryan Cranston (Breaking Bad, Argo, Trumbo) en Nicole Kidman aan het werk samen met de immens populaire Kevin Hart (Ride Along, Central Intelligence), The Upside is nu al een van de meest succesvolle comedies van het jaar in Amerika!

Regie: Neil Burger
Cast: Kevin Hart, Bryan Cranston, Nicole Kidman
Releasedatum dvd en Blu-ray: 7 mei 2019

HIGH LIFE

Ver voorbij ons zonnestelsel en volledig geïsoleerd leven Monte en zijn dochter aan boord van een ruimtevaartuig. Ze zijn de enige overlevenden van een groep veroordeelde criminelen die als proefdieren op een verdoemde en gevaarlijke missie gestuurd zijn. De rest van de crew, geleid door een arts met sinistere motieven, is verdwenen. Door zijn dochter ervaart de eenzame en sterk gedisciplineerde Monte voor het eerst onvoorwaardelijke liefde. Met enkel elkaar als houvast naderen ze hun onafwendbare bestemming: het zwarte gat waarin tijd en ruimte ophouden te bestaan. Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin en Mia Goth spelen de hoofdrollen in de mysterieuze en spannende sci-fi thriller High Life van gerenommeerd regisseur Claire Denis (Les Salauds, Beau Travail). Na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival kreeg de film, met een soundtrack van Denis’ vaste componist Stuart A. Staples (Tindersticks), juichende reacties van de internationale pers.

Regie: Claire Denis
Cast: Juliette Binoche, Robert Pattinson
Releasedatum dvd: 14 mei 2019

SECOND ACT

Maya (Jennifer Lopez) is zeer succesvol als assistent-manager bij een lokale supermarkt. Wanneer haar een positie als filiaalmanager wordt geweigerd omdat zij geen diploma heeft, zakt de moed in haar schoenen. Als ze door een vergissing mag solliciteren voor een topfunctie bij een multinational van verzorgingsproducten, weet zij dankzij haar kennis de CEO te overtuigen dat zij de geschikte kandidaat is. Met torenhoge verwachtingen en een levensstijl waar ze altijd al van droomde moet Maya bewijzen dat ervaring evenveel (of meer) waard kan zijn dan een diploma in de zakenwereld.

Regie: Peter Segal
Cast: Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Leah Remini
Releasedatum dvd en Blu-ray: 14 mei 2019

COLETTE

Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri “Willy” Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt. Colette vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi. Keira Knightley speelt de hoofdrol in deze nieuwe film van Wash Westmoreland (Still Alice). Het scenario schreef Westmoreland samen met Richard Glatzer, zijn wijlen echtgenoot en tevens co-regisseur van Still Alice.

Regie: Wash Westmoreland
Cast: Keira Knightley, Dominic West
Releasedatum dvd en Blu-ray: 21 mei 2019

THE HIGH SUN

Drie keer "Romeo en Julia" tegen de achtergrond van de Balkanoorlogen die Joegoslavië uit elkaar deden spatten. De liefde is onmogelijk bij aanvang van het conflict, bij het einde en zelfs tien jaar daarna. De vorm van de tragiek evolueert van verzet via onvermogen tot spijt. Twee jonge mensen zijn verliefd, maar kunnen elkaar niet krijgen vanwege hun verschillende afkomst. Het verhaal van Romeo en Julia is van alle tijden en locaties, dus ook in het Joegoslavië van de jaren negentig. Tegen de achtergrond van de Balkanoorlogen vertelt The High Sun over drie gedoemde liefdes. In 1991, bij aanvang van het conflict, willen Jelena en Ivan het beklemmende dorpsleven ontvluchten maar steekt haar broer daar hardhandig een stokje voor. Tien jaar later lukt het Ante en Natasa niet de vrede te vieren. De pijn van het verlies en wrok staan dat in de weg. En weer een decennium later dreunt het nationale trauma nog steeds na voor Luka en Marija, maar wordt er ondanks de littekens al wel voorzichtig naar de toekomst gekeken, in plaats van naar het ellendige verleden. Op het filmfestival van Cannes, waar de film de juryprijs kreeg in het programma Un Certain Regard, waren critici unaniem in hun oordeel dat dit Dalibor Matanics beste film tot nu toe is. Deel van die lof komt zeker toe aan Tihana Lazovic en Goran Markovic, die alle drie de stellen vertolken. Wie Kroaat is en wie Serviër, is niet altijd direct duidelijk. Dat iedereen emotioneel gewond raakt wel.

Regie: Dalibor Matanic
Cast: Tihana Lazovic, Goran Markovic, Nives Ivankovic, Dado Cosic, Stipe Radoja, Trpimir Jurkic, Mira Banjac
Releasedatum dvd: 21 mei 2019

LA MORT DE LOUIS XIV

De mythische status van de Zonnekoning en diens fysieke lijdensweg komen samen in de memorabele vertolking door Jean-Pierre Léaud. Augustus 1715. Na een wandeling voelt Louis XIV een pijntje in zijn been. De dagen erna kwijt de Koning zich van zijn taken en verplichtingen, maar zijn slaap is koortsig. Hij eet steeds minder en verzwakt zienderogen. Dit is het begin van de lijdensweg van de grootste koning die Frankrijk kende. In de duistere paleisvertrekken, door kaarsen belicht in een fraai Rembrandtesk palet, trekt een stoet aan gezagsdragers, familieleden en hulpverleners langs het bed van de aan gangreen stervende vorst. Zijn vrouw Madame de Maintenon, zijn achterkleinzoon Louis XV en zijn lijfarts dokter Fagon, vrezen zijn dood. Ze proberen dit te verbergen voor het volk om de toekomst van het Franse koninkrijk te waarborgen.Op 1 september 1715 overlijdt Lodewijk XIV in Versailles. La Mort De Louis XIV is een bewerking van Mémoires van Louis de Rouvroy, de hertog van Saint-Simon, een Frans hoveling en auteur van een omvangrijke geschiedenis van het Franse hof.

Regie: Albert Serra
Cast: Jean-Pierre Léaud, Patrick d'Assumçao, Marc Susini, Irène Silvagni, Bernard Belin
Releasedatum dvd: 21 mei 2019 (Enkel beschikbaar voor Nederland)

BEN IS BACK

Ben (Lucas Hedges) is een charmante 19-jarige jongen, maar ligt door zijn drugsverslaving met zichzelf in de knoop. Wanneer hij tijdens de kerstdagen onverwachts uit de afkickkliniek terugkeert naar zijn familie, wordt hij door zijn moeder Holly(Julia Roberts) met open armen ontvangen. Haar liefde voor Ben is onvoorwaardelijk, maar ze leert al snel dat hij nog steeds een gevaar is voor zichzelf en voor haar gezin. Binnen een turbulente 24 uur doet Holly er alles aan om te voorkomen dat haar gezin uiteenvalt. Ben Is Back is geschreven en geregisseerd door Peter Hedges, hij schreef het scenario van About A Boy (en ontving daar een Oscarnominatie voor), What’s Eating Gilbert Grape en regisseerde Pieces Of April. Voor Ben Is Back castte hij zijn zoon Lucas Hedges (genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in Manchester By The Sea). Julia Roberts speelt de hoofdrol in de film als Holly Burns.

Regie: Peter Hedges
Cast: Julia Roberts, Lucas Hedges
Releasedatum dvd en Blu-ray: 28 mei 2019Recent nieuws van dezelfde bron