:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2019
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2019
Bron: Homescreen - Datum: 2019-03-04 - Geplaatst door: Werner
LAZZARO FELICE

De film vertelt het verhaal van een ontmoeting tussen Lazzaro, een plattelandsjongen met zo’n goede inborst dat hij het stempel “simpel van geest” krijgt, en Tancredi, een jonge edelman die regelmatig het slachtoffer is van zijn eigen verbeelding. Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata wordt gedomineerd door Marchesa Alfonsina de Luna, de koningin van de sigaret. Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje.

De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en is in meerdere categorieën genomineerd voor de European Film Awards.

Regie: Alice Rohrwacher 
Releasedatum dvd: 16 april 2019

CONSEQUENCES OF WAR

Oorlogen brengen ontelbare verhalen voort. Verhalen over heldenmoed, oorlogsstrategie en intrige. Maar ook verhalen over gruwelijke oorlogsmisdaden en over gewone mensen die in ongelofelijke situaties verzeild raakten. In deze box zijn vier prijswinnende verhalen bij elkaar gebracht die in beeld brengen welke verregaande gevolgen de Tweede Wereldoorlog en de Koude oorlog hebben gehad:

- Das Leben Der Anderen
- John Rabe
- Hannah Arendt
- Die Fälscher

Twee van de films, Das Leben Der Anderen en Die Fälscher zijn winnaar van een Oscar voor Beste niet-Engelstalige productie.

Regie: o.a. Florian Henckel von Donnersmarck, Margarethe von Trotta
Releasedatum dvd: 2 april 2019