:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2019
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2019
Bron: Remain In Light - Datum: 2019-03-04 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES APRIL 2019

Beginnen doen we met Beautiful Boy, het Amerikaans debuut van regisseur Felix van Groeningen met Steve Carell. Met een Box Office van +2 miljoen USD in de Benelux is Beautiful Boy één van de meest van de meest succesvolle drama’s van 2018. Verschijnt zowel op DVD als op Blu-ray. Hollywood Aan De Schelde is dan weer de langverwachte documentaire over de geschiedenis van Vlaamse film geregisseerd door Robbe De Hert. Klanken Van Oorsprong schetst de belangrijke rol die artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond hebben gespeeld in de Nederlandse popmuziek. Deze documentaire werd reeds door meer dan 23.000 mensen bezocht in de Nederlandse bioscopen. Resurrection is een regiedebuut dat kan tellen. Een fascinerende, visuele parel van Kristof Hoornaert. Een regisseur waar we nog veel moois van mogen verwachten. Naast Resurrection serveren we u nog 2 andere drama's deze maand. Wildlife, overladen met schitterende persrecensies en met niemand minder dan Jake Gyllenhaal in een hoofdrol, een bedachtzame tragedie van een imploderend gezin. Mimosas, een mystieke vertelling over geloof en lotsbestemming met een vleugje western. Deze maand 2 films die actuele thema's geheel op eigen wijze heel dichtbij brengen. Styx over de vluchtelingencrisis over zee, Donbass over het vergeten conflict in Oost-Oekraïne. Ten laatste stellen we u American Animals voor, het verhaal achter één van de meest bizarre kunstdiefstallen uit Amerika, met een opkomende sterrencast o.m Barry Keoghan (Dunkirk), Evan Peters (X-Men franchise) en Blake Jenner (Everybody Wants Some!). American Animals van regisseur Bart Layton (The Imposter) verschijnt zowel op dvd als op Blu-ray.

BEAUTIFUL BOY

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die (misschien) niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? Beautiful Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid Der Dingen) eens te meer met een ontroerende film over hoop en liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (The Big Short, Little Miss Sunshine) en rijzende ster Timothée Chalamet (Call Me By Your Name, Interstellar). Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en editor Nico Leunen, werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als 12 Years A Slave, The Big Short en Moonlight.

Regie: Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid Der Dingen)
Cast: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Amy Ryan.
Releasedatum dvd en Blu-ray: 2 april 2019

DONBASS

Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Regisseur Sergei Loznitsa geeft een 'praktische handleiding' voor het overleven in zo'n hel. In dit geval heeft die hel een specifieke naam: het Oost-Oekraïense Donbass, waar criminele bendes, het lokale leger en Russische troepen elkaar bevechten op straat. Overal heerst angst, woede en argwaan, maar wat is echt en wat is fake news?

Met acteurs en inwoners van de regio herschept Loznitsa filmpjes die rondgaan op social media om te tonen dat de waarheid vaak wonderlijker is dan fictie. Zijn episodische fictionalisering, die hem de prijs voor Beste Regie opleverde in het Cannes-programma Un Certain Regard, benadrukt het groteske van situaties die vreemd en verontrustend zijn. Vol gitzwarte humor toont Loznitsa ons een maatschappij in verval, terwijl absurde komedie gaandeweg omslaat in absurde tragedie.


Regie: Sergei Loznitsa
Cast: Tamara Yatsenko, Liudmila Smorodina, Olesya Zhurakovskaya, Boris Kamorzin, Sergei Russkin
Releasedatum dvd: 9 april 2019

HOLLYWOOD AAN DE SCHELDE

Na 2 decennia bloed, zweet en tranen is het eindelijk zover: Robbe de Hert presenteert Hollywood Aan De Schelde, zijn langverwachte documentaire over de geschiedenis van de Vlaamse film.

Twee jaar geleden leek het project nog op sterven na dood, maar door een crowdfunding campagne, de Robbe de Hert Benefietavond in de Arenbergschouwburg en steun van Sven Gatz en de Stad Antwerpen, konden Robbe en zijn crew terug aan het werk. Door de jaren heen interviewden ze tal van prominenten uit de filmwereld: nieuwe generaties als Adil El Arbi en Bilall Fallah, gevestigde waarden als Erik Van Looy en Jan Verheyen, maar ook lang overleden groten als Hugo Claus, Bobbejaan Schoepen en André Delvaux. Die interviews worden afgewisseld met unieke archiefbeelden, fragmenten uit bijna 100 jaar Vlaamse films en opnames op filmsets en premières. ‘Hollywood aan de Schelde’ brengt het indrukwekkende verhaal, verteld door Michaël Pas, van de Vlaamse filmgeschiedenis: van de succesvolle buurtbioscopen over de eerste Vlaamse films tot de succesverhalen van Jan Verheyen, Stijn Coninx en Lukas Dhont.

Regie: Robbe De Hert
Cast: Met bijdragen van Jan Verheyen, Frank Van Passel, Erik Van Looy, Koen De Bouw, Hugo Claus, Hilde Van Mieghem, Felix Van Groeningen, Johan Leysen,...
Releasedatum dvd: 9 april 2019

RESURRECTION

Een oudere man die zich jarenlang heeft afgezonderd van de beschaving neemt uit medelijden een jongeman in huis die hij halfnaakt heeft aangetroffen in de natuur. De jongeman weigert echter te spreken. Toch ontstaat er een band tussen hen. Als op een dag de politie aanklopt, komt de oude man te weten dat de jongeman iemand heeft vermoord. De oude man staat voor een hartverscheurende keuze: Wat doet hij met de moordenaar in zijn huis?

Regie: Kristof Hoornaert
Cast: Johan Leysen, Gilles de Schrijver
Releasedatum dvd: 9 april 2019

KLANKEN VAN OORSPRONG

Deze muzikale documentaire gaat over de belangrijke rol die artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond hebben gespeeld in de Nederlandse popmuziek. Het is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden en de herkomst van de geportretteerden, afgewisseld met (swingende) muziek en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal uit het koloniale tijdperk. Regisseur Hetty Naaijkens-Retel Helmrich laat zien hoe Nederlands-Indische muzikanten met een vleugje heimwee wisten te assimileren en hoe ze zonder dat ze het wisten een verandering teweegbrachten in het Nederlandse muzieklandschap en ver daarbuiten.

Regie: Hetty Naaijkens-Retel Helmrich
Cast: Boudewijn de Groot, Liesbeth List, Anneke Grönloh, The Blue Diamonds, Riem de Wolff, Hans Bax, Sandra Reemer, ...
Releasedatum dvd: 29 april 2019

AMERICAN ANIMALS

Na een bezoek aan de Universiteit van Transsylvania besluiten de vier jonge vrienden Spencer, Warren, Eric en Chas om voor de lol het meest zeldzame en waardevolle boek uit de schoolbibliotheek te stelen. Maar wat begint als een grap verandert al snel in een dolgedraaid avontuur met serieuze gevolgen.

American Animals, geregisseerd door Bart Layton, (The Imposter) van origine documentairemaker, weet op unieke wijze werkelijkheid en fictie met elkaar te combineren in dit ongelooflijke maar waargebeurde verhaal. Met Even Peters (X-Men) en Barry Keoghan (Dunkirk) in de hoofdrollen maakt Layton van American Animals een komische true crime film met vleugen Ocean’s Eleven.

Regie: Bart Layton
Cast: Evan Peters, Blake Jenner, Barry Keoghan, Jared Abrahamson
Releasedatum dvd en Blu-ray: 16 april 2019

WILDLIFE

Great Falls, Montana, jaren zestig. De gevoelige, veertienjarige Joe is het enige kind van Jeanette en Jerry, die op een golfbaan werkt. Wanneer hij zijn baan verliest en daarmee een doel in zijn leven, laat Jerry zijn vrouw en kind achter en sluit hij zich aan bij de brandweerlieden die een grote bosbrand bij de Canadese grens bestrijden. Joe wordt gedwongen de rol van man in het huis op zich te nemen en ziet hoe zijn moeder een eigen avontuur begint, een affaire met een oudere man.

Carey Mulligan (Drive, Inside Llewyn Davis), Jake Gyllenhaal (Nocturnal Animals, Brokeback Mountain), Ed Oxenbould (Paper Planes) en Bill Camp (Molly’s Game, Loving) spelen de hoofdrollen in Wildlife, het ijzersterke regiedebuut van acteur Paul Dano (There Will Be Blood, Little Miss Sunshine) naar het gelijknamige verhaal van topauteur Richard Ford.

Regie: Paul Dano
Cast: Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan, Bill Camp, Ed Oxenbould
Releasedatum dvd: 23 april 2019

STYX

De veertigjarige Rike is een succesvolle arts. Haar werk eist echter alles van haar. Daarom gebruikt ze haar welverdiende vakantie om een oude droom te vervullen: een solozeiltocht van Gibraltar naar het vulkanische eiland Ascension in de Atlantische Oceaan. Haar verlangen naar een zorgeloze vakantie lijkt aanvankelijk uit te komen, maar dan stuit ze na een storm op een zwaar beschadigde en overvolle vluchtelingenboot. Meer dan honderd mensen dreigen te verdrinken. Rike probeert hulp in te roepen, maar ontdekt tot haar ontzetting dat haar goede bedoelingen botsen met de harde realiteit.

Regie: Wolfgang Fischer
Cast: Susanne Wolff, Gedion Oduor Wekesa
Releasedatum dvd: 23 april 2019

MIMOSAS

Mystieke wijsheid en poëtische suggestie gaan hand in hand in deze onder Herzogiaanse omstandigheden in het Marokkaanse Atlasgebergte op beeldschoon 35mm gedraaide queeste: om de wens van een stervende sjeik te vervullen, moet een drietal mannen onbegaanbare bergpassen en andere gevaren trotseren. Laxe trotseerde met cast en crew de ontberingen van het ruige Atlasgebergte in Marokko om een spirituele western te draaien. Die verhaalt over een karavaan op weg naar de eeuwenoude stad Sijilmasa, waar een stervende sjeik begraven wil worden. Maar de dood wacht niet, en bang voor de onbegaanbare bergpassen laten zijn begeleiders hem achter. Alleen de twee schurken Ahmed en Said voelen zich geroepen de laatste wens van de sjeik te vervullen. Als profetisch redder uit een parallelle, eigentijdser wereld, wordt Shakib (onweerstaanbaar enigmatisch gespeeld door Shakib ben Omar) uitgekozen om hen bij te staan tijdens de gevaarlijke reis. Een beeldschoon reisverslag en studie van een landschap, maar bovenal een spannende en mysterieuze parabel over de ongrijpbare krachten van geloof, kennis en lot.

Regie: Oliver Laxe
Cast: Ahmed Hammoud, Shakib Ben Omar, Said Aagli, Ikram Anzouli, Ahmed El Othemani, Hamid Fardjad
Releasedatum dvd: 23 april 2019