:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: NIEUWE SCANDINAVIAN NOIR-RELEASES
PERSBERICHT: NIEUWE SCANDINAVIAN NOIR-RELEASES
Bron: Lumière - Datum: 2019-02-20 - Geplaatst door: Werner
KRISTINA OHLSSONS STHLM REQUIEM

Na een tragisch auto-ongeval gaat criminoloog Frederika Bergman aan de slag bij het speciale onderzoeksteam van de politie in Stockholm. Het team staat onder leiding van de legendarische rechercheur Alex Recht en zijn rechterhand Peder Rydh: getalenteerd, maar ambitieus en licht ontvlambaar. Aanvankelijk wordt ‘burger’ Frederika met de nodige scepsis ontvangen, maar haar intelligentie, logica en frisse kijk helpen het team zaken op te lossen.

Deze ambitieuze serie is de verfilming van de populaire boeken van Kristina Ohlsson. De reeks is een coproductie met het Gentse productiehuis Lunanime en je zal de Belgische acteurs Natali Broods, Joke Devynck, Axel Daeseleire en Ronny Waterschoot herkennen.

Release DVD: 12.03.2019. 

TRAPPED 2

Een nieuw seizoen van het kijkcijferkanon Trapped! Regisseur Baltasar Kormákur (Everest, Adrift) liet al weten dat deze keer de personages niet fysiek, maar psychologisch vastzitten.

Een verarmde schapenboer uit de IJslandse Hooglanden heeft zichzelf in brand gestoken voor het regeringsgebouw, in een poging de minister van economie te doden. Het onderzoek leidt Andri naar een afgelegen vallei in het noorden van het eiland. Het pittoreske bergachtige landschap blijkt een plek vol bittere conflicten: de lokale boeren vechten tegen de belangen van internationale bedrijven en de uitbreiding van een ultramodern geothermisch centrum.

Release DVD: 26.02.2019

MOSCOW NOIR

Moskou, 2003. In de hoofdstad van het wilde oosten telt enkel geld en beïnvloedt de criminele onderwereld ieder aspect van het dagelijks leven. In dit Moskou van de 21ste eeuw leidt een onschuldige deal de Zweedse investeringsbankier, Tom Blixen, tot een strijd met miljonairs, politici, oligarchen en hun privélegers. Terwijl vijanden en moordenaars zichzelf blootgeven, in de Babushka-poppenstijl, moet Tom vertrouwen op zijn verstand om te overleven. Het gevaar loert overal, en bovendien wordt Blixen geteisterd door zijn eigen verleden...

Deze thriller is gebaseerd op Camilla Grebe en Paul Leander Engströms eerste boek in de Moscow Noir trilogie: The Conductor From St-Petersburg.

Release DVD: 26.03.2019


HIDDEN

Nieuwe Zweedse thrillerserie naar de bestseller Förstfödd van Filip Alexanderson, met August Wittgenstein (Das Boot) en voormalig Bondgirl Izabella Scorupco (Goldeneye). Niets en niemand is wat het lijkt in Hidden, waar duistere geheimen, wisselende identiteiten en bovennatuurlijke krachten met elkaar botsen in hedendaags Stockholm.

Op een bouwplaats waar hij bijklust om zijn zieke moeder financieel te ondersteunen, krijgt rechtenstudent Jonas een ernstig ongeluk. Hoewel hij dood wordt verklaard, ontdekt hij dat hij zichzelf weer tot leven kan wekken. Vanaf dat moment staat zijn leven op zijn kop. Er wordt op hem gejaagd en hij is gedwongen onder te duiken in de schaduwwereld van Stockholm, waar meer wezens met bovennatuurlijke krachten ronddolen, the hidden. Vivecka Eldh is een voormalig bokskampioene die zich over the hidden ontfermt. Zij helpt de politie en de sociale dienst bij het onderzoek naar een reeks rituele moorden in de schaduwwereld en steunt diegenen die hun bijzondere gaven net hebben ontdekt.

Release DVD: 16.04.2019