:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #1
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #1
Bron: DVD Info - Datum: 2019-01-16 - Geplaatst door: Didier
CINEWEETJES N°1 (16/01/2018)

Voortaan sprokkelen we alle geruchten (al of niet waar) iedere week in ons filmoverzicht.

 Een van de eerste filmfestivals dit jaar is dat van Rotterdam, kortweg het IFFR genaamd. Het Nederlandse filmfestijn loopt van 23 januari tot 3 februari. Deze week vernamen we dat de Vlaamse The Best Of Dorien B. van Anke Blondé er in wereldpremière ging, maar ook de slotfilm is nu bekend. Dat wordt The Hummingbird Project van Kim Nguyen (zijn meest bekende film is War Witch (Rebelle) uit 2012) met in de hoofdtrollen Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgård en Salma Hayek.
 Of u het nu een goed idee vindt of niet, vanaf 20 juni komt de reboot (of zo wil een spin-off) van de Men In Black in onze zalen. In de nieuwe versie spelen Chris Hemsworth en Tessa Thompson de twee agenten, terwijl de baas van het MiB-kantoor in Londen gespeeld wordt door Liam Neeson. De film die zich in Londen afspeelt (daarom is het Men In Black International) werd geregisseerd door F. Gary Gray die ook al The Fate Of The Furious maakte. Tja…
 Op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 kun je in Gent weer terecht voor FACTS. In Flanders Expo kun je alles vinden rond fantasy, animatie, comics, toys, sci-fi, games en cosplay. Zoals iedere keer worden ook weer filmsterren uitgenodigd. De eerste naam doet je alvast slikken: Mads Mikkelsen. Nadeel is wel dat je 75 minuten moet neerleggen voor een handtekening, en voor tien euro meer mag je zelfs met de Deen op de foto. Er is ook al een tweede naam bekend gemaakt: Dolph Lundgren!
 Never change a winning team. Na het succes van de laatste Mission: Impossible zullen Tom Cruise en regisseur Christopher McQuarrie opnieuw samenwerken voor Mission: Impossible 7 en 8. De films zullen voor 2021 en 2022 zijn, eerst concentreren de twee zich op Top Gun: Maverick.
 Fijnproevers weten het natuurlijk, maar op bijna tweemaandelijkse basis brengt het Britse Eureka! een onbetwistbare klassieker uit op blu-ray, en dat met vele extra’s, in de serie Masters Of Cinema. In maart is het de beurt aan Irma La Douce, de klassieker uit 1963 van Billy Wilder met in de hoofdrollen Jack Lemmon en Shirley MacLaine. Eveneens verschijnt in maart op Eureka! op blu-ray de Britse oorlogsfilm Sink The Bismarck!Steven Knight die het scenario schreef voor de misdaadthriller Eastern Promises zegt dat alles klaar is om een sequel te draaien. Wel zal het zonder Viggo Mortensen zijn die reeds aangaf geen interesse hiervoor te hebben, en dat geldt zonder meer ook voor David Cronenberg die het vervolg op zijn origineel sowieso een ridicuul idee vond.
 Na het succes van A Star Is Born is Hollywood gezwicht voor reboots van oude musicals. Eerder wisten we al dat Steven Spielberg zich gaat wagen aan West Side Story en deze week werd bekend gemaakt dat de onbekende zeventienjarige Rachel Zegler de rol van Maria zal spelen.
 Dat Denis Villeneuve na Blade Runner 2049 ook een reboot ging maken van Dune wisten we al. Nieuw is dat we nu ook een deel van de cast weten : worstelaar Dave Bautista die we al kennen van Guardians Of The Galaxy, Stellan Skarsgard, Timothée Chalamet en Rebecca Ferguson. In 1984 waagde David Lynch zich reeds aan de verfilming van deze sciencefictionroman van Frank Herbert. De meningen waren, ahum, verdeeld.
 


2019 wordt de terugkeer van de grote regisseurs: Martin Scorsese met The Hitman, Once Upon A Time In Hollywood van Quentin Tarantino, Britse kwaliteit in Sorry We Missed You van Ken Loach, The Laundromat van Steven Soderbergh, Where Did You Go, Bernadette van Richard Linklater en in eigen land Ahmed van de gebroeders Dardenne. Meest vreemde eend in de bijt blijven we Danny Boyle vinden die een musical draait met (ahum) Ed Sheeran.
 


Wie alles wil weten over Erik Van Looy kan op 31 januari in De Krook in Gent terecht. Tijdens de Talkies, de maandelijkse talkshow van Film Fest Gent, praat Patrick Duynslaegher praat met Erik Van Looy over de films en de filmervaringen van zijn leven. Erik Van Looy is de regisseur van De Zaak Alzheimer en Loft, tot op vandaag de meest succesvolle Belgische film ooit. Talkies begint om 19u30 en kost 5 euro.
 


De nieuwe film van Paul Verhoeven, Benedetta, wordt met een jaar uitgesteld. De Nederlandse regisseur sukkelt met een heupoperatie. De film die gaat over een lesbische non die in de renaissance leefde, zorgde ondertussen al voor de nodige controverse. Gerard Soeteman, de scenarist waarmee Verhoeven Floris, Turks Fruit, Soldaat Van Oranje, Spetters, De Vierde Man en Zwartboek maakte, trok zich terug uit het project.
 


Sequels waar wellicht niemand op zit te wachten: Coming To America 2. Eddie Murphy bevestigde de terugkeer van prins Akeem op het witte doek, maar over een vervolg op Beverly Hills Cop blijft het gissen. Oorspronkelijk zou deze job naar Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan, maar het Belgische regisseursduo heeft in Hollywood zijn handen vol met een andere sequel : Bad Boys III met Will Smith en Martin Lawrence.
 


Streamingdiensten zijn hot en sinds kort kun je daar ook bij IMDb (gratis) voor terecht. Nadeel is wel dat het alleen in Amerika kan en nu al regent het klachten dat de films om de haverklap door commercials worden onderbroken.
 


De 3 films van The Walking Dead waar al een hele tijd sprake van is, nemen stilaan hun vorm aan. Volgens AMC komt de focus van de trilogie op sheriff Rick Grimes (Andrew Lincoln) te liggen die in het negende seizoen van de populaire zombieserie van het toneel verdween.
 


Ook dit jaar is er weer Pinx: het holebi-filmfestival dat vijf dagen lang vrolijk buiten de lijntjes kleurt. Pinx loopt vanaf 30 januari in de Sphinx Cinema in Gent. Staan op het programma: de openingsfilm Retablo, Alone In The Game, de klassieker My Own Private Idaho als keuze van Lukas Dhont, DiamantinoAnchor and Hope, de documentaire Dykes, Camera, Action!, het Argentijnse Nadie Nos Mira, Knife + Heart met Vanessa Paradis in de hoofdrol , Sauvage en Can You Ever Forgive Me? met de Oscar-kandidate Melissa McCarthy in de rol van Lee Israel.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron