:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: VEEL BELGISCHE CINEMA IN 2019
NIEUWSBERICHT: VEEL BELGISCHE CINEMA IN 2019
Bron: DVD Info - Datum: 2019-01-12 - Geplaatst door: Didier
VEEL BELGISCHE CINEMA IN 2019

Volgens diverse bronnen (en volgens mensen die het kunnen weten) was 2018 een briljant filmjaar, en ook 2019 lijkt die weg te gaan volgen. Internationaal zijn de meeste ogen gericht op de nieuwe van Martin Scorsese (met jawel, Robert De Niro en Al Pacino) en natuurlijk ook de kersverse Quinten Tarantino, maar ook in België valt er veel te beleven. Een kleine greep uit het (enorme) aanbod dat je dit jaar mag verwachten.

Een van de eerste films die op je afkomt is het romantische Trio met Matteo Simoni die (jawel) op Valentijnsdag uitkomt.

Eentje voor (velen) om naar uit te kijken is de langverwachte animatiefilm Urbanus, De Vuilnisheld, gebaseerd op de strips.

Absoluut niet te missen is Coureur van Kenneth Mercken, en dat gaat over (u raadt het!) coureurs!

The Best Of Dorien B. van Anke Blondé , die in wereldpremière op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam gaat! Een komisch drama over een vrouw die zichzelf herontdekt in het midden van alle gekte die haar omringt. Anke Blondé schreef het scenario voor haar speelfilmdebuut samen met Jean-Claude van Rijckeghem. Kinepolis Film Distribution brengt de film in september van dit jaar in de Belgische zalen.

Arthousefans zullen zonder twijfel blij zijn met Muidhond, de nieuwe van Patrice Toye, terwijl we in Cleo van Eva Cools, Anna Franziska Jäger kunnen zien, de dochter van Anna Teresa De Keersmaeker.

Torpedo is een avonturenfilm die zich afspeelt in 1943, in het Vlaamse verzetsmilieu met Koen De Bouw, Ella-June Henrard, Gilles De Schryver, Sven De Ridder en Vic De Wachter.

Ook in het Franstalige landsgedeelte worden er natuurlijk films gemaakt. Dit zijn voor ons de drie belangrijkste. Continuer van Joachim Lafosse, Duelles met Veerle Baetens en natuurlijk deze: Ahmed van de broers Dardenne die naar verluidt in première zal gaan in Cannes.
 

 Recent nieuws van dezelfde bron