:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2018
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2018
Bron: Remain In Light - Datum: 2018-12-04 - Geplaatst door: Werner
December komt er snel aan, daarom dus ook tijdig ons overzicht van de december-releases op DVD en BD. Starten doen we met het Amerikaans politiek drama The Last Son, over de cover-up rond Ted Kennedy. Daarnaast volgt Cannes Palme d’Or Nominatie en Winnaar Beste Scenario 3 Faces van Jafar Panahi (Taxi Teheran). Sollers Point schetst de zoektocht van een 26-jarige ex-gevangene in de Amerikaanse samenleving. Met Book Club zijn we aan de feel-good film van het najaar gekomen, gevuld met een sterrencast en reeds 1.2 M boxoffice in Nederland.  Laat zeker niet het geniale Under The Silver Lake van regisseur David Robert Mitchell (It Follows, The Myth Of The American Sleepover) aan u voorbijgaan. Met The Place brengen we deze maand dan weer een prikkelende psychologische thriller uit. Maria By Callas, in september pas verschenen in de bioscoop is een niet te missen documentaire over het leven van opera icoon Maria Callas, nu reeds 250.000 boxoffice na zijn 3de week, een uitzonderlijk resultaat voor documentaires. Voor liefhebbers van Frida is er de documentaire Chavela, over het leven van deze Mexicaanse muzieklegende. Voor de boekliefhebber is er de verfilming van Ian McEwan’s On Chesil Beach met Saoirse - Lady Bird - Ronan”.

Opgelet:
De releases van The Man Who Killed Don Quixote, de langverwachte verfilming van Terry Gilliam en het knotsgekke The Happytime Murders met politiek zwaar incorrecte Muppets, zijn verplaatst naar januari.

THE LAST SON

Massachusetts, 18 juli 1969. Terwijl de wereld thuis in spanning kijkt naar de lancering van Apollo 11, wordt op het eiland Chappaquiddick, een geliefd vakantieoord voor welgestelde Amerikanen, een van de meest controversiële politieke doofpotaffaires van Amerika georkestreerd. Na het verlaten van een feestje ontsnapt Ted Kennedy ternauwernood aan de dood als zijn auto van een brug afzwenkt. De jonge campagnemedewerker Mary Jo Kopechne die naast hem zat heeft minder geluk en verdrinkt. Wat lijkt op een tragisch ongeluk mondt al snel uit in een meeslepend schandaal gebouwd op leugens en valse getuigenissen.

Regie: John Curran
Cast: Jason Clark, Kate Mara, Ed Helms
Releasedatum dvd: 4 december 2018

UNDER THE SILVER LAKE

Op een mooie, zwoele avond in Los Angeles maakt de jonge Sam (Andrew Garfield) kennis met zijn aantrekkelijke buurvrouw Sarah (Riley Keough). Wanneer zij de volgende ochtend op mysterieuze wijze blijkt te zijn verdwenen, begint Sam aan een surrealistische zoektocht. Beetje bij beetje ontsluiert hij een sinister complot dat de hele stad lijkt te beheersen.

Regie: David Robert Mitchell
Cast: Andrew Garfield, Riley Keough, Topher Grace
Releasedatum dvd en Blu-ray: 11 december 2018

THE PLACE

Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan een tafeltje in de bar The Place. Hier ontvangt hij zijn klanten, die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te realiseren. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien, God hervinden,... de zwijgzame man ontvangt de meest uiteenlopende verzoeken. In ruil voor zijn hulp vraagt hij deze mensen iets voor hem terug te doen. Wanhopig in hun zoektocht naar hervonden geluk zijn zij soms bereid een hoge (morele) prijs te betalen. Hoeveel hebben ze er daadwerkelijk voor over om hun wensen uit te laten komen?

Regie: Paolo Genovese
Cast: Valerio Mastandrea, Marco Giallini, Alessandro Borghi
Releasedatum dvd: 11 december 2018

3 FACES


Een beroemde Iraanse actrice ontvangt een verontrustende video van een jong meisje dat haar om hulp smeekt om aan haar conservatieve familie te ontsnappen... Niet wetend of ze gemanipuleerd wordt of niet, vraagt ze haar vriend, de regisseur Jafar Panahi, om raad. Samen rijden ze naar het dorp van het meisje in de afgelegen bergen in het noordwesten van Iran, waar de voorouderlijke tradities het lokale leven blijven dicteren.

Regie: Jafar Panahi
Cast: Behnaz Jafari, Jafar Panahi, Marziyeh Rezaei, Maedeh Erteghaei
Releasedatum dvd: 18 december 2018

SOLLERS POINT

Een man die pas uit de gevangenis ontslagen is, wordt heen en weer geslingerd tussen het verlangen op het rechte pad te blijven en de zoete smaak van misdaad. In zijn typische rusteloze documentairestijl schetst Porterfield met zijn vierde film een krachtig portret van een weifelende ziel.

Regie: Matt Porterfield
Cast: McCaul Lombardi, Jim Belushi, Zazie Beetz, Tom Guiry, Marin Ireland, Brieyon Bell-El, Lynn Cohen
Releasedatum dvd: 18 december 2018

BOOK CLUB

Diane (Diane Keaton) is pas vrijgezel na een huwelijk van 40 jaar. Vivian (Jane Fonda) geniet van haar leven als eeuwige vrijgezel. Sharon (Candice Bergen) verwerkt nog steeds haar scheiding van jaren geleden. En het huwelijk van Carol (Mary Steenburgen) zit in een sleur. Het leven van de vier hartsvriendinnen zal nooit meer hetzelfde zijn nadat ze Fifty Shades Of Grey in hun boekenclub lezen. Door het aanwakkeren van een oude vlam of door nieuwe romances inspireren ze elkaar aan een nieuw hoofdstuk van hun leven te beginnen. Misschien wel het beste hoofdstuk tot nu toe.

Regie: Bill Holderman
Cast: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Richard Dreyfuss, Andy Garcia, Alicia Silverstone, Don Johnson.
Releasedatum dvd: 18 december 2018

ON CHESIL BEACH

Het is de zomer van 1962 en Engeland is slechts een jaar verwijderd van grote sociale veranderingen, Beatlemania, de seksuele revolutie en de Swinging Sixties. Op de avond van hun huwelijk dineren Florence en Edward op hun kamer in een bedompt hotel bij Chesil Beach in het Engelse Dorset. Hier blikt het stel terug op hun ontluikende romance, ongemakkelijk over de aanstaande huwelijksnacht. De verzwegen misverstanden en angsten van die avond zullen hun levens voor altijd veranderen. Geliefd Brits auteur Ian McEwan (Atonement) schreef zelf het scenario voor de verfilming van zijn bestseller roman On Chesil Beach.

Regie: Dominic Cooke
Cast: Saoirse Ronan, Emily Watson, Anne-marie Duff, Billy Howle.
Releasedatum dvd: 18 december 2018

CHAVELA

“The rough voice of tenderness”, zo werd de Mexicaanse zangeres Chavela Vargas (1919-2012) wel genoemd. Ze was een icoon voor de LHBT gemeenschap en muze van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar. Chavela kende wereldwijde roem, maar raakte ook jarenlang in de vergetelheid in haar strijd tegen alcoholisme. In 1991 beleefde ze haar glorieuze comeback, waarna ze nog tot 2003 op internationale podia stond. Haar hartverscheurende Mexicaanse rancheras over wanhoop en verdriet raakten het publiek van Carnegie Hall tot l’Olympia. Niet eerder vertoonde interviewbeelden van Chavela Vargas uit 1991 zijn doorspekt met archiefmateriaal, verhalen en mythen van anderen en veel livemuziek. Chavela vertelt het levensverhaal van een door haar ouders niet geaccepteerd meisje uit Costa Rica dat naar Mexico uitwijkt en daar uitgroeit tot een wereldberoemde Grammywinnende ster. De fascinerende documentaire Chavela neemt je mee in het leven van deze taboedoorbrekende persoonlijkheid die veel te veel tequila dronk, het aandurfde om als vrouw in de jaren ’30 broeken te dragen, zowel mannen als vrouwen om haar vinger wond en naar verluid affaires had met Ava Gardner en Frida Kahlo. Een krachtige, vrijgevochten en zinnelijke outsider die geheel haar eigen pad volgde, totdat ze op 93-jarige leeftijd haar laatste adem uitblies.

Regie: Catherine Gund & Daresha Kyi
Cast: Chavela Vargas, Pedro Almodóvar.
Releasedatum dvd: 18 december 2018


MARIA BY CALLAS

40 jaar na haar dood vertelt de bekende operazangeres haar eigen verhaal aan de hand van nooit eerder geziene footage en foto's, persoonlijke Super 8 films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden waarin je Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen ziet. In deze beelden zie je naast Callas ook Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint-Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor.

Regie: Tom Volf
Cast: Maria Callas, Vittorio De Sica, Aristotle Onassis
Releasedatum dvd: 18 december 2018