:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2018
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2018
Bron: Remain In Light - Datum: 2018-08-24 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES OKTOBER 2018

Oktober is goed gevuld met niet minder dan tien nieuwe releases.

Deze maand openen we met Complete Unknown, het intrigerend drama van Joshua Marston met Rachel Weisz, Michael Shannon en Kathy Bates. In Kings proberen Daniel Craig en Halle Berry te overleven tijdens de Rodney King-rellen in Amerika. Dalton distributie serveert ons dan weer een Selected Shorts-release met de beste Vlaamse kortfilms van het afgelopen kortfilmfestival en daarnaast ook Zie Mij Doen, het humaan portret over mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens het afgelopen filmfestival van Venetië was Lean On Pete één van de grote revelaties dankzij het subtiele acteerwerk van Charlie Plummer. Maar in oktober serveren we u nog meer juweeltjes. Het sinistere speelfilmdebuut van Michael Pearce Beast en Warwick Thorton's indrukwekkende Wild Country ontvingen beide erg lovende recensies. Tiere zorgt dan weer voor wat surrealisme in deze maand. Naast al deze drama's is er deze maand ook plaats voor harde actie met A Prayer Before Dawn, die zowel op dvd alsook op blu-ray verschijnt, en sciencefiction met Before We Vanish.

COMPLETE UNKNOWN

Tom (Michael Shannon) leeft gelukkig met zijn vrouw in Brooklyn. Voor zijn verjaardag organiseert hij een intiem diner voor zijn beste vrienden. En dan duikt Alice (Rachel Weisz) op, als date van Toms collega. Ze charmeert alle gasten met haar fascinerende verhalen, maar de gastheer lijkt ergens mee te zitten. Wie is die mysterieuze Alice? Tom weet zeker dat hij haar kent, ook al heeft ze een andere naam en geeft ze geen enkel teken van herkenning wanneer ze naar hem kijkt. Naarmate de avond vordert onthult ze een schokkend geheim, waarna ze plotseling vertrekt. Tom volgt haar in een nachtelijke zwerftocht, waarbij de een op zoek is naar verandering in zijn leven terwijl de ander zich juist afvraagt hoe ze haar oude leven weer op kan pakken. Academy Award-winnaar Rachel Weisz, Michael Shannon en Academy Award-winnaar Kathy Bates dragen dit intrigerende drama van regisseur Joshua Marston.

Regie: Joshua Marston
Cast: Michael Shannon, Rachel Weisz, Hansel Tan
Releasedatum dvd: 2 oktober 2018

KINGS

Millie (Halle Berry) is een hardwerkende, alleenstaande moeder. Samen met haar acht geadopteerde kinderen woont ze in de wijk South Central in Los Angeles. Haar opstandige buurman Obie (Daniel Craig) is de enige witte man in de buurt die wordt gedomineerd door Afro-Amerikanen, Latino’s en Koreanen. Na de vrijspraak van de agenten die Rodney King mishandelden nemen raciale spanningen in de wijk toe. De twee vormen een onwaarschijnlijk verbond om Millie's kinderen veilig thuis te brengen in deze chaos. Kings belicht de befaamde rellen van 1992 bovenal vanuit het warme, tedere perspectief van deze familie. Nu het politieke klimaat in Amerika steeds meer deze onrust van 25 jaar geleden weerspiegelt, voelt dit krachtige sociale drama helaas weer bijzonder actueel.

Regie: Deniz Emze Ergüven
Cast: Halle Berry, Daniel Craig.
Releasedatum dvd: 2 oktober 2018

SELECTED SHORTS #25: DE BESTE VLAAMSE KORTFILMS

Tijdens het afgelopen Internationaal Kortfilmfestival Leuven maakten jonge regisseurs indruk op
het publiek. Films met beklijvende scenario’s, duizelingwekkende beelden en scherpe plotwendingen
die ook in het buitenland weerklank vonden. Selected Shorts biedt opnieuw een staalkaart van de
strafste kortfilms van het afgelopen jaar.

Regie: Diverse regisseurs
Cast: Peter De Graef, Wim Opbrouck, Tibo Vandenborre, Anemone Valcke.
Dubbeldisc versie (DVD+BR) met meer dan 5 uur aan kortfilms.
Releasedatum dvd en Blu-ray: 2 oktober 2018


LEAN ON PETE

De vijftienjarige Charley Thompson (Charlie Plummer) is op zoek naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader die moeite heeft zijn eigen leven op de rails te houden, kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen. Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start. Charley vindt er werk bij Del Montgomery (Steve Buscemi), een doorgewinterde paardentrainer die samen met zijn jockey Bonnie (Chloë Sevigny) geld verdient met races, en sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del onverwacht zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Lean on Pete vandoor. Hij maakt een gevaarlijke tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien.

Regie: Andrew Haigh
Cast: Charlie Plummer, Steve Buscemi, Chloe Sevigny, Travis Fimme
Releasedatum dvd: 9 oktober 2018

ZIE MIJ DOEN

Mensen met een verstandelijke beperking worden vandaag de dag helaas nog altijd meewarig aangekeken. Maar zij hebben net zoals iedereen gevoelens en humeuren die kunnen botsen. Ze hebben hun eigen gedachten, verlangens en meningen; een eigen leven. In een poëtisch zwart-wit portret laten Nadine, Sofie, Sam, Quan, Mathias en Jessica ons in hun gedachten en emoties kijken. Ze wonen samen in een zorgcentrum voor mensen met een mentale beperking. Sofie kan niet zoveel doen, maar wanneer ze iets leuk vindt (of niet) laat ze dat duidelijk merken. Mathias heeft een autismespectrumstoornis en hoewel het voor hem niet eenvoudig is om alle sociale interacties te begrijpen, maakt hij mensen gelukkig door hun verjaardag te onthouden. Nadine, die het syndroom van Down heeft, krijgt last van dementie. Sam uit zijn gevoelens met muziek. Quan werd geboren in China en hoopt er ooit terug te keren. En Jessica vindt het moeilijk om werk, paardrijden en een relatie te combineren. Droevig, boos, bang en blij. Terwijl ze hun gevoelens ontrafelen, leren ze ons over de wereld, en vooral: over onszelf. Kijken mag (maar liever niet staren)!

Regie: Klara Van Es
Releasedatum dvd: 16 oktober 2018

BEFORE WE VANISH

Op een dag raakt Shinji vermist. Bij zijn terugkeer dagen later is zijn vrouw Narumi erg verbaasd over zijn radicale gedragsverandering. Ook medische specialisten kunnen zijn symptomen niet verklaren. Tegelijkertijd ontmoet de journalist Sakurai een al even bizarre jongeman en een tienermeisje. Hij ontdekt dat het om buitenaardse wezens gaat die een invasie en kolonisatie van de aarde plannen. Gerenommeerd horror regisseur Kiyoshi Kurosawa verrast met een unieke film, een eigenzinnige hybride van genres. Absurd en tegelijk veelzeggend, grappig en tegelijk aangrijpend. Onder het brutale, harde oppervlak biedt hij een verrassend oprechte blik op wat het betekent om mens te zijn. Before We Vanish werd geselecteerd voor de Un Certain Regards sectie van Cannes.

Regie: Kyoshi Kurosawa
Cast: Masami Nagasawa, Ryuhei Matsuda, Mahiro Tagasugi
Releasedatum dvd: 16 oktober 2018


BEAST

Het ongetemde ruige landschap van het eiland Jersey staat in schril contrast met het verstikkende milieu waarin de 27-jarige jonge vrouw Moll (Jessie Buckley) haar tijd doodt. Ze probeert zich los te maken uit het gezin waar ze woont met een dementerende vader en dominante, manipulatieve moeder. Een eerste ontmoeting met de mysterieuze en vrijgevochten outsider Pascal (Johnny Flynn), brengt haar het hoofd op hol. Moll is onweerstaanbaar tot hem aangetrokken. Ook als hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een serie wrede moorden op jonge vrouwen, blijft zij onwrikbaar achter Pascal staan. Gaandeweg wordt duidelijk dat beiden worstelen met een geheim uit een getroebleerd verleden, iets wat hun band nog intenser maakt. En de vraag rijst wie slachtoffer en wie dader is in deze cinematografisch wonderschone psychologische thriller. Beast is het sterke Britse speelfilmdebuut van regisseur Michael Pearce, met overtuigend samenspel van Jessie Buckley (War And Peace, Taboo) en Johnny Flynn (Lovesick, Clouds Of Sils Maria). Deze donkere nagelbijter kreeg lovende kritieken na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival.

Regie: Michael Pearce
Cast: Jessie Buckley, Geraldine James, Johnny Flynn
Releasedatum dvd: 23 oktober 2018

SWEET COUNTRY

Australië, 1929. De Aboriginal Sam en zijn vrouw Lizzie worden door hun baas, de vriendelijke predikant Fred Smith, uitgeleend aan een net van het front teruggekeerde militair om hem te helpen zijn buitenpost te renoveren. Harry Marsh blijkt een bittere, gewelddadige man te zijn die hen met minachting behandelt. Wanneer Sam zich bedreigt voelt, escaleert de situatie in een schietpartij. Harry komt daarbij om het leven en Sam slaat met zijn zwangere vrouw Lizzie op de vlucht. Een posse onder leiding van sergeant Fletcher achtervolgt de van moord beschuldigde Sam en zijn vrouw in de uitgestrekte Australische wildernis. Sweet Country is gebaseerd op een echte rechtszaak in de jaren 20 waar een Aborginal - Wilaberta Jack - werd gearresteerd en berecht voor de moord op een witte man. Regisseur Warwick Thornton, die eerder het in Cannes bekroonde Samson & Delilah (2009) maakte, verwerkte deze geschiedenis in een spannend en prachtig gefilmd verhaal in de stijl van een western waarin het majestueuze Australische landschap een grote rol speelt. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Hamilton Morris, Bryan Brown (Cocktail) en Sam Neill (Jurassic Park, The Piano). Sweet Country viel in de prijzen op de grote festivals van Venetië en Toronto, waar ook de internationale filmpers unaniem zeer positief was. In The Hollywood Reporter werd de film omschreven als ‘a drama of imposing breadth and emotional depth’ en Variety noemde Sweet Country een ‘majestic Outback western.’

Regie: Warwick Thornton
Cast: Gibson John, Sam Neill, Bryan Brown
Releasedatum dvd: 23 oktober 2018

TIERE 

Nick en Anna gaan voor zes maanden naar Zwitserland. Nick wil recepten uit de lokale keuken verzamelen en Anna hoopt uiteindelijk een nieuw boek te schrijven. De verandering van omgeving kan ook goed zijn voor hun relatie, want Anna weet van Nick’s affaire met hun buurvrouw Andrea, die uit het raam sprong. Mischa zal voor de vis en de philodendron in hun Weense appartement zorgen terwijl ze weg zijn. Op een bergweg botsen ze op een schaap en beginnen de absurde gebeurtenissen zich in hoog tempo af te wisselen. Tiere is een grote mindfuck, alsof je (ver)dwaalt in de wereld van Borges.

Regie: Greg Zglinski
Cast: Birgit Minichmayr, Philipp Hochmair, Mona Petri, Mehdi Nebbou, Michael Ostrowski
Releasedatum dvd: 30 oktober 2018 (enkel beschikbaar voor Nederland)

A PRAYER BEFORE DAWN

In de Klong Prem gevangenis gelden er tien regels. Breek je er één, dan is het heel waarschijnlijk dat je doodgaat. Breek je er geen, dan is het zeker dat je sterft. Dit is het waargebeurde verhaal van Billy Moore, een Britse gevangene in één van 's werelds gevaarlijkste gevangenissen: Klong Prem, het beruchte “Bangkok Hilton”. Vechtend voor zijn leven besluit Billy zich aan te sluiten bij een leermeester in de dodelijke gevechtskunst Muay Thai Boxing om zich zo een weg naar de verlossing te knokken.

Regie: Jean-Stéphane Sauvaire
Cast: Joe Cole (Peaky Blinders, Woodshock)
Releasedatum dvd en Blu-ray: 30 oktober 2018