:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2018
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2018
Bron: Remain In Light - Datum: 2018-08-10 - Geplaatst door: Werner
In september brengen we niet minder dan zes nieuwe releases uit. The Gringo met Charlize Theron en David Oyelowo, een sexy mix van actie en comedy, verschijnt zowel op DVD als op Blu-ray. Normandie Nue, het Franse antwoord op Calender Girls en The Full Monty. Het IJslandse Under The Tree, gitzwart zoals enkel Scandinaven het ons kunnen voorleggen. De bitterzoete komedie Oh Lucy! schotelt ons dan weer de culturele verschillen tussen Oost en West voor. Jeanne d'Arc wordt op een eigenzinnige geschifte manier geportretteerd in Jeannette. En tot slot het ontroerend coming-of-age portret Jeunne Femme.

THE GRINGO

Harold (David Oyelowo) is een hardwerkende, maar ondergewaardeerde middenmanager die te horen krijgt dat hij ontslagen zal worden. Tijdens een businesstrip naar Mexico besluit hij zijn eigen ontvoering in scène te zetten om zo losgeld te kunnen eisen van zijn werkgever. Wanneer Harolds harteloze en hebzuchtige bazen (Charlize Theron en Joel Edgerton) ontdekken dat de bedrijfsverzekering hen meer geld oplevert als Harold dood is, draaien de rollen om. Plots wordt de radeloze Harold opgejaagd door dubieuze zakenlui, huurmoordenaars, drugsbaronnen en zelfs de DEA.

Regie: Nash Edgerton
Cast: Charlize Theron, Joel Edgerton, Amanda Seyfried, Thandie Newton, Sharlto Copley, Michael Angarano
Releasedatum dvd en Blu-ray: 11 september 2018

NORMANDIE NUE

In Mêle-sur-Sarthe, een klein dorp in Normandië, worden de veehouders geteisterd door de crisis: de prijs van het vlees daalt fors, de melk wordt met verlies verkocht en de veehouders zitten in zak en as. Burgemeester Georges Balbuzard wil zich echter niet laten kennen en zal er alles aan doen om zijn dorp te redden. Het toeval wil dat Blake Newman, een bekende conceptfotograaf die grote menigten naakt fotografeert, op doortocht is in de streek. Balbuzard is ervan overtuigd dat deze man het dorp kan redden. Wat zou er gebeuren als Newman driehonderd Normandiërs naakt zou fotograferen op het Champ Chollet? Dit lijkt een onmogelijke taak.

Regie: Philippe le Guay
Cast: Arthur Dupont, François Cluzet, François-Xavier, Demaison Grégory Gadebois, Patrick d'Assumçao,Philippe Rebbot, Toby Jones.
Releasedatum dvd: 11 september 2018

UNDER THE TREE

Agnes zet haar man Atli het huis uit en wil niet dat hij hun dochter Asa nog ziet. Hij gaat weer bij zijn ouders wonen die in een bittere burenruzie verwikkeld zijn over een grote, mooie, boom die naar de zin van de buren een te grote schaduw werpt op hun tuin. Terwijl Atli er alles aan doet om zijn dochter weer te mogen zien, wordt de ruzie tussen zijn ouders en de buren steeds heftiger: bezit wordt vernield, huisdieren verdwijnen op mysterieuze wijze en er worden zelfs beveiligingscameras geïnstalleerd. En dan gaat er ook nog het gerucht dat de buurman is gezien met een kettingzaag...

Regie: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
Cast: Steinþór Hróar Steinþórsson, Edda Björgvinsdóttir, Sigurður Sigurjónsson
Releasedatum dvd: 18 september 2018

OH LUCY!

Setsuko vindt haar leven niet veel bijzonders. Met een saaie baan en weinig romantiek buiten kantoortijden, slaat ze zich kettingrokend door de dagen. Afgunstig kijkt ze naar het bruisende leven van haar jonge nicht, die haar overhaalt om Engelse les te nemen. Haar Amerikaanse leraar John onderwijst er niet alleen de taal, maar laat zijn Japanse studenten ook kennismaken met de Westerse cultuur. Met een pruik transformeert hij Setsuko in Lucy. De omhelzing bij de eerste begroeting is wel ‘heel erg vriendelijk’ volgens Setsuko. Maar zijn onconventionele lesmethode heeft effect en Setsuko valt als een blok voor haar leraar. Wanneer John plotseling verdwenen is, gaat ze samen met haar zuster naar hem op zoek. Zo belanden ze van Tokio in het zuiden van Californië. In een onbekende wereld van tattooshops en morsige motels worden familiebanden en oude rolpatronen getest, terwijl Setsuko de droom van Lucy in leven probeert te houden.

Oh Lucy! is een bitterzoete komedie waarin de Japanse filmmaakster Atsuko Hirayanagi in treffende scènes de culturele verschillen tussen Oost en West schetst. De liefdevolle portrettering van haar personages en het ontroerende einde maken van Oh Lucy! een echte feelgoodfilm.

Regie: Atsuko Hirayanagi
Cast: Shinobu Terajima, Josh Hartnett, Kaho Minami
Releasedatum dvd: 18 september 2018

JEANNETTE

Domrémy, Frankrijk, 1425. De 8-jarige Jeannette is nog niet uitgegroeid tot de legendarische Jeanne d’Arc, maar staat al te popelen om de Engelsen uit Frankrijk te verdrijven. De kloosterzuster Madame Gervaise probeert het jonge meisje te overtuigen om haar schapendrijven niet in te ruilen voor oorlogvoeren, maar Jeannette is vastberaden een einde te maken aan de Honderdjarige Oorlog en haar koninkrijk te bevrijden.

Jeannette is een originele, erg grappige muzikale komedie, met zingende en dansende nonnen en engelen, in een magisch Noord-Frans duinlandschap vol wollige schapen. De muziek loopt uiteen, van electro, metal tot rap en de choreografie werd ontworpen door Philippe Decoufflé van Cirque du Soleil.

Regie: Bruno Dumont
Cast: Aline Charles, Élise Charles, Lise Leplat Prudhomme, Jeanne Voisin, Lucile Gauthier
Releasedatum dvd: 25 september 2018 (enkel beschikbaar voor Nederland)

JEUNE FEMME- MONTPARNASSE BIENVENUE

In deze energieke, levendige karakterstudie van debuterend regisseur Léonor Serraille volg je de chaotische, impulsieve dertiger Paula (met verve vertolkt door Leatitia Dosch). Paula is blut, draagt een gestolen jas, heeft een verse schram op haar voorhoofd en is behoorlijk overstuur. Tien jaar lang was ze met haar vroegere docent en nu heeft hij haar gedumpt. Als wraak ontvoert ze zijn kat als ze begint aan haar zwerftocht door Parijs. Balancerend op het randje van dakloosheid probeert de vroegere ‘vriendin van’ zichzelf opnieuw uit te vinden. Ze belandt in een identiteitscrisis en werkt zich van de ene lastige in de andere absurde situatie door zich steeds voor te doen als een ander persoon. Zo vindt Paula een baan als au pair terwijl ze zelf nog vaak kinderlijk onverantwoordelijk is en bluft ze haar weg door een sollicitatie voor lingerieverkoopster.

Regie: Léonor Serraille
Cast: Laetitia Dosch, Souleymane Seye Ndiaye, Grégoire Monsaingeon, Léonie Simaga, Nathalie Richard
Releasedatum dvd: 25 september 2018 (enkel beschikbaar voor Nederland)


UIT HET ARCHIEF