:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: KOOPDVD OKTOBER 2002
PERSBERICHT: KOOPDVD OKTOBER 2002
Bron: RCV - Datum: 2002-08-14 - Geplaatst door: Serge
THE DISCOVERY OF HEAVEN
God wil dat de originele Tien Geboden weer terugkeren naar de hemel. Maar het is de Engelen verboden om zelf naar de aarde af te reizen om de verloren gewaande Stenen Tafelen op te halen. Zij moeten een mens 'creëren', slim genoeg om de Stenen Tafelen te vinden, en bovendien bereid om zijn leven op te offeren om ze naar de hemel te brengen. De met de opdracht belaste Engelen ontwikkelen een even ingenieus als onbarmhartig plan om hun doel te bereiken. Hun plan begint definitieve vormen aan te nemen als twee zeer bijzondere mannen op aarde elkaar 'bij toeval' ontmoeten; de excentrieke linguïst Onno Quist, zoon van een voormalig Minister-president, en astronoom Max Delius, zoon van een Nazi-vader en een Joodse moeder. De mannen zijn meteen boezemvrienden en laten alleen de celliste Ada toe in hun hechte vriendschap. Ada raakt zwanger en weet niet of Max of Onno de vader is. De geboren zoon Quinten ontwikkelt zich al snel als een heel byzonder kind. Is hij de uitverkorene? Zal hij in staat zijn om de opdracht van de Engelen uit te voeren?

Regie: Jeroen Krabbé (Left Luggage)
Scenario: Edwin de Vries (based on the novel by Harry Mulisch)
Producer : Ate de Jong (Left Luggage, Fogbound)
Muziek: Henny Vrienten
Cast: Stephen Fry (A Fish Called Wanda, Wilde, TV: Blackadder) - Greg Wise (Sense and Sensibility, Mad Crows) - Flora Montgomery (The Stiff, When Brendan Met July) - Jeroen Krabbé (The Fugutive, Immortal Beloved)

Lengte: 150 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Extra's op de DVD:
Disc 1: Audiocommentaar van regisseur Jeroen Krabbé, scenarioschrijver Edwin de Vries en producer Ate de Jong, trailers

Disc 2: Making of, interviews met o.a. Jeroen Krabbé, Stephen Fry en Greg Wise deleted scenes, visual effects, foto's, teaser

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital 5.1, DTS 5.1, 16:9 breedbeeld

Te koop op DVD vanaf 2 oktober 2002.THE OTHERS
In haar enorme, kille landhuis voedt de mooie Grace helemaal alleen haar twee kinderen op. Ze neemt drie bedienden in huis, die zich moeten houden aan wel heel vreemde regels: het moet binnen altijd donker zijn en nooit mogen twee deuren tegelijk open staan. Het is een raadsel waarom. Dan komt Grace's dochtertje ineens met de angstaanjagende mededeling dat ze vreemde mensen ziet in de schemerige vertrekken: "Ze zeggen dat het huis van hun is." En dat is slechts het begin. Het wordt enger en enger in het grote, in mist gehulde huis...

Regie: Alejandro Amenábar (Abre los Ojos)
Cast: Nicole Kidman (Birthday Girl, Moulin Rouge, Eyes Wide Shut) - Fionnula Flanagan (Waking Ned Devine) - Christopher Eccleston (Gone in Sixty Seconds, Elizabeth)
Lengte: 95 minuten
Leeftijd: 12 jaar

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital 5.1, 16:9 breedbeeld

Te koop op DVD vanaf 30 oktober 2002.PULP FICTION
De twee dieven Honey Bunny en Pumpkin besluiten tijdens het ontbijt in een koffieshop de klanten van hun portefeuille te beroven. De twee daar aanwezige criminelen Vincent Vega en Jules Winnfield rekenen af met een stelletje schorem om een geheimzinnige zwarte aktetas in handen te krijgen. Wanneer hun baas Marsellus Wallace op reis moet, belooft Vincent met tegenzin en gevaar voor eigen leven, een oogje op diens vrouw Mia te houden. En dan is er ook nog de veelbelovende bokser Butch Coolidge die van Marsellus een behoorlijk bedrag heeft geïncasseerd om in de vijfde ronde neer te gaan. Maar Butch houdt zich niet aan de afspraak, met alle gevolgen van dien.

Regie: Quentin Tarantino (Reservoir Dogs, Jackie Brown)
Cast: John Travolta (Domestic Disturbance, Swordfish, A Civil Action) - Samuel L. Jackson (Unbreakable, Shaft, Jackie Brown) - Bruce Willis (Unbreakable, The Sixth Sense, Armageddon) - Tim Roth (Planet of the Apes, The Legend of 1900, Reservoir Dogs)
Lengte: 154 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital 5.1, DTS 5.1, 16:9 breedbeeld

Te koop op DVD vanaf 16 oktober 2002.JAY AND SILENT BOB STRIKE BACK
Jay en Silent Bob hangen al jaren rond op straat. Jay kletst de oren van Silent Bob's hoofd en Silent Bob is... silent. Dan horen ze dat Hollywood een film over hen gaan maken. En ze krijgen er geen cent voor. Dat gaat zomaar niet! Ze liften er direct heen. Eenmaal in Hollywood, belanden ze op de set van Good Will Hunting 2: Hunting Season mét Matt Damon en Ben Affleck. Ook staan ze ineens middenin de opnames van Scream 4, met Shannen Doherty en regisseur Wes Craven zelf.

Regie: Kevin Smith (Dogma, Chasing Amy, Clerks)
Cast: Jason Mewes (Scream 3, Dogma, Chasing Amy, Clerks) - Kevin Smith (Scream 3, Dogma, Chasing Amy, Clerks) - Chris Rock (Nurse Betty, Dogma, Lethal Weapon 4)
Lengte: 99 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital 5.1, 16:9

Te koop op DVD vanaf 2 oktober 2002.SERENDIPITY
In een druk warenhuis springt er een flinke vonk over tussen Sara en Jonathan. Omringd door de duizenden romantische lichtjes van New York beleven ze de mooiste avond van hun leven. Helaas hebben beide al een vaste relatie, dus scheiden hun wegen ook weer onmiddellijk. Wanneer ze later op het punt staan om in het huwelijk te treden slaat de twijfel definitief toe. Was die ene keer niet veel meer dan een vluchtige affaire? Om dit uit te zoeken, zetten ze ieder voor zich heel New York op z'n kop.

Regie: Peter Chelsom (The Mighty)
Cast: John Cusack (America's Sweethearts, Being John Malkovich) - Kate Beckinsale (Pearl Harbor) - Jeremy Piven (Black hawk Dawn, Rush Hour 2, The Family Man)
Lengte: 90 minuten
Leeftijd: alle leeftijden

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital 5.1, 16:9 breedbeeld

Te koop op DVD vanaf 30 oktober 2002.CROSSROADS
Drie meisjes uit een klein plaatsje aan de Amerikaanse oostkust waren op de lagere school hartsvriendinnen, maar op de middelbare school zijn ze uit elkaar gegroeid. Het drietal bestaat uit snobistische cheerleader Kit, zwangere alternativo Mimi en keurige studiebol Lucy (Britney Spears). Na hun eindexamen hebben ze elk een goede reden om naar Los Angeles te reizen: Kit wil naar haar verloofde bezoeken, Mimi wil meedoen aan een liedjeswedstrijd en Lucy wil naar haar moeder (Kim Cattrall), die het gezin in de steek heeft gelaten toen Lucy nog heel jong was. Ze reizen mee met muzikant Ben, die ze geen van allen goed kennen. Tijdens de reis merken de drie dat er van hun vriendschap niet veel over is, maar gaandeweg wordt hun band sterker, en bloeit er een romance op.

Regie: Tamra Davis (Guncrazy, Billy Madison, Best Men)
Cast: Britney Spears (Longshot) - Zoë Saldana (Get Over It, Snipes) - Taryn Manning (Crazy/Beautiful) - Anson Mount (Boiler Room, Urban Legends: Final Cut) - Dan Aykroyd (The Blues Brothers, Driving Miss Daisy) - Kim Cattrall (15 Minutes, TV: Sex & The City)
Lengte: 90 minuten

Extra's op de DVD:
Sing Along with Britney: karaoke versie van "I'm not a Girl, not yet a Woman"

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital 5.1, 16:9 breedbeeld

Te koop op DVD vanaf 16 oktober 2002.

UIT HET ARCHIEF