:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: WEEMOEDT EN NIEUWE BUREN SEIZOEN 2
PERSBERICHT: WEEMOEDT EN NIEUWE BUREN SEIZOEN 2
Bron: Just Entertainment - Datum: 2017-05-16 - Geplaatst door: Werner
WEEMOEDT EN NIEUWE BUREN SEIZOEN 2

Vanaf 16 mei op DVD

Op 16 mei brengt Just Entertainment Weemoedt en het tweede seizoen van Nieuwe Buren uit op dvd, zodat liefhebbers van Nederlandse dramaseries hun hart weer op kunnen halen aan deze Videolandseries.

WEEMOEDT
De dramaserie Weemoedt is gebaseerd op het boek  Weemoedt: over gevallen sterren en dingen die voorbij gaan van Thijs Römer. In het eerste seizoen van deze Videolandserie speelt hij niet alleen de hoofdrol, hij is tevens de regisseur. De cast bestaat verder uit Isis Cabolet (Penoza, App), Frédérique Spigt (zangeres I've Got The Bullets), Eva Duijvestein (Penoza, Flikken Maastricht), Werner Kolf (Exit, Mi Lobi) en Laura de Boer (Anne En Zef, Clyde En Bonnie).

Synopsis
Job Weemoedt (Thijs Römer) is talentmanager bij het managementbureau Talent Republic in Amsterdam. Moeiteloos manoeuvreert hij door de slangenkuil van de entertainmentwereld om zijn sterren te laten stralen. Hij behoedt ze voor de valkuilen en verleidingen op hun pad en houdt hun schandalen uit de pers. Tot hij zelf uit de bocht vliegt en zijn zorgvuldig opgebouwde wereld volledig instort. Weemoedt geeft een schaamteloos inkijkje in de Nederlandse showbizzwereld én in het hart van een man die het mooiste bezit door zijn vingers heeft laten glippen: de liefde van zijn leven.
Speelduur: 10 x 40 minuten
Taal: Nederlands gesproken
Ondertiteling: Doven & Slechthorenden
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 12, Sex, Geweld, Grof Taalgebruik
Verpakking: 3 DVD stackpack


NIEUWE BUREN SEIZOEN 2

Het tweede seizoen van Nieuwe Buren is het vervolg op de succesvolle serie Nieuwe Buren uit 2014. In deze reeks maken Karina Smulders en Fedja van Huêt hun entree als bewoners van de Almeerse Zonnewijk. De cast bestaat verder uit onder meer Daan Schuurmans (Westenwind, Bellicher), Bracha van Doesburgh (Vet Hard, De Eetclub), Anneke Blok (Soof, De Helleveeg), Leopold Witte (Gooische Vrouwen, Baantjer) en Thijs Römer (Moordvrouw, Alles Is Familie). Het nieuwe seizoen is sinds november 2016 beschikbaar bij Videoland en wordt momenteel uitgezonden bij RTL 4. Het tweede seizoen van Nieuwe Buren is geregisseerd door Lourens Blok, Maarten Treurniet en Bobby Boermans. Het scenario werd geschreven door Karin van der Meer (hoofdschrijver), Marnie Blok, Willem Bosch en Dorien Goertzen. Millstreet Films en Pupkin produceerden de serie. De opnames voor het derde seizoen van ‘Nieuwe Buren’ zijn recentelijk gestart.

Synopsis
In het tweede seizoen ziet alles er ogenschijnlijk nog hetzelfde uit in de Zonnewijk, maar de levens van de bewoners zijn behoorlijk overhoop gehaald. Nadat Eva (Bracha van Doesburgh) ontwaakt uit haar coma, keert ze met geheugenverlies terug naar huis. Peter (Daan Schuurmans) is voor onbepaalde tijd opgenomen in een tbs-kliniek en ook Steef (Thijs Römer) keert voorlopig niet terug naar huis. Hij zit in de gevangenis, maar is niet van plan om zijn straf rustig uit te zitten. De nietsvermoedende Eva ontmoet ondertussen haar nieuwe buren Steffi (Karina Smulders) en Lex (Fedja van Huêt), en hun kinderen; de 11-jarige Max en baby Roos. Als Eva erachter komt dat haar nieuwe buren een geheim met zich meedragen, maakt ze daar gebruik van en smeedt ze een plan om haar langgekoesterde kinderwens in vervulling te laten gaan.
Speelduur: 10 x 42 minuten
Taal: Nederlands gesproken
Ondertiteling: Doven & Slechthorenden
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 16, Geweld, Grof taalgebruik
Verpakking: 3 DVD stackpack