:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: FAKE
PERSBERICHT: FAKE
Bron: Just Entertainment - Datum: 2016-12-29 - Geplaatst door: Werner
FAKE

Vanaf 17 januari verschijnt Fake, het regiedebuut van Thomas Acda, op DVD. De telefilm, met in de hoofdrollen Sanne Langelaar (Familieweekend), Nasrdin Dchar (Rabat, Zwarte Tulp), Gijs Naber (Penoza), Lies Visschedijk (Soof) en Tim Haars (New Kids), werd eerder door AVROTROS uitgezonden. David Middelhoff verzorgde de muziek en schreef samen met Acda de songs in de film. Fake is geproduceerd door All Yours Film (Rolf Koot & Jean van de Velde) in coproductie met AVROTROS en is als Telefilm (2016) tot stand gekomen met steun van het CoBO Fonds. De DVD wordt uitgebracht door Just Entertainment.
Synopsis
Maya is een ietwat naïeve, net afgestudeerde kunsthistorica en archeologe die altijd voor de verkeerde mannen valt. Zo belandt ze door één van die mannen, David (Tim Haars) en het toedoen van douanebeambte Swinkels (Lies Visschedijk, bijna in de gevangenis. Dat incident loopt uiteindelijk met een sisser af, maar daardoor is ze wel helemaal blut.

Bij thuiskomst begint Maya een bed & breakfast in een oud landhuis dat is geschonken door haar oma. Haar beste vriend Erik (Gouden Kalf-winnaar Gijs Naber) maakt het verwaarloosde landhuis in recordtijd bewoonbaar, net op tijd voor de prestigieuze International Art Fair in Maastricht. Al snel meldt de eerste gast zich: een heuse sjeik (Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar). Deze sjeik blijkt er wel een dubbele agenda op na te houden en kan de kunstkennis van Maya daarbij goed gebruiken.

Regiedebuut Thomas Acda 
Met Sanne Langelaar, Nasrdin Dchar, Gijs Naber, Lies Visschedijk en Tim Haars
Speelduur: 86 minuten
Taal: Nederlands gesproken
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Vanaf 17 januari 2017 op DVD