:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2016
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2016
Bron: Homescreen - Datum: 2016-10-03 - Geplaatst door: Werner
In oktober staan er drie releases op het programma. Allereerst het betoverende Neon Bull, de Braziliaanse film van Gabriel Mascaro, waarin op beeldschone manier het verhaal wordt verteld van Iremar en zijn rodeo gezelschap, tegen de achtergrond van een snel veranderende Braziliaanse samenleving.  De volgende twee films waren onderdeel van het Gay & Lesbian Summer Film Festival van 2016. In All About E staat een spannend kat-en-muisspel centraal, waarin de populaire dj genaamd E een tas met dubieus geld vindt en moet onderduiken bij haar ex-geliefde. De Franse Théo & Hugo gaat over een zinderende liefde die zijn oorsprong vindt in een darkroom in een Parijse club, met een veelbesproken 18 minuten durende seksscène als opening. Eind oktober zal Strike A Pose, die reeds beschikbaar is in Nederland, ook in Vlaanderen beschikbaar komen.

NEON BULL

Iremar werkt in de traditionele rodeostallen in het Noordoosten van Brazilië, waar ze de ‘vaquejada’ rijden. Een tradionele rodeo waarbij twee mannen te paard een grote stier bij zijn staart proberen neer te halen. Maar achter deze stoere werkzaamheden van Iremar schuilt een man die een rustig en eenzaam leven leidt. Terwijl hij met de stieren van stad naar stad reist, droomt hij ervan kledingontwerper te worden. In een unieke mix van sociaal realisme, impressionistische beelden en zinderende erotiek geeft Neon Bull een vernieuwende blik op het machismo van Latijns Amerika. Neon Bull ging in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië in 2015 en won daar de Venice Horizons Award - Special Jury Prize. Gabriel Mascaro staat bekend om zijn videokunst en succesvolle documentaires die vaak elementen van fictie bevatten. Met Neon Bull wilde hij een nieuwe kijk geven op de menselijke relaties die zijn ontstaan in het noordoosten van Brazilië tijdens de golf van economische groei van de afgelopen jaren.

De Volkskrant ****: “Er is een fenomenaal goede seksscène, de dansscènes zijn betoverend - eigenlijk is de erotiek overal.” “een beeldschone film”
Trouw ****: “Het heeft allemaal zo'n fysieke, aardse kracht en schoonheid dat je onvermijdelijk voelt dat daar de essentie van Mascaro's verhaal ligt.” “Mascaro heeft een groot talent.”
Het Parool ****: “beeldschone beelden” “authenticiteit…die ervoor zorgt dat de grote ideeën waarmee Mascaro speelt menselijk en invoelbaar blijven.”
NRC Handelsblad ****: “Het geeft de film een broeierige, mystieke geilheid mee die zich ontlaadt in lichte wijde beelden van het veranderende Brazilië.”
De Filmkrant **** ½ : “Wij zijn net als de stier niet op de wereld gezet om een gekooid bestaan te leiden. Doorbreek de monotonie en neem na een lange werkdag, als je even je kooi uit mag, een dosis Neon Bull.”
VPRO Gids / Cinema ****
Cinemagazine.nl ****: “schitterende film” “Neon Bull’ een pareltje in zijn soort”
Filmtotaal **** “Het ontbreekt ons kaaskoppen wellicht aan het temperament om onze eigen seksualiteit te omarmen.”
Cine.nl ****: “Het maakt van de film een bijzondere ervaring, die dicht op je huid zit”

Regie: Gabriel Mascaro
Met: Juliano Cazarré, Maeve Jinkings, Josinaldo Alves
Genre: Drama
Releasedatum dvd: 20 oktober 2016

ALL ABOUT E

Wanneer de sexy hartenbreekster E, een dj met een Libanees-Australische achtergrond, per ongeluk een tas met dubieus geld heeft gevonden, begint een spannend en meeslepend kat-en-muis-spel. E moet samen met haar beste vriend Matt voor de maffia op de vlucht slaan. Uit wanhoop besluit ze onder te duiken bij haar ex-vriendin Trish, in het prachtige landschap van de Australische Outback. Lukt het E om haar familie de kans te geven om te vertellen wie ze echt is?

Zij aan Zij: "Mooie shots en één van de betere seksscènes die ik in lange tijd in films heb gezien"
The Guardian: “A new movie has restored my faith in lesbian cinema”
San Francisco Chronicle: "Featuring laughs, suspense, a deliriously good sex scene, and a rousing finale, All About E has something for everyone”
Edge: "A sexy, funny, rollicking Aussie crime film with strong lesbian characters and a rollercoaster plot"

Regie: Louise Wadley
Met: Mandahla Rose, Brett Rogers, Julia Billington
Genre: Drama, lesbian
Releasedatum dvd: 20 oktober 2016

THÉO & HUGO

In Parijs, in een darkroom, ontmoeten Théo en Hugo elkaar. Het is meteen liefde op het eerste gezicht. Na hun intense sekspartij voelen de twee mannen de behoefte om naar buiten te gaan. Wanneer ze samen door de verlaten straten van nachtelijk Parijs lopen, worden ze plotseling geconfronteerd met een gevoel van werkelijkheid die hun vrijheid lijkt uit te wissen en leidt tot een bepaalde hulpeloosheid. Willen ze elkaar wel leren kennen? Zal hun vertrouwen worden beloond en wat zijn hun verwachtingen? De regisseurs weten het streven naar intimiteit van de twee mannen ondanks hun onzekerheid op een mooie en gevoelige wijze weer te geven. De twee hoofdrolspelers verrassen met hun opmerkelijk intuïtieve optreden en hun ongelooflijke charme.

Variety: "Everyone will talk about the 18-minute gay orgy at the satert, but the real achivement lies in how the directors capture love at first sight"
Cinemagazine: “Paul Verhoevens Turks Fruit kan er nog een puntje zuigen” “Zelden zie je een bioscoopfilm waarbij in deze frequentie twee mannen zo hevig en gepassioneerd seks hebben”
The Guardian: "Unfolding in real time, the aftermath of an encounter in a gay sex club is rich with feeling and an immersive sense of the milieu"

Regie: Olivier Ducastel en Jacques Martineau
Met: Geoffrey Couet, François Nambot
Genre: Drama, gay
Releasedatum dvd: 20 oktober 2016

Deze maand verschenen...

L'Avenir
Nathalie is docent filosofie aan een Parijs lyceum, getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze heeft een druk leven waarin haar gezin, haar veeleisende moeder en een getalenteerde ex-leerling om haar aandacht vragen. Dan vertelt haar man dat hij haar verlaat voor een andere vrouw en overlijdt kort daarna haar moeder. In de periode van rouw die volgt, weet Nathalie haar leven opnieuw vorm te geven.

Strike A Pose
In 1990 worden zeven jonge dansers – zes homo, één hetero - door Madonna gecast voor haar spraakmakende Blond Ambition Tour. Hun reis wordt vastgelegd in een van de meest succesvolle documentaires ooit: Truth Or Dare - In Bed With Madonna (1991). Nu, 25 jaar later, nemen de dansers ons mee terug achter de schermen en onthullen ze de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de tour. Strike A Pose is een aangrijpende film over het overwinnen van schaamte en het gevecht dat nodig is om te zijn wie je bent.

Liz In September
Zoals ieder jaar viert womanizer Liz haar verjaardag met haar vrienden op het strand in de Caraïben. Maar dit jaar is het anders. Ze is erg ziek en omdat ze geen medelijden wil, verbergt ze dit voor haar vrienden. Wanneer een jonge vrouw opduikt, dagen de vrienden van Liz haar uit deze vrouw te verleiden. Zoals gewoonlijk gaat Liz de weddenschap graag aan. Maar als ze er achter komt dat de vrouw intens verdrietig is door een recente gebeurtenis, loopt alles anders uit dan verwacht.

Tru Love
Tru – een 37-jarig bed-hopping lesbienne – heeft grote moeite met lange relaties maar ook met het behouden van banen. Rusteloos van natuur met vele littekens uit het verleden leeft ze haar leven van dag tot dag, van matras tot matras, zonder ook maar ergens te kunnen aarden. Dan ontmoet ze de charmante zestigjarige Alice die voor een bezoek aan haar dochter Suzanne, een te drukke bedrijfsjurist en een vriendin van Tru, op het laatste moment naar de stad is gekomen. Er is direct een diepe connectie tussen Tru en Alice en er ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap.

Parched
In een klein dorp in India komen vier vrouwen in opstand tegen de eeuwenoude tradities waaraan ze onderworpen zijn. Rani (Tannishtha Chatterjee) moet elke zuurverdiende cent opzij leggen om een goede bruid voor haar zoon te regelen. De toekomstige bruid Janaki (Lehar Khan), knipt haar haren af in de hoop dat de bruiloft niet door gaat. Rani’s beste vriendin Lajjo (Radhika Apte), wordt maar niet zwanger en haar man ziet daarin reden om haar te mishandelen en te vernederen. Bijli (Surveen Chawla) werkt in een erotische club waar de mannen stiekem naar toe gaan maar is een paria in de dorpsgemeenschap. Onderling praten de vrouwen ongedwongen over mannen, seks en hun leven. Hun vriendschap en het verlangen naar vrijheid maken dat ze zich uiteindelijk verzetten tegen de patriarchale wereld waarin ze leven en machocultuur op het Indiase platteland.

Truman
Wanneer Julián na acht jaar onverwacht bezoek krijgt van zijn beste vriend Tomás, herleven de twee vrienden - vergezeld door Juliáns trouwe hond Truman - oude tijden. Deze ontmoeting is niet alleen een reünie, maar ook een afscheid tussen beide vrienden omdat Julián heeft besloten zich niet meer te laten behandelen voor zijn terminale kanker. Ondertussen moet Julian afscheid nemen van zijn hond en gaan beide vrienden op zoek naar een nieuw thuis voor Truman. De mannen beleven vier onvergetelijke dagen op diverse steden, waaronder Amsterdam.
In de gouden kooi van Upper Manhattan leven de jonge schilder Charlie en zijn beste vriend Sebastian een uitbundig leven. Charlie is altijd stiekem verliefd geweest op Sebastian, maar de relatie tussen hen komt onder druk te staan als hij de knappe pianist Tim ontmoet en de twee als een blok voor elkaar vallen. Sebastian is verwikkeld in een financieel schandaal en trekt zich steeds meer in zijn eigen neurotische wereld terug. Hij dwingt daarmee Charlie een keuze te maken tussen de mannen in zijn leven.UIT HET ARCHIEF