:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dalton Distribution >> NIEUWSBERICHT: NIEUWE DOCUMENTAIRES NAJAAR 2016
NIEUWSBERICHT: NIEUWE DOCUMENTAIRES NAJAAR 2016
Bron: Dalton Distribution - Datum: 2016-07-04 - Geplaatst door: Werner
NIEUWE RELEASES DALTON DOCUMENTAIRES & KORTFILMS

Dit voorjaar vonden heel wat goeie documentaires, straffe kortfilms en sappige kinderfilms de weg naar het grote publiek. Via video on demand platformen of DVD, of via het grote scherm in cinema's, filmhuizen of cultuurcentra. Dit najaar varen we met Dalton Distribution dezelfde koers en schotelen we u opnieuw straffe auteurscinema voor! Graag stellen we enkele van onze nieuwe releases aan u voor. Hou zeker ook www.daltondistribution.be in het oog, voor alle aankomende kortfilm-, kinderfilm- en documentairereleases.

LO AND BEHOLD: REVERIES OF THE CONNECTED WORLD |

We gebruiken het allemaal iedere dag en zijn er afhankelijk van zonder dat we dit zelf door hebben. Zelden nemen we echter een stap terug om te kijken naar de eindeloze connecties en de toch wat angstaanjagende almacht van het internet. De Duitse documentairemaker Werner Herzog onderzoekt in deze documentaire onze steeds groeiende internetverbondenheid. Een zeer complex en contrasterend portret van onze moderne, verbonden maatschappij. Het toont hoe belangrijk en noodzakelijk de technologische vooruitgang is maar ‘Lo and Behold’ toont ook hoe dit een zeer zware tol kan eisen...

"A must-see for anyone on social networks." - The Verge
"A preview of what is to come, this is it..." **** - The Guardian

Genre: Documentaire
Regie: Werner Herzog
Herkomst: Verenigde Staten, 2015
Speelduur: 1u38
Geluid: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Vanaf 21 september beschikbaar voor vertoningen.


BACK TO UTOPIA

Leuven, 1516. Een drukpers komt tot stilstand. ‘Utopia’ van Thomas More rolt van de persen. Niemand kon vermoeden dat vijfhonderd jaar na datum dit uitzonderlijk verhaal een volstrekt nieuwe wereld zou openbaren… De creatieve documentaire Back To Utopia van Fabio Wuytack (The Red Star Line-trilogie, Persona Non Grata) treedt in de voetsporen van Thomas More en gaat op zoek naar de actuele relevantie van zijn visionaire ideeëngoed. Een genormeerde onderzoeksjournalist (een rol van Johan Leysen) neemt ons mee op een uitdagende hedendaagse zoektocht naar de mogelijke historische inspiratiebronnen op wereldschaal. Aan de hand van intrigerende animatiebeelden, drone-shots en indringede voice-over door John Hurt, wordt de kijker geconfronteerd met unieke levensverhalen van mensen die met de moed der wanhoop blijk geven van utopische veerkracht en in hun eigen manier van leven de sporen dragen van de vermelde tradities in More’s legendarische boek. ‘Utopia’ heeft eerder te maken met een persoonlijke inzet dan met een concreet plan voor een ideale samenleving.

"Intriguing idea" - Noam Chomsky

Genre: Documentaire
Regie: Fabio Wuytack
Herkomst: België, 2016
Vanaf 5 oktober beschikbaar voor vertoningen!


IN PURSUIT OF SILENCE

We worden voortdurend – al dan niet vrijwillig – omringd door geluid. Stilte wordt meer en meer een zeldzaam goed of zelfs iets uit vervlogen tijden. Maar bestaat pure stilte? Waarom gaan we ernaar op zoek? Of omgekeerd, waarom lopen we er net van weg? In een trip rond de wereld verkennen we de geheime aard van stilte – van de stilte in de afgelegen Amerikaanse wildernis over Japanse zen-kloosters naar de hallucinante afwezigheid van stilte in hedendaagse grootsteden, waar geluidshinder ongezond wordt en agressie en stress veroorzaakt. Er is immers geen enkel aspect van het menselijke bestaan waar geluid en stilte géén invloed op hebben. In Pursuit Of Silence is een cinematografische luisterervaring, paradoxaal genoeg een verrassend muzikale film die je oren doet spitsen en je de tijd geeft om stil te staan bij stilte.

"The movie is a majestic achievement in which art and philosophy are blended in a perfect meditative mix. It’s an important film for our time." - Film Critic

Genre: Documentaire
Regie: Patrick Shen
Herkomst: Verenigde Staten, 2015
Speelduur: 1u21
Geluid: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Vanaf 19 oktober beschikbaar voor vertoningen!


MANNETJE TAK & ANDERE VERHAALTJES |

Mannetje Tak woont in een boom met zijn takkengezin. Zijn Vrouwtje, hijzelf, hun drie Twijgjes, ze passen er allemaal in! Tijdens zijn ochtendwandeling wordt Mannetje Tak door een speelse hond meegenomen en zo tuimelt hij van de ene onfortuinlijke situatie in de andere, steeds verder weg van zijn boom. Zal hij nog voor Kerstmis terug bij zijn gezinnetje geraken? Een prachtig verhaal volledig op rijm, ideaal dus om met je klas aan het rijmen te gaan! De film wordt voorafgegaan door enkele andere leuke kortfilms.

Genre: Kortfilmcompilatie
Regie: Jeroen Jaspaert
Herkomst: Groot-Brittanië, 2015
Speelduur:  50 min
Geluid: Nederlands
Vanaf 9 november beschikbaar voor vertoningen!


SHADOW WORLD

In Shadow World legt Johan Grimonprez de business van de wereldwijde wapenhandel bloot - de business die zijn winsten telt in miljoenen dollars en zijn verliezen in mensenlevens… Aan de hand van getuigenissen van onderzoeksjournalisten, wapenhandelaars, lobbyisten, politici en insiders, toont Shadow World hoe de internationale wapenhandel een bedreiging vormt voor de democratie. Niet alleen in de landen waar de wapens gebruikt worden maar ook in het Westen, waar ze vandaan komen... Filmmaker Johan Grimonprez weeft naadloos talking heads, archiefmateriaal en filosofische bedenkingen door elkaar in een krachtig betoog tegen deze wereld van duistere achterkamers en een pleidooi voor meer samenwerking, openheid en dialoog. Zoals historicus Howard Zinn ooit zei “Dat oorlog onze geschiedenis beheerste, wil nog niet zeggen dat ze deel moet zijn van de toekomst.”

"A superbly edited angry documentary about the global arms trade that will energize politically-minded audiences." - Variety

Genre: Documentaire
Regie: Johan Grimonprez
Herkomst: België, 2016
Speelduur: 1u34
Geluid: Engels
Ondertiteling NEderlands
Dit najaar beschikbaar voor vertoningen!UIT HET ARCHIEF