:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2016
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2016
Bron: Homescreen - Datum: 2016-03-22 - Geplaatst door: Werner
CAROL

New York, begin jaren '50. Therese Belivet (Rooney Mara) werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird (Cate Blanchett) ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun beider levens overhoop.  Gebaseerd op de bestseller van Patricia Highsmith, auteur van Strangers On A Train en The Talented Mr Ripley.

***** De Volkskrant:
"Haynes brengt ouderwetse romantiek in een beeldschone film"
"Het is niet minder dan ee nfeest om Blanchett en Mara het spel van verleiding te zien spelen"
***** Het Parool:
"Superieur liefdesdrama"
"Mede door de perfecte aankleding worden de jaren vijftig in Carol schitterend tot leven gebracht, maar het kloppende hart is de onmogelijke liefdesverhouding"
**** NRC:
“Een feest voor het oog"
"Haynes maakt van hun verboden liefde iedereens liefde, met veel dank aan de vlekkeloze vertolking van Blanchett en Mara. Hun tedere en gepassioneerde seksscène is de mooiste van dit filmjaar"
***** Trouw:
“Een schitterend gemaakte film"
***** VPRO Gids / Cinema:
"Alles klopt aan de film"
**** AD:
“Cate Blanchett op haar best"

Regie: Todd Haynes
Met: Cate Blanchett, Rooney Mara
Releasedatum dvd en Blu-ray:  21 april 2016

ICE AND THE SKY

Glacioloog Claude Lorius heeft een levenslange passie voor Antarctica. Al in de jaren vijftig bracht hij maanden door op het witte continent. Zijn baanbrekend onderzoek naar de leeftijd van ijskristallen leidde dertig jaar geleden tot een onthutsende ontdekking: in de twintigste eeuw is de aarde sneller opgewarmd dan in de 80.000 jaar daarvoor.  In deze majestueuze documentaire van Luc Jacquet (March Of The Penguins) volgen we Lorius nog één keer naar de witte wildernis van de Zuidpool. We zien de fascinerende beelden van een leven lang onderzoek op ’s werelds meest onherbergzame plekken. En we horen zijn waarschuwing: het is aan ons om de naderende catastrofe af te wenden.

*** De Telegraaf
"alarmerende boodschap" - "razend interessante en belangwekkende materie die Lorius ons onthult."
**** VPRO Cinema:
"spannende avonturenfilm"
"Het is slim gevonden van Jacquet om het lot van onze wereldbol te verbinden met het persoonlijke en spannende relaas van een man die zijn leven waagde voor de wetenschap."
*** TROUW:
"met als grootste attractie de archieffilmpjes van Lorius' barre poolreizen"
*** 1/2 Cinemagazine.nl
"Ice And The Sky [is] zonder meer een belangwekkende documentaire, een film die een sterke ecologische boodschap soeverein koppelt aan een bewogen levensverhaal dat leest als een spannend jongensboek."
*** 1/2 Filmtotaal:
"Een mooi portret van de man die door jaren van hard werken dit fenomeen wereldwijd onder de aandacht heeft weten te brengen."

Regie: Luc Jacquet
Releaedatum dvd: 21 april 2016

JESS & JAMES

Jess is een jonge bohemien met geheimen die hij moet verbergen voor zijn scherpzinnige ouders. James woont samen met zijn veeleisende moeder en voelt zich opgesloten. Na een ontmoeting voor een seksuele rendez-vous, ondernemen de twee jonge mannen een spontane roadtrip door het Argentijnse platteland. Tijdens hun reis worden ze geconfronteerd met vreemde gebeurtenissen en brengt een ménage à trois hen dichter bij elkaar. De affectie voor elkaar groeit, terwijl ze een nieuwe visie op vrijheid en geluk ontdekken. Jess & James is een seksueel geladen roadtrip, een liefdesverhaal, een coming-of-age vertelling, afgezet tegen het mythische landschap van de Argentijnse pampa’s.

Regie: Santiago Giralt
Releaedatum dvd: 21 april 2016

IN GRAZIA DI DIO

De financiële crisis heeft ook de Puglia-regio in zuidoost-Italië hard getroffen. Adele (Celeste Casciario) kan het kledingatelier dat ze met haar man runt niet langer draaiende houden. Als hij door een domme actie achter de tralies verdwijnt, is ze niet alleen alles kwijt: ze staat er ook alleen voor. Met haar energieke moeder Salvatrice, luie zuster Maria en lastige dochter Ina betrekt Adele een eenvoudige boerderij. Daar probeert de familie door zelfverbouwde producten te ruilen het hoofd boven water te houden. In het kalme tempo van het Italiaanse platteland vertelt regisseur Winspeare hier het verhaal van een wedergeboorte. Terwijl haar dochter en zuster onhaalbare idealen najagen, weet Adele tegen alle verwachtingen in haar bestaan weer op de rails te krijgen. Tegelijk laat een leven vol teleurstellingen zich niet zo eenvoudig uitwissen. Zeker als een kans op liefde zich aandient. In Grazia di Dio is een vitaal en authentiek portret van drie generaties vrouwen die langzaamaan beseffen hoe sterk ze samen staan.

**** de Volkskrant:
“Onmiskenbare feelgoodfilm met alle bijbehorende ups en downs”
*** NRC
In Grazia Di Dio als de positieve keerzijde van de financiële crisis…tegen het consumentisme en voor saamhorigheid”
*** Het Parool
“Over de gevolgen van de economische crisis kun je treurige films maken, maar ook een sociaal sprookje als In Grazia Di Dio"
*** de Filmkrant
“De oprechtheid waarmee de Italiaanse regisseur Edoardo Winspeare dit verhaal vertelt, is verrukkelijk"
*** Filmtotaal.nl
“Goed gespeeld door de cast van amateuracteurs. Daarbij levert de setting van het zonnige Italiaanse Salento (de hak van de laars) mooie plaatjes op.”

Regie: Edoardo Winspeare
Releaedatum dvd: 21 april 2016

THE DUKE OF BURGUNDY

In een landhuis leven twee vrouwen samen. Op het eerste gezicht is Cynthia (Sidse Babett Knudsen, Borgen) een aristocrate die haar huishoudster Evelyn (Chiara D’Anna) vernedert en bestraft voor het kleinste vergrijp. Maar de straf is onderdeel van een zorgvuldig seksueel rollenspel dat zich dagelijks herhaalt. In werkelijkheid zijn Cynthia en Evelyn verwikkeld in een sadomasochistische relatie en is hun machtverhouding een stuk complexer dan die van meesteres en slavin. In The Duke Of Burgundy gunt regisseur Peter Strickland ons een blik achter het masker van de SM. Zijn uitgangspunt mag dan een ode zijn aan de erotische cinema zijn uitwerking is volstrekt uniek. Want wat als een van de partners uitgekeken raakt op het rollenspel? The Duke Of Burgundy biedt een betoverend kijkspel van schoonheid, emotie en sensualiteit. Met Knudsen heeft de film een blikvanger, vergelijkbaar met Charlotte Rampling in The Night Porter.

****1/2 de Filmkrant:
"The Duke Of Burgundy is een perfect gestileerde retrofilm zonder knipogen, over een lesbische sm-relatie waarbij de rollen tussen de twee vrouwen op subtiele wijze omdraaien"
**** de Volkskrant:
The Duke Of Burgundy ontpopt zich meer en meer als extreem zintuiglijke cinema, alles in de vormgeving van de jaren zestig”
“[Strickland] beschouwt zijn personages met humor en compassie en steunt daarbij op twee fantastische actrices”
**** Het Parool:
"Stricklands fraaie stijlmiddelen en de sensuele muziek van Cat's Eyes zijn niet alleen een traktatie voor kenners van de Europese erotische cinema van weleer; ze geven de film ook een heerlijk bedwelmend en dromerig karakter dat heden helaas een schaars goed is geworden"
**** VPRO Gids:
"Aangrijpend, smaakvol en vooral heel melancholiek"
*** AD:
The Duke Of Burgundy [is] veel subtieler en veel interessanter dan een vergelijkbare heterofilm als Fifty Shades of Grey”
*** Trouw:
“Fraai vormgegeven relatiedrama met brave sm-scènes”

Regie: Peter Strickland
Releaedatum dvd: 21 april 2016