:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dalton Distribution >> PERSBERICHT: THE MAN WHO SAVED THE WORLD
PERSBERICHT: THE MAN WHO SAVED THE WORLD
Bron: Dalton Distribution - Datum: 2015-12-16 - Geplaatst door: Werner
THE MAN WHO SAVED THE WORLD
 
Fonk Vzw = Cinema ZED + DOCVILLE + Kortfilmfestival + Dalton Distribution + Zomerfilms + Filmklap
Vanaf vandaag verkrijgbaar op DVD
Een documentaire van Peter Anthony
Jaar: 2014
Speelduur: 1u45

"Stanislav Petrov has done more for mankind than most. Perhaps even more than any other person living today."

De indrukwekkende thrillerdocumentaire The Man Who Saved The World laat ons zien hoe dicht de wereld in 1983 stond bij een Apocalyps. Zonder het goed en wel te beseffen redde Stanislav Petrov miljoenen levens… De film kende een grote festivalcarrière en ook het Belgische publiek smaakte de film en bekroonde hem met de 'Knack Publieksprijs' op Docville 2015. De film is vanaf vandaag verkrijgbaar op dvd.

Weinig mensen hebben ooit van hem gehoord en toch heeft hij miljoenen levens gered. Stanislav Petrov, officier in het Sovjetleger, moest in 1983 een keuze maken die onoverzienbare gevolgen zou hebben. In het controlecentrum waar hij werkt, wordt een raket gedetecteerd die vanuit de VS de Sovjet-Unie aanvalt. Op Petrovs schouders rust de beslissing of de Sovjet-Unie snel als tegenreactie nucleaire raketten lanceert. Een thriller die je doet beseffen hoe dicht de wereld stond bij een Apocalyps.

“Een heldendaad, drama’s in zijn persoonlijke leven, een moedercomplex en aan het eind een mooie ontknoping. Documentaire en Hollywood-film lopen in elkaar over" - (VPRO)
"The Man Who Saved The World a truly wonderful and fascinating film” - (Ekko)
 


 

UIT HET ARCHIEF