:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dalton Distribution >> PERSBERICHT: GARDENIA
PERSBERICHT: GARDENIA
Bron: Dalton Distribution - Datum: 2015-10-27 - Geplaatst door: Werner
GARDENIA - BEFORE THE LAST CURTAIN FALLS

- Vanaf vandaag verkrijgbaar op DVD!

Een documentaire van Thomas Wallner & Eva Küpper | 2014 | 90 min
Gebaseerd de voorstelling Gardenia van Alain Platel & Frank Van Laecke

Begin september werd Gardenia bekroond met een Ensor voor ‘Beste Documentaire’ op het Filmfestival van Oostende. Heel wat documentaire fans zagen de film al op één van de vele filmfestivals waar de documentaire speelde. Vanaf vandaag is de film ook verkrijgbaar op DVD. Gardenia - Before The Last Curtain Falls neemt je mee in de uitzonderlijke verhalen van enkele travestieten op leeftijd.

In 2010 vroeg de Belgische choreograaf Alain Platel aan enkele travestieten op leeftijd om voor een laatste keer in de spotlights te treden voor de glamoureuze voorstelling Gardenia. Het werd een beslissing die hun leven ingrijpend zou veranderen. Na 2 jaar touren keert het gezelschap terug naar Gent voor een laatste voorstelling voor het thuispubliek. Hoe heeft Gardenia hun leven veranderd en hoe ziet dat leven eruit ‘na Gardenia’? Een prachtig in beeld gebracht portret over moedige voorvechters van seksuele vrijheid en een nieuwe adem op latere leeftijd.

“Een ontwapenende trip doorheen een schijnshowbizzwereld van illusies en verlangens." - (Knack Focus)

"Over de zoektocht naar de grote liefde en de opgelopen ontgoochelingen. (…) vooral de uitzonderlijke moed om zichzelf te zijn.” - (De Morgen)