:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2015
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2015
Bron: Filmfreaks - Datum: 2015-06-04 - Geplaatst door: Werner
TWO JACKS

Two Jacks schetst een geraffineerd beeld van de glamour, excessen en verleiding in het Hollywood van toen en nu. De legendarische regisseur Jack Hussar (Danny Huston), notoir gokker en rokkenjager, komt terug naar LA om zijn volgende film te financieren. Tijdens een buitensporige avond uit verleidt hij de adembenemende Diana (Sienna Miler), verstoort enkele chique hollywood feestjes, ontkomt ternauwernood aan arrestatie, om tegen het ochtendgloren all-in te gaan aan de pokertafel. Jaren later komt Jack Hussar Jr. (Jack Huston) naar Hollywood voor de opnames van zijn regie-debuut en Diana (nu gespeeld door Jacqueline Bisset) ziet haar dochter vallen voor de zoon van haar voormalige minnaar. Gebaseerd op Tolstoj’s Twee Huzaren, toont de film de strijd van een jongeman om uit de schaduw van zijn vermaarde vader te stappen.

Regie: Bernard Rose
Herkomst: UK/US 2013


FREE RANGE

Na het stemmige en aangrijpende Autumn Ball en de surrealistische zedenschets Temptation of St, Tony, neemt Veiko Ounpuu in Free Range de spanning tussen de maatschappelijke druk tot conformisme en de menselijke drang naar individuele vrijheid onder de loep. De hedonistische romanticus Fred, net ontslagen uit zijn baan als filmrecensent en met zwangere vriendin, maakt geen enkele aanstalte om zich te voegen bij de knechten van het systeem. Radicaal en betoverend, laverend van naturel tot surreëel, is Free Range het portret dat de Beat Generation lang verdiend, maar nooit gekregen heeft.

Regie: Veiko Ounpuu
Herkomst: Estland 2014


Eerder verschenen:

YERALTI

In een vrije adaptatie van Dostojewski's Notes From Underground voert Zeki Demirkubuz de alleenstaande ambtenaar Muharrem ten tonele. Muharrem is boos op de wereld, op zichzelf, op zijn vrienden, en hij is vastbesloten zijn onverbloemde mening niet voor zichzelf te houden. In zijn wereld is geen plaats voor valse complimentjes, het ontlopen van de waarheid of huichelarij, ook al leidt deze constante staat van oorlog onvermijdelijk tot isolement en wederzijdse minachting. Verslaafd aan confrontatie doet Muharrem zijn uiterste best uitgenodigd te worden op een diner ter gelegenheid van een literaire onderscheiding van één van zijn voormalige vrienden. Het plan om daar uit te doeken te doen hoe alle ideeën in diens bekroonde boek bijeen gestolen zijn en de auteur een zwendelaar is, neemt een andere wending en Muharrem maakt uiteindelijk vooral zichzelf belachelijk. Vanaf dat moment raakt hij in een emotionele vrije val en zal hij de uiterste consequenties van zijn compromisloze eerlijkheid moeten accepteren.

Regie: Zeki Demirkubuz
Herkomst: Turkije 2012


SPIES & GLISTRUP

In het Denemarken van de jaren 60 ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een briljante libertijnse accountant en een hedonistische hippie-playboy. Samen bouwen ze een vakantiereis-imperium en transformeren al doende het sociale en politieke klimaat van het land, met dramatische gevolgen. Nicolas Bro (Adam's Apples) en Pilou Asbaek (Kapringen, Borgen) kruipen met volle overgave in de huid van deze legendarische larger-than-life vrijbuiters. Het resultaat is een biopic hors categorie; te onconventioneel voor een komedie, te aanstootgevend voor een drama, te leuk voor een arthouse film. De film garandeert aanstekelijke levensvreugde van bijzondere vrije geesten en veel sex, drugs en boekhouden.

Regie: Christoffer Boe
Herkomst: Denemarken 2013