:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2015
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2015
Bron: Homescreen - Datum: 2015-03-04 - Geplaatst door: Werner
In deze nieuwsbrief vindt u de releases van Homescreen voor april, waarbij wij uw speciale aandacht vragen voor White God en Yalom's Cure. White God is een film waar je niet snel over uitgesproken raakt. Een film die op verschillende manieren gezien kan worden. Intrigerend en spannend. Controversieel en spectaculair. In Yalom's Cure leren we de beroemde psychotherapeut/schrijver en zijn gezin persoonlijk kennen.

WHITE GOD

White God is een spannende en unieke apocalyptische fabel over de wereld waarin we leven. De film is een eerbetoon aan klassiekers als The Birds en Planet Of The Apes met spectaculaire actie in de straten van Boedapest. Lili moet haar hond Hagen op straat zetten. Bastaardhonden zijn niet langer gewenst want de overheid wil raszuivere honden. Hagen ontdekt de menselijke wreedheid en sluit zich aan bij een groep zwerfhonden die in opstand komt tegen de mensheid. Lili probeert wanhopig Hagen terug te vinden en de agressie te stoppen. White God won tijdens het Filmfestival van Cannes de hoofdprijs in het programma Un Certain Regard. De twee honden die de rol van Hagen vertolken werden bekroond met de speciale Palm Dog.

Quotes:
• Buitengewoon knap gemaakt. Wat Mundruczo allemaal voor elkaar weet te krijgen in zijn massascènes met 250 honden grenst aan het ongelooflijke. **** NRC Handelsblad
• De verbeelding stroomt vrij in White God, en vertrouwde genrewetten monden uit in een wereld die alleen in deze ene, wonderbaarlijke film bestaat. Adembenemend hoe de Disney-achtige plot overloopt in volbloed horror en sociaal commentaar. **** de Volkskrant
• Een schurende allegorie, die tot nadenken aanzet over bij hoeveel ongelijkheid de bom barst. **** Het Parool
• White God is een verraderlijk intelligente film. De Groene Amsterdammer

Regie: Kornél Mundruczó
Releasedatum: 16 april 2015


 
L'INCONNU DU LAC (Award Winning Cinema Editie)

L’Inconnu Du Lac was de sensatie van het Un Certain Regard-programma van Cannes 2013. En terecht. Regisseur Alain Guiraudie koppelt Hitchcock-achtige suspense aan de broeierigheid van de thriller Cruising en de zinnelijkheid van Swimming Pool. Het is zomer aan een schilderachtig Frans meer. Een cruiseplek voor mannen op zoek naar seks. Franck is een aantrekkelijke jonge man en wordt verliefd op Michel, een mooie maar extreem gevaarlijke man. Franck was hier zelf getuige van, maar zijn verlangen naar Michel kent geen grenzen. Hij wil hem kost wat kost hebben. L’Inconnu Du Lac is een spannende thriller over liefde, lust en de gevaren van een zorgeloze levensstijl. Door het invloedrijke Franse Cahiers du Cinéma uitgeroepen tot beste Franse film van 2013.

Quotes:
• Een geslaagde, sensuele en originele thriller die nog lang na dendert. **** De Telegraaf
L’Inconnu Du Lac combineert op behendige wijze kritiek op de hedonistische jacht naar seks met de spanning van een thriller. **** Het Parool
• Hitchcock meets Haneke met snufje porno! **** NRC Handelsblad
• Herhaling versterkt mysterieus en onheilspellend karakter van bezwerende film. **** De Volkskrant

Awards:
• Best Newcomer César Pierre Deladonchamps
• Cannes Int. Filmfest. Best Film Queer Palm
• Cannes Int. Filmfest. Best Director Un Certain Regard

Regie: Alain Guiraudie
Releasedatum: 16 april 2015


 
STARRED UP (Award Winning Cinema Editie)

Starred Up is de Britse term voor de controversiële maatregel om extreem delinquente jongeren nog voor hun 21ste over te plaatsen naar een gevangenis voor volwassenen. De 19-jarige Eric (Jack O'Connell) is zo'n jongen. Als angstige en kwade tiener belandt hij in dezelfde gevangenis waar ook zijn vader Neville (Ben Mendelsohn) een straf uitzit. Een therapeut nodigt Eric uit voor een praatgroep, en langzaam krijgt hij weer hoop voor de toekomst. Starred Up is een realistisch drama waarin een verstoorde vader-zoonrelatie en de uiteindelijke verzoening centraal staan. Met het emotioneel meeslepende script, de topprestaties van de acteurs en de sterke regie, geeft regisseur Mackenzie een heel nieuwe invulling aan het gevangenisdrama. Met Jack O’Connell (Skins), Ben Mendelsohn (The Place Beyond The Pines, Animal Kingdom) & Rupert Friend (Homeland).

Quotes:
• Een gevangenisdrama dat de kijker om de goede redenen bij de keel grijpt. **** De Volkskrant
Starred Up maakt vooral zo’n indruk door de acteerprestaties, met Jack O’Connell (…) voorop. **** Het Parool
• David Mackenzie beheerst het jargon van de gevangenisfilm tot in de puntjes. **** NRC Handelsblad
• Fraai, explosief familiedrama in gevangenis. **** Trouw

Awards:
• The British Independent Film Awards Best Supp. Actor: Ben Mendelsohn

Regie: David Mackenzie
Releasedatum: 16 april 2015


 
YALOM'S CURE

Een inspirerend portret van schrijver en wetenschapper Irvin D. Yalom, een van de meest invloedrijke psychotherapeuten ter wereld. Samen met Dr. Yalom maken we een existentiële reis door de vele lagen van de menselijke geest. Inzicht en kennis brengen ons dichterbij de betekenis van het bestaan. We willen zoveel. We verlangen zoveel. Yalom wil mensen helpen te leren om te leven. En lief te hebben. Inmiddels is Irvin al 60 jaar getrouwd met Marilyn. Ze hebben moeilijke tijden doorstaan, maar slagen er in van elkaar te houden en elkaar te respecteren. Yalom schreef een aantal psychotherapeutische standaardwerken en verwierf grote bekendheid bij een breed publiek met zijn romans Nietzsches Tranen, De Therapeut en De Schopenhauer-kuur.

Regie: Sabine Gisiger
Releasedatum: 23 april 2015


 

UIT HET ARCHIEF