:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2015
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2015
Bron: Homescreen - Datum: 2015-02-28 - Geplaatst door: Werner
MOMMY

Diane, een alleenstaande moeder, probeert haar opstandige 16-jarige zoon Steve weer op de rails te krijgen. Hij kan heel lief en charmant zijn, maar op andere momenten uiterst druk en impulsief. Diane kan Steve's stemmingen maar moeilijk onder controle krijgen, maar wil hem koste wat het kost thuis opvoeden. Als bij Diana het water aan haar lippen staat, maakt ze kennis met Kyla, haar schuchtere buurvrouw. Er ontstaat een intense vriendschap tussen moeder, zoon en buurvrouw waarvan ze alle drie sterker worden. Mommy is de vijfde film van de jonge regisseur Xavier Dolan (J’ai Tué Ma Mère, Les Amours Imaginaires, Laurence Anyways) die deze intense band tussen een moeder en haar zoon meeslepend in beeld weet te brengen. Winnaar van de Jury-Prijs van Cannes 2014. Top 10 film verkozen door journalisten en lezers van de Volkskrant.

Quotes:
***** De Persdienst: “Mommy is heftig realisme onder een vergrootglas en niet alleen wat de acteurs betreft. De hele film straalt bravoure uit.”
***** VPRO Gids/Cinema.nl: “De reden om Mommy niet vier maar vijf sterren te geven, buiten dat schitterende spel en de persoonlijke signatuur en de fantastische energie van de film, is dat hier vorm en inhoud helemaal samenvallen.” “Weergaloze film”
**** ½ NU.nl: “De vijfde film van het jonge talent Xavier Dolan is tegendraads, heftig en rauw, maar werkt ook als liefdesbrief aan álle moeders.”
**** de Volkskrant: “Knap melodrama met subliem acteerwerk en ingenieus beeldformaat”
**** Trouw: “De onweerstaanbare vitaliteit maakt van Mommy een prachtfilm over reddeloze verliezers die weigeren te verliezen.”
**** De Telegraaf: “De drie hoofdrollen in Mommy zijn stuk voor stuk tikkende tijdbommen in een emotioneel mijnenveld.”
**** Algemeen Dagblad: “Een van de meest bijzondere en belangrijkste films van 2014”
**** Het Parool: “Een explosief emotioneel drama” “Zijn beste film tot nu toe”
***** MovieScene
***** Cinemagazine.nl
**** Filmpjekijken.com
**** Filmtakers.com
**** Filmvandaag.nl
**** FilmTotaal.nl
**** Indebioscoop.com

Regie: Xavier Dolan
Releasedatum: 26 maart 2015


 
XAVIER DOLAN BOX
(5 dvd inc. de hit Mommy)

Xavier Dolan is pas 25, maar nu al een vaste gast op het Filmfestival van Cannes. Voor Mommy werd hij in 2014 met de Jury Prijs onderscheiden. De jonge Canadees heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Ontdek de films van dit veelzijdige supertalent. Misschien nu al de belangrijkste filmauteur van het begin van deze eeuw.

Mommy

Alleenstaande moeder Diane wordt gedwongen de zorg over haar puberzoon met ADHD op zich te nemen. Een intense en hartverscheurende zoektocht naar een beetje stabiliteit is het gevolg.

Jaar: 2014
Speelduur: 139 min.

Tom À La Ferme

In deze psychologische thriller reist Tom naar het platteland voor de begrafenis van zijn geliefde. Niemand blijkt te weten wie hij is. De seksueel gefrustreerde broer van de overledene richt zijn pijlen op Tom.

Jaar: 2013
Speelduur: 95 min.

Laurence Anyways

Laurence en zijn vriendin Fred zijn gek op elkaar. Maar Laurence wil vrouw worden. Samen beginnen ze aan een turbulente reis die hen dichter bij elkaar brengt.

Jaar: 2014
Speelduur: 168 min.

Les Amours Imaginaires

De jarenlange vriendschap van Marie en Francis krijgt het zwaar te verduren als beide verliefd worden op dezelfde aantrekkelijke jongen, Nicholas.

Jaar: 2010
Speelduur: 95 min.

J'ai Tué Ma Mère

Hubert is een lastige puber die voortdurend overhoop ligt met zijn moeder. Hij wil de wereld in met zijn vriendje, maar dat mag niet van haar. Zijn ergernis krijgt obsessieve trekjes.

Jaar: 2009
Speelduur: 96 min.

Quotes:
"Een groot talent met veel lef" (NRC Handelsblad)

Regie: Xavier Dolan
Releasedatum: 26 maart 2015


TOM À LA FERME (Award Winning Cinema Editie)

Tom À La Ferme is een psychologische thriller over Tom, een jonge reclameontwerper, die naar het platteland reist voor de begrafenis van zijn geliefde Guillaume. Eenmaal aangekomen blijkt dat niemand weet wie hij is of wat zijn relatie met de overledene was. Behalve de oudere broer Francis die de boerderij runt. Hij geeft Tom in niet mis te verstande termen aan dat dit vooral zo moet blijven. Tom wordt meegesleurd in een sadistisch kat en muisspel waarbij de seksueel onderdrukte broer de regels bepaalt.

Quotes:
- '**** Dolan overtreft zichzelf met deze suspensethriller vol opgekropte frustraties en seksuele verlangens en heeft de belofte van zijn talent ingelost' - VPRO/ Cinema.nl
- 'Sublieme thriller.. De spanning kruipt diep onder de huid' - De Telegraaf
- '**** Een psychodrama waarin schijn en werkelijkheid tragisch in elkaar verstrikt raken.' - Het Parool
- '**** Op een unieke manier weet Xavier Dolan een persoonlijk drama te combineren met een onvervalste thriller' - Cinemagazine
- '**** Broeierige thriller' - De Filmkrant

Regie: Xavier Dolan
Releasedatum: 26 maart 2015


 REACHING FOR THE MOON (Award Winning Cinema Editie)

Reaching For The Moon vertelt het bijzondere en waargebeurde liefdesverhaal van Pulitzerprijs winnares Elizabeth Bishop (Miranda Otto, Lord Of The Rings) en de Braziliaanse architecte Lota de Macedo Soares (Glória Pines). New York, jaren 50. Op uitnodiging van een oude vriendin besluit Elizabeth naar Rio de Janeiro af te reizen. Op het enorme landgoed van Mary hoopt Elizabeth, enigszins gefrustreerd door een writersblock, opnieuw inspiratie
te vinden om te schrijven. Ze had alleen nooit verwacht de liefde van haar leven te ontmoeten; Lota, de partner van haar oude vriendin. De vurige persoonlijkheden botsen eerst, maar al snel verandert de vijandigheid in verlangen. Reaching For The Moon is een intiem portret van twee opmerkelijke kunstenaars die de liefde vinden. De film is op meerdere filmfestivals bekroond.

Quotes Reaching For The Moon:
‘Classy, beautiful, utterly brilliant… Film of the year!’ - DIVA;

Regie: Bruno Barreto
Releasedatum: 26 maart 2015


 
PRAIA DO FUTURO

Donato werkt als badmeester op het spectaculaire Braziliaanse strand Praia Do Futuro. Als twee mannen dreigen te worden meegesleurd door de onderstroom springt Donato de zee in en weet hij Konrad, een Duitse toerist, te redden. Maar Konrads vriend is spoorloos verdwenen in de zee.  Terwijl Donato en Konrad dag in dag uit wachten op het lichaam van de verdwenen vriend groeit er een band tussen de twee mannen. De eerste seksuele vonken leiden tot meer diepgang. Donato besluit alles op te geven en volgt Konrad, zonder iemand ook maar iets te laten weten, naar Berlijn. In zijn nieuwe film volgt regisseur Karim Aïnouz (Madame Satã) wederom hen die op zoek zijn naar liefde en identiteit en alles riskeren om zichzelf en hun gevoelens te ontdekken.

Quotes Praia Do Futuro:
‘Set in Brazil and Germany, Karim Ainouz's stunning fifth feature portrays the evolution of a gay relationship with visual and sonic verve.’ - Variety;
'Low on dialogue, high on gorgeously moody photography, this thoughtful, erotically-charged... a visually elegant film, with equal emphasis on the characters and on the landscapes, maritime and urban, that they inhabit.' - Screendaily;

Regie: Karim Aïnouz
Releasedatum: 26 maart 2015


 
DROWN

Jaloezie, homofobie en onbeantwoorde lust vormen een explosieve mix in deze film die zich afspeelt aan de legendarisch kust van Sydney. Len is als strandwacht al jaren een held, net als zijn vader vroeger. Tot de jongere en snellere Phil zich bij de club voegt en hem van zijn troon stoot. Als ook nog blijkt dat Phil gay is, slaan de stoppen bij Len door. Met hulp van zijn beste vriend Meat besluit hij Phil een lesje te leren. Intimidatie en agressie lopen uit de hand na een nacht met teveel alcohol. Drown is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Het is een gedurfde en confronterende film die dringende vragen over identiteit en seksualiteit durft te stellen.

Quotes Drown:
"Drown is a tour de force through the damaged psyche of a man too afraid of his own nature to permit free reight to his impulses for tenderness and affection, and who ends up translating his yearning into hatred." - Edge Media

Regie: Dean Francis
Releasedatum: 26 maart 2015


Korte informatie voor de overige titels voor de maanden april t/m juni.

16 april 2015:
• White God
• L'Inconnu Du Lac
• Starred Up

23 april 2015:
• Yalom's Cure

21 mei 2015:
• Tuesdays
• Le Meraviglie
• Appropriate Behaviour

11 juni 2015:
• Lilting