:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dalton Distribution >> PERSBERICHT: THE BEST OF DOCVILLE
PERSBERICHT: THE BEST OF DOCVILLE
Bron: Dalton Distribution - Datum: 2014-12-31 - Geplaatst door: Werner
THE BEST OF DOCVILLE

7 internationale top-=documentaires geboxt!

Een echt verwenpakket voor liefhebbers van straffe documentaire cinema. Deze box bevat een selectie van 7 ijzersterke internationale titels die furore maakten in het internationale festivalcircuit en ook op het toonaangevende documentaire filmfestival Docville hoge ogen gooiden. The Best Of Docville is een exclusieve uitgave, gedrukt in kleine oplage en slechts tijdelijk beschikbaar! Wees er snel bij!

THE AMBASSADOR

Spannend, grappig, stuitend en controversieel: de journalist en documentairemaker Mads Brügger brengt op een heel onconventionele manier de corruptie en het morele failliet van de Centraal-Afrikaanse regio in beeld. Verkleed als neokoloniaal, wit tropenpak incluis, trekt Brügger naar de Centraal Afrikaanse Republiek waar hij zich met een gekocht diplomatiek paspoort uitgeeft als Liberiaanse ambassadeur. Officieel is hij er om zaken te doen, officieus wil hij toegang krijgen tot de schimmige wereld van handel in bloeddiamanten.

Regie: Mads Brügger / Denemarken


 PROJECT NIM

Begin jaren ’70 werd aan de Columbia University in New York een bijzonder experiment opgestart: men wilde onderzoeken of apen in staat waren tot een menselijke vorm van communicatie. Een kleine chimpansee genaamd Nim Chimpsky, komt terecht in een familie en groeit er op samen met de kinderen. Hij wordt op dezelfde manier gevoed, verzorgd, gekoesterd en opgevoed. De film vertelt het onthullende, komische, maar ook verontrustende verhaal van deze poging om van een aap een mens te maken. Project Nim won de Directing Award op het Sundance Film Festival en groeide daarna uit tot een grote hit in het internationale filmfestivalcircuit.

Regie: James Marsh / UK-USA


 VERGEET ME NIET

Gretel lijdt aan Alzheimer. Haar zoon David keert voor enkele weken terug naar zijn ouderlijk huis om zijn vader bij te staan bij haar verzorging en maakt een portret van zijn moeder. Hij documenteert haar gestage verval, maar vertelt ook het verhaal van haar turbulente verleden als activiste voor vrouwenrechten en vrije liefde in de woelige jaren ’60. Het contrast met haar huidige situatie is scherp. David en zijn vader worstelen met schuldgevoelens als de keuze voor een verzorgingstehuis onvermijdelijk wordt. Vergeet Me Niet is een erg persoonlijke maar tegelijk universele film, ontroerend, maar ook opvallend onsentimenteel.

Regie: David Sieveking / Duitsland


 NE ME QUITTE PAS

In een klein dorp aan het einde van België delen de Vlaamse Bob en de Waalse Marcel met verve eenzaamheid, humor en drankzucht. Bob is een vrijbuiter op rust, die zijn laatste dagen in stilte wil doorbrengen terwijl Marcel een gezin heeft dat hij niet wil verliezen. In het Waalse dorp tikt de tijd langzaam door. Gelukkig moet er hout gehakt worden, moeten er vliegenvangers worden opgehangen en moeten ze naar de tandarts. De drank vult de rest van de tijd. Zelfmedelijden is aan deze twee Belgen niet besteed. Samen staan ze sterk, tot Marcel besluit om te stoppen met drinken en Bob weigert hem te vergezellen naar de afkickkliniek. Ne Me Quitte Pas is een tragikomische ode aan de mislukking.

Regie: Sabine Lubbe Bakker, Niels Van Koevorden / Nederland-België


 EXPEDITION TO THE END OF THE WORLD

Een grote driemaster gevuld met verschillende kunstenaars, wetenschappers en vooral veel zin voor avontuur zet koers naar het noorden. Kapitein Jonas Bergsøe heeft samen met de geoloog Minik Rosing en de kunstenaar Per Kirkeby een bont allegaartje wetenschappers en kunstenaars uitgenodigd voor een reis naar de snel smeltende ijswereld van Groenland. Het gezelschap gaat er zich verdiepen in de oorsprong van het leven en het einde van de beschaving. Het wordt een epische tocht waarin de dappere reizigers geconfronteerd worden met nachtmerries over ijsberen, sites uit het stenen tijdperk en nieuwe diersoorten...

Regie: Daniel Dencik / Denemarken


 MARWENCOL

Mark Hogancamp wordt bij een caféruzie zwaar toegetakeld. Als bij wonder overleeft hij het geweld, maar Mark is getekend voor het leven. Bij wijze van auto-therapie en als vlucht uit de harde realiteit, ontwikkelt Mark een vreemde hobby: hij bouwt obsessief aan een speelgoeddorp, bevolkt door Barbie’s en G.I.Joe-poppen. Hij doopt het dorpje Marwencol en situeert het in België tijdens de WOII. Mark fantaseert oorlogsverhalen, waarin pijnlijke herinneringen uit het verleden en gefantaseerde gebeurtenissen naadloos worden verweven. Op een dag krijgt een hippe New Yorkse kunstgalerij de foto’s onder ogen en wil ze exposeren. Mark komt zo in een heel nieuwe, hem onbekende wereld terecht…

Regie: Jef Malmberg / USA


 HAPPY

Wat maakt ons gelukkig? Werk? Familie? Kinderen? Is gelukkig zijn een kwestie van toeval? Wordt je kans om gelukkig te zijn genetisch bepaald? Of kan je geluk zelf afdwingen? Is “gelukkig zijn” een gemoedstoestand of is het een aan te leren vaardigheid? Regisseur Roko Belic gaat op zoek naar antwoorden op deze prangende vragen. Hij brengt ons van de stranden van Brazilië naar de kleine dorpjes in Okinawa, van de de moerasgebieden van Louisiana tot de Namibische woestijn. Happy combineert wetenschappelijk onderzoek met inspirerende voorbeelden uit het dagelijks leven en biedt verhelderende inzichten over de meest waardevolle menselijke emotie.

Regie: Roko Belic / USA