:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2014
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2014
Bron: A-Film - Datum: 2014-10-29 - Geplaatst door: Werner
NURSE JACKIE SEIZOEN 4

Edie Falco (bekend van The Sopranos) is terug als Nurse Jackie in een nieuw seizoen. De succesvolle serie won maar liefst 3 Primetime Emmy Awards, is 21 keer genomineerd voor een Primetime Emmy Award en 3 keer genomineerd voor een Golden Globe. Het vervolg van de succesvolle TV serie. In seizoen 4 gaat de verslaafde verpleegster Jackie Peyton eindelijk de confrontatie met haar verslaving aan.

Met o.a.: Edie Falco, Meritt Wever, Paul Schulze
Genre: TV serie
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 324 minuten
Releasedatum dvd: 4 november 2014

HET SPEL VAN DE WOLF

De scenarioschrijvers van Van Gogh's politieke dramaserie Medea bogen zich ditmaal over Theo van Gogh's dramatische lot. Samen met een bekende cast, bestaande uit o.a. Susan Visser en Johan Leysen, is deze noodlottige dag in beeld gebracht. 2 november 2004, even na 9 uur in de ochtend. Op het hoofdkantoor van de AIVD in Leidschendam gaan alle alarmbellen af: het bericht komt binnen dat in Amsterdam Theo van Gogh is vermoord, en even later dat de dader Mohammed Bouyeri heet. Vooral die laatste mededeling doet de hectiek ten kantore toeslaan, want die naam kennen ze bij de dienst maar al te goed. En hij is niet de enige. Feitelijk kennen ze alle leden van wat de pers de “Hofstadgroep” is gaan noemen. Sterker: met menig lid onderhoudt de dienst nauwe contacten. Wat is er gebeurd? Hoe kon het dat ze niet in de gaten hadden dat Bouyeri, toch een centrale figuur in hun onderzoek, met dat plan rondliep? En dat hij het kon uitvoeren zonder dat de dienst het in de gaten had? Of is er meer aan de hand?

Regie: Thomas Korthals Altes
Met o.a.: Susan Visser, Johan Leysen, Tijn Docter Merijn de Jong, Mike Reus
Genre: Drama
Taal: Nederlands
Speelduur: 96 minuten
Releasedatum dvd: 4 november 2014

AFFLICTED

Afflicted is een found-footage vampire film in de stijl van Chronicle en Devil's Due. De film won awards voor beste horrorfilm, screenplay en regie op het Fantastic Fest en werd wereldwijd zeer goed ontvangen door de schrijvende pers. Clif en Derek zijn beste vrienden en op zoek naar avontuur op hun reis rond de wereld. Na een ontmoeting met een mysterieuze vrouw ondergaat Derek een verschrikkelijke bloeddorstige transformatie, en hun angstwekkende reis brengt hen naar het einde van de Aarde.

Regie: Derek Lee en Clif Prowse
Met o.a.: Derek Lee, Clif Prowse en Baya Rehaz
Genre: Actie/Thriller
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 85 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 11 november 2014

LOENATIK, TE GEK!

Loenatik, Te Gek! is het vervolg op de populaire televisieserie Loenatik. De eerste film, Loenatik, de Moevie won in 2002 al het Gouden Kalf voor de Publieksprijs van het Nederlands Film Festival. Daarnaast was de film, zodra het werd uitgezonden, het best bekeken VPRO-programma van dat jaar. De film en serie worden dan ook telkens met succes herhaald. De vijf psychiatrische patiënten uit Loenatik zijn noodgedwongen terug in de maatschappij, en zonder hen is de werkloze zuster Ten Hoeven depressief. Wanneer de gekken vernemen dat de zuster ontvoerd is, komen ze gezamenlijk in actie. Na een uitbundige, gevaarlijke en knettergekke zoektocht vinden ze hun geliefde zuster terug en blijkt er achter dit ontvoeringsmysterie een ongelooflijk verhaal te zitten.

Regie: Johan Timmers
Met o.a.: Karen van Holst Pellekaan, Martin van Waardenberg, Dick van den Toorn, John Buijsman en Jacqueline Blom
Genre: Familie / Komedie
Taal: Nederlands
Speelduur: 88 minuten
Releasedatum dvd: 11 november 2014

THE ZERO THEOREM

De regisseur van Twelve Monkeys en Brazil brengt opnieuw een verbluffend en fantasierijk verhaal tot leven. Met in de hoofdrol Christoph Waltz (Django Unchained, Inglorious Basterds). Een computerhacker heeft zich als doel gesteld om de reden van het menselijke bestaan te ontdekken. Hij wordt in zijn werkzaamheden echter voortdurend gestoord door het Management. Deze keer sturen ze een tiener en een wellustige geliefde op hem af om hem af te leiden.

Regie: Terry Gilliam
Met o.a.: Christoph Waltz, Mélanie Thierry, David Thewlis
Genre: Drama / Fantasy
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur:  107 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 18 november 2014

MIDDEN IN DE WINTERNACHT

Deze hartverwarmende familiefilm, met sterke sterrencast, is drie keer genomineerd: voor Beste Nederlandse Jeugd Film (Rembrandt Awards), Beste Film (Berlin International Film Festival) en Beste Film (Gouden Kalf). Een week voor Kerst ontdekt de tienjarige Max dat een eland door het dak van de schuur is gevallen. Het is niet zomaar een eland. Het is Moos, die niet alleen kan praten maar ook nog eens werkt voor de Kerstman als testpiloot, voordat de rendieren het echte werk gaan doen. Tijdens de testvlucht met de slee is het helemaal misgegaan, waardoor hij de Kerstman is kwijtgeraakt. Moos zal de Kerstman heel snel moeten vinden, want zonder Kerstman krijgt niemand cadeautjes. Max & Moos krijgen hulp bij hun zoektocht van zusje Kiki, maar worden ook tegengewerkt door de gemene buurman Panneman. Zal het ze lukken de Kerstman te vinden?

Regie: Lourens Blok
Met o.a.: Dennis Reinsma, Dana Goldberg, Jeroen van Koningsbrugge, Jelka van Houten, Derek de Lint, Arjan Ederveen
Genre: Familie
Taal: Nederlands
Speelduur: 85 minuten
Releasedatum dvd: 25 november 2014

FINN

Finn, van de producenten van Het Paard Van Sinterklaas, is genomineerd voor Beste Film bij het Berlin International Film Festival. Daarnaast ontving de aandoenlijke en spannende film een nominatie voor Beste Nederlandse Jeugd Film bij de Rembrandt Awards. De negenjarige Finn woont met zijn vader op het platteland. Samen met zijn beste vriend Erik zit hij op voetbal. Finn wil graag muziek maken, maar zijn vader wil liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die de sterren van de hemel speelt op een viool. Terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn voortaan stiekem naar de boerderij om te oefenen. Zijn beste vriend Erik verklaart hem voor gek. Is Finn dan de enige die ziet hoe betoverend muziek kan zijn? Of is er iets anders aan de hand?

Regie: Frans Weisz
Met o.a.: Jan Decleir, Daan Schuurmans, Hannah Verboom, Mels van der Hoeven
Genre: Familie
Taal: Nederlands
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum dvd: 25 november 2014

A LONG WAY DOWN

A Long Way Down van regisseur Pascal Chaumeil (Profession: Heartbreaker) is gebaseerd op de succesvolle roman van Nick Hornby (High Fidelity, About A Boy) en vertelt het grappige en ontroerende verhaal over vier onwaarschijnlijke vrienden die elkaar ontmoeten op de rand van de afgrond. In de hoofdrollen schitteren onder andere Pierce Brosnan en Toni Collette. Het is oudejaarsavond wanneer op het dak van een Londense wolkenkrabber Martin Sharp (Pierce Brosnan), een uitgerangeerde tvpersoonlijkheid, letterlijk op de rand van de afgrond staat. Hij is te wanhopig om te springen maar staat daarin niet alleen. Ook de alleenstaande moeder Maureen (Toni Collette), de jonge opstandige Jess (Imogen Poots) en de mislukte muzikant JJ (Aaron Paul) ontmoeten elkaar op deze avond en hebben hetzelfde idee. In plaats van te springen maken deze vier vreemdelingen de afspraak dat ze in leven blijven tot Valentijnsdag. Dat betekent wel dat ze nog zes weken moeten overbruggen voordat ze elkaar weer treffen op het dak.

Regie: Pascal Chaumeil
Met o.a.: Pierce Brosnan, Toni Collette
Genre: Komedie
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 107 Minuten
Releasedatum dvd: 25 november 2014

PATRIA

De aangrijpende film Patria is de eerste Nederlandse speelfilm over de Eerste Wereldoorlog. De film betreft het waargebeurde verhaal over Arthur Knaap. Een Nederlands-Indische jongen die vrijwillig in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog vocht. Vanuit die loopgraven schreef Arthur brieven naar huis. Brieven vol met zijn emoties, verhalen van de strijd en de tijdgeest. Deze brieven hebben als uitgangspunt gediend voor het filmscenario. Arthur was een jongeman die dacht dat de oorlog avontuurlijk zou zijn. Hij was verliefd op Parijs en op zijn Franse vriendin. Arthur was een echt familiedier en vond het zijn plicht om te vechten voor zijn geliefde Frankrijk. Verbolgen was hij over het feit dat Nederland afzijdig bleef. In zijn brieven naar huis lees je echter onmiskenbaar de teleurstelling en de daaropvolgende angsten. Door de extreme omstandigheden aan het front doorloopt Arthur zijn weg naar volwassenheid versneld en met horten en stoten. Na de oorlog is hij niet meer dezelfde. Doordat hij gifgas inademde loopt hij een longziekte op die hem in 1938, als de wereld aan de vooravond van de volgende oorlog staat, fataal wordt.

Regie: Klaas van Eijkeren
Met o.a.: Timothy Flohr, , Ricardo Esser, Pascal Vugts
Genre: Oorlog
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 107 minuten
Releasedatum dvd: 25 november 2014

KNIGHTS OF BADASSDOM

Knights Of Badassdom is een film over larping, een spelvorm dat steeds meer populariteit wint in de Benelux. Door de rol van Summer Glau zal de doelgroep de film interessant vinden, door haar fans van o.a. Firefly. Met onder andere Peter Dinklage, bekend van Game Of Thrones. Welkom in de wondere wereld van LARP (Live Action Role Playing), waarbij volwassen mannen en vrouwen verkleed als hun favoriete fantasiefiguur een Lord Of The Rings-achtig spel spelen in de bossen. Eric (Steve Zahn), Joe (Ryan Kwanten) en Hung (Peter Dinklage uit Game Of Thrones) zijn drie boezemvrienden die naar het grootste LARP-evenement in Amerika zijn gekomen, waar talloze nerds verkleed als ridders, tovenaars en elfjes de strijd aan gaan met elkaar. Wanneer het drietal per ongeluk een eeuwenoude demon oproept, verandert het fantasiespel in een ware overlevingsstrijd waarbij de lijken zich opstapelen! Kunnen de ‘knights of badassdom’, zoals de drie vrienden zichzelf noemen, de wereld redden van het Kwaad? Nadat Joe (Kwanten) gedumpt wordt door zijn vriendin Beth, besluit hij om met zijn vriend Eric (Zahn) en zijn LARP- (Live Action Role Players) vrienden de bossen in te trekken. Liever dat dan te piekeren over zijn nieuwe status als "single". Hier ontmoet hij de knappe LARPer Gwen (Glau). Samen met enkele andere spelers van het rollenspel roepen zij per ongeluk een demoon op en moeten de gevolgen daarvan zien te beperken...

Regie: Joe Lynch
Met o.a.: Ryan Kwanten, Summer Glau, Steve Zahn, Peter Dinklage
Genre: Horror / Fantasy / Komedie
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 86 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 25 november 2014