:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-NOVEMBER 2014
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-NOVEMBER 2014
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2014-10-18 - Geplaatst door: Werner
THE PHILOSOPHERS

Mr. Zimit heeft een bijzonder experiment in petto voor zijn klas van twintig internationale studenten in Bangkok. Filosofie is hun laatste college voor de vakantie en hij heeft een heftige gedachteoefening bedacht. Een opdracht die het uiterste van hun morele besef en overlevingsdrang vergt. Wat als er een atoombom valt en er is slechts ruimte voor 10 van hen in een schuilkelder? Welke keuzes maak je; wie moet er naar binnen en wie laat je buiten. Kies je de student die later concertpianist wordt? Of de econoom? Of toch degene die neurowetenschapper wordt? Wat is er nodig om de beschaving weer op te bouwen na de apocalyps? En vooral; welke rol speelt Zimit en waar past hij in de keuzes die de studenten moeten maken? The Philosophers is een fascinerende film over ratio, logica en eigenbelang, denken aan het groepsbelang en zelf overleven. Over onmogelijke keuzes maken als de tijd tikt

"Leuke en interessante film" - De Telegraaf
"An unusually creative and ambitious film of ideas" - Los Angeles Times

Cast: James D'Arcy, Rhys Wakefield, Bonnie Wright, Daryl Sabara
Regie: John Huddles (Far Harbor, At Sachem Farm)
Genre: Drama/thriller
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: 107 minuten
Releasedatum DVD en Blu-ray: 17.10.2014
 

WALKING ON SUNSHINE

Op uitnodiging van haar zus vliegt de Britse Taylor (Hannah Arterton) naar de zonovergoten Italiaanse kust waar ze ooit een heerlijke vakantie had. Op het strand ontmoet ze gelijk haar vrienden van toen, waaronder Elena (Leona Lewis) die nog altijd gelukkig is met haar vakantievriendje. Zou Taylor haar eigen vakantieliefde Raf (Giulio Berruti) nog terugzien? Lang hoeft ze niet naar hem te zoeken, want zuslief Maddie (Annabel Scholey) stelt Raf aan haar voor als... haar verloofde! In blinde paniek doet Taylor net of ze hem niet kent. Maar als de hele vriendenclub een week lang de bruiloft moet voorbereiden, komen alle romantische kriebels natuurlijk onherroepelijk terug... Walking On Sunshine is de ultieme feelgood film van deze zomer, vol met 80's pop klassiekers zoals 'Holiday' van Madonna, 'Eternal Flame' van The Bangles, 'Girls Just Wanna Have Fun' van Cyndi Lauper en 'Wake Me Up Before You Go Go' van Wham om er een paar te noemen. Meezingen mag!

"Pitch Perfect meets Mamma Mia!" - Glamour.com
"de vrolijkste zomerfilm van dit jaar en een schaamteloze guilty pleasure" - Metro

Cast: Hannah Arterton, Annabel Scholey, Giulio Berruti, Leona Lewis
Regie: Max Giwa en Dania Pasquini (StreetDance 2 & 3D)
Genre: Romantische komedie
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: 97 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 31.10.2014
 
 

DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE PIETENSCHOOL

Welk kind wil nou niet ontdekken hoe je een zwarte piet wordt? Maar ja, daarvoor moet je wel binnengelaten worden op het kasteel van Sinterklaas! Dit jaar geeft Sinterklaas één kind de kans om deze droom waar te maken. Ergens in Nederland is een Gouden Pepernoot verborgen. Wie 'm vindt kan naar de Pietenschool in Spanje. Maar als er twee Gouden Pepernoten gevonden worden, moeten de Pieten zowel Coole Piet-fan Lucas (Sem van Dijk) als een geheimzinnige man meenemen naar het kasteel. Wie haalt het Pietenexamen en mag dit jaar met Sinterklaas mee op de boot naar Nederland?

Cast: Sinterklaas, Sem van Dijk, Nicolette van Dam, Louis Talpe
Regie: Melcher Hillman
Genre: Familie
Taal: Nederlands & Vlaams gesproken
Speelduur: 75 minuten
Releasedatum dvd: 31.10.2014

Extra's:
• Trailer De Club van Sinterklaas & het Pratende Paard,
• Videoclips Een echte Piet & De Pietendans

 

COPPER - SEIZOEN 2

New York, 1865. Politieman Kevin Corcoran heeft een nieuwe baas, de op machtbeluste Generaal Brendan Donovan. Die is meer geïnteresseerd in publiciteit dan in het oplossen van zaken. Zo dwarsboomt hij het onderzoek naar de mysterieuze moorden op jonge jongens in Five Points, de gevaarlijkste buurt van New York. In deze stad vol misdaad en corruptie kan Corcoran slechts twee mensen vertrouwen: de steenrijke Robert Morehouse en de zwarte arts Dr. Freeman, die zijn wetenschappelijke kennis gebruikt om Corcoran te helpen bij het oplossen van gruwelijke misdaden.Het meeslepende tweede seizoen van Copper, een nieuwe must-see tv-serie van veelvuldig Emmy-winnaar Tom Fontana (Homicide: Life On The Streets, het gevangenisdrama Oz) en Oscarwinnaar Barry Levinson (Good Morning, Vietnam, Rain Man en Sleepers).

Cast: Tom Weston-Jones, Kevin Ryan, Kyle Schmid, Anastasia Griffith
Regie: o.a. Larysa Kondracki (The Whistleblower) & Clark Johnson (S.W.A.T.)
Genre: Misdaadserie
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: 13 x 50 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 17.10.2014
 

Overige releases:

17 oktober 2014:
• African Safari 3D
• African Safari 3D BR 

24 oktober 2014:
• Retreat 

7 november 2014:
• Oorlogsgeheimen
• Oorlogsgeheimen BR
• Celblok H #1
• Divorce #2

14 november 2014:
• Flowers Of War

• Flowers Of War BR

21 november 2014:
• Metro
• Metro BR
• Premature
• De Nieuwe Wildernis - De Serie
• De Nieuwe Wildernis - De Serie BR
• Orphan Black #2