:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dalton Distribution >> PERSBERICHT: EXPEDITION TO THE END OF THE WORLD
PERSBERICHT: EXPEDITION TO THE END OF THE WORLD
Bron: Dalton Distribution - Datum: 2014-10-04 - Geplaatst door: Werner
EXPEDITION TO THE END OF THE WORLD

Een grote driemaster gevuld met verschillende kunstenaars, wetenschappers en vooral veel zin voor avontuur zet koers naar het noorden. Kapitein Jonas Bergsøe heeft samen met de geoloog Minik Rosing en de kunstenaar Per Kirkeby een bont allegaartje wetenschappers en kunstenaars uitgenodigd voor een reis naar de snel smeltende ijswereld van Groenland. Het gezelschap gaat er zich verdiepen in de oorsprong van het leven en het einde van de beschaving. De ijskappen smelten en dat zal onmiskenbaar een uitwerking hebben op de wereld zoals we die nu kennen, maar is dat een slechte zaak? Wat of wie komt er na ons? Het wordt een epische tocht waarin de dappere reizigers geconfronteerd worden met nachtmerries over ijsberen, sites uit het stenen tijdperk en nieuwe diersoorten.

Expedition To The End Of The World is een film die drijft op nieuwsgierigheid, grote gevoelens, schitterende landschappen en een bevrijdende dosis humor en die zeker stof levert tot discussie. De film won in 2013 de Juryprijs op het documentaire filmfestival Docville en de Environmental Award op het Reykjavik International Film Festival 2013.

Pers:
“Negentig minuten natuurpracht en existentiële mijmeringen over de mensheid en de toekomst van de planeet.” (Humo)
“Visually ravishing, thought-provoking and benefiting from playfulness.” (The Hollywood Reporter)
“Veering from sublime wonder to slapstick idiocy, sometimes in the same shot, Daniel Dencik’s remarkable documentary offers yet another reason to say ‘Tak’ to Danish television." (Time Out London)
"With a mood and setting worthy of a murder story by Jack London, this audience-friendly, atmospheric work could be remade as a thriller, although that’s really what it is already." (Variety)

Genre: Documentaire
Regie: Daniel Dencik
Herkomst: Denemarken, 2013
Speelduur: 1u 20 min
Geluid: Engels, Deens gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld)