:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2014
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2014
Bron: A-Film - Datum: 2014-08-31 - Geplaatst door: Werner
DEADLY VIRTUES

Deze home-invasion-martel-thriller is zeker niet voor watjes! Tom en Alison worden in hun slaapkamer overvallen. De indringer bindt Tom vast en verlangt van Alison een weekend samen. Natuurlijk stribbelt Alison tegen, maar verzet wordt bestraft met marteling van Tom. Intussen palmt de indringer haar langzaam in. Met begrip voor haar situatie en de nadruk op de slechte kanten van Tom weet hij een zaadje van onzekerheid bij haar te planten. Bij deze charmante vreemdeling steekt haar man ineens als een onaangename bruut af.

Regie: Ate de Jong
Met o.a.: Edward Akrout, Matt Barber en Megan Maczko
Genre: Thriller
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 87 minuten
Releasedatum dvd: 7 oktober 2014

OCULUS

Van de makers van Paranormal Activity en Insidious: Oculus is een angstaanjagende en bovennatuurlijke horrorthriller, die de 2e plek bij de People's Choice Award op Toronto International Film Festival behaalde. Jaren na de dood van hun ouders ontdekken Tim (Brenton Thwaites) en Kaylie Russell (Karen Gillan) de oorzaak van deze familietragedie. Een vervloekte spiegel die de afgelopen 300 jaar een spoor van bloed en verderf heeft gezaaid. Kaylie heeft tijdens Tims jarenlange verblijf in een psychiatrisch ziekenhuis, onderzoek gedaan naar de aanleiding van het ongeluk. Om de strijd aan te gaan met het kwaad, zullen ze de angstaanjagende waarheid over hun verleden onder ogen moeten komen. De enige manier waarop dit kan, is door de confrontatie aan te gaan met de demoon die in de spiegel huist. Terwijl ze achterna gezeten worden door helse geesten en onverklaarbare verschijnselen komen Kaylie en Tim erachter dat hun familiegeschiedenis bestaat uit geweld, leugens... en moord!

Boxoffice NL: € 605.000
Boxoffice BE: € 260.000

Regie: Mike Flanagan
Met o.a.: Katee Sackhoff, Brenton Thwaites, Karen Gillan
Genre: Horror/Thriller
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 98 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 14 oktober 2014

AFFLICTED

Afflicted is een found-footage vampire film in de stijl van Chronicle en Devil's Due. De film won awards voor beste horrorfilm, screenplay en regie op het Fantastic Fest en werd wereldwijd zeer goed ontvangen door de schrijvende pers en de doelgroep. Clif en Derek zijn beste vrienden en op zoek naar avontuur op hun reis rond de wereld. Na een ontmoeting met een mysterieuze vrouw ondergaat Derek een verschrikkelijke bloeddorstige transformatie, en hun angstwekkende reis brengt hen naar het einde van de Aarde.

Regie: Derek Lee en Clif Prowse
Met o.a.: Derek Lee, Clif Prowse en Baya Rehaz
Genre: Actie/Thriller
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 85 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 14 oktober 2014

THE TWO FACES OF JANUARY

The Two Faces Of January van de producenten van Tinker Tailor Soldier Spy is het regiedebuut van de scenarioschrijver van Drive. De film is gebaseerd op de roman van Patricia Highsmith en wordt door de pers bestempeld als een classy film. Het stijlvolle Amerikaanse koppel Chester en Colette MacFarland (Viggo Mortensen en Kirsten Dunst) vertoeft in Athene waar ze tijdens een uitstapje naar de Akropolis de jonge Grieks sprekende Amerikaan Rydal (Oscar Isaac) tegenkomen. Hij werkt als gids en probeert tegelijkertijd toeristen op te lichten. Als het echtpaar hem voor een diner uitnodigt in hun exclusieve hotel, wordt hij ingezet om te helpen het lichaam van een schijnbaar bewusteloze man te verplaatsen. Rydal raakt hiermee ongewild verstrikt in het grimmige web van het duo en probeert hier uit te geraken. Maar dat wordt bemoeilijkt door de liefde die hij voelt voor Colette.

Regie: Hossein Amini
Met o.a.: Viggo Mortensen, Kisten Dunst en Oscar Isaac
Genre: Thriller
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 96 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 28 oktober 2014