:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER-OKTOBER 2014
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER-OKTOBER 2014
Bron: Homescreen - Datum: 2014-08-19 - Geplaatst door: Werner
TOM À LA FERME (TOM AT THE FARM)

Tom À La Ferme is een psychologische thriller over Tom, een jonge reclameontwerper, die naar het platteland reist voor de begrafenis van zijn geliefde Guillaume. Eenmaal aangekomen blijkt dat niemand weet wie hij is of wat zijn relatie met de overledene was. Behalve de oudere broer Francis die de boerderij runt. Hij geeft Tom in niet mis te verstande termen aan dat dit vooral zo moet blijven. Tom wordt meegesleurd in een sadistisch kat‐en muisspel waarbij de seksueel onderdrukte broer de regels bepaalt. Het in Venetië bekroonde Tom À La Ferme is de vierde film van de pas 25‐jarige Dolan. Op het Filmfestival van Cannes 2014 ontving Dolan de Jury Prijs voor zijn nieuwste film
Mommy.

‐ '**** Dolan overtreft zichzelf met deze suspensethriller vol opgekropte frustraties en seksuele verlangens en heeft de belofte van zijn talent ingelost' ‐ VPRO/ Cinema.nl
‐ 'Sublieme thriller.. De spanning kruipt diep onder de huid' ‐ De Telegraaf
‐ '**** Een psychodrama waarin schijn en werkelijkheid tragisch in elkaar verstrikt raken.' ‐ Het Parool
‐ '**** Op een unieke manier weet XavierDolan een persoonlijk drama te combineren met een onvervalste thriller' ‐ Cinemagazine
‐ '**** Broeierige thriller' ‐ De Filmkrant

Regie: Xavier Dolan
Releasedatum: 11 september 2014


5X PAOLO SORRENTINO

Paolo Sorrentino (1970) is momenteel een van de grootste en meest succesvolle Italiaanse regisseurs. Met zijn enorme bioscoophit La Grande Bellezza wist hij door te breken bij het grote publiek en won hij de Oscar en Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Sorrentino’s ‐ waanzinnige ‐ Oscar winnaar La Grande Bellezza nu ook verkrijgbaar in de 5x Paolo Sorrentino-collectie. Deze box bevat 5 van zijn bekroonde films: La Grande Bellezza, Il Divo, Le Conseguenze Dell’Amore, L’Amico Di Famiglia en L’Uomo In Più.

LA GRANDE BELLEZZA
Jep Gambardella (Toni Servillo) is een knappe man en een onweerstaanbare verleider. Hij is een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Nog altijd maakt Jep deel uit van het mondaine leven in de stad Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn scherpe geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt opgezocht. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde jeugdliefde en besluit na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven. La Grande Bellezza is een cinematografische ode aan Fellini’s La Dolce Vita en de stad Rome.

Winnaar Oscar beste buitenlandse film
Speelduur: 142 minuten

IL DIVO
Italië, de jaren 90. Het land wordt opgeschrikt door een serie terreurdaden gepleegd door de maffia en politieke opponenten. Ministers worden ontvoerd, belangrijke industriëlen verdwijnen en worden dood teruggevonden. Temidden van al deze terreur staat één man die onaantastbaar lijkt: de politicus Andreotti.

Speelduur: 110 minuten

LE CONSEGUENZE DELL’ AMORE
Waarom leeft een man van vijftig acht jaar in een anonieme hotelkamer, in een anonieme stad? Jaren van stilte en veel sigaretten, jaren van hangen in de lobby of de bar van het hotel, elegant gekleed, maar zonder zichzelf ooit iets van luxe te gunnen: Titta Di Girolamo observeert het leven dat aan hem voorbij trekt. Emotieloos. Wat verbergt hij en waarom?

Speelduur: 100 minuten

L’AMICO DI FAMIGLIA
Geremia, een man van rond de 60, verdient zijn brood als geldschieter. Zijn gezicht is net zo vervelend als zijn karakter, iets wat hij zelf niet doorheeft. Hij ziet zichzelf als een oprecht en sociaal mens. Hij denkt dat hij families redt door ze geld te lenen en hun leven binnen te dringen als een vreemd soort ‘familie vriend’.

Speelduur: 102 minuten

L’UOMO IN PIÙ
In de vroege jaren 80 bereiken Tony en zijn jongere broer Antonio het hoogtepunt van hun carrières. Tony is een zanger in een nachtclub die na jaren van sappelen wereldberoemd in eigen land is geworden. Antonio is een voetballer die na het scoren van de winnende goal tijdens de Europese kampioenschappen plots een ster is. Een paar jaar verder is Tony enorm verslaafd aan de cocaïne en is hij het middelpunt van een publiek schandaal. Daarnaast kampt Antonio met een zware blessure die hem noodzaakt te stoppen met voetbal.

Speelduur: 100 minuten

Releasedatum: 11 september 2014


TEST

San Francisco in de jaren ’80. De jonge getalenteerde Frankie wordt lid van de beste moderne dansgroep van de stad, maar door zijn onzekerheid wordt hij constant uitgelachen door de choreograaf en andere dansers. De sexy Todd (Matthew Risch, Looking), openlijk gays, is een uitzondering en Frankie en hij raken bevriend. Als een van de dansers een blessure oploopt, moet Frankie zijn rol overnemen. Todd besluit hem te helpen en de twee worden steeds closer. Test speelt zich af in de jaren 80 in een tijd waar het aidsvirus om zich heen greep. Het is een teder verhaal over vriendschap, liefde, hoop en geluk in een tijdperk van grote onrust. Met een heerlijk 80ies soundtrack met o.a. Bronski Beat, Sylvester en Laurie Anderson!

‐ 'Excellent, gripping, surprisingly funny and beautifully shot.' ‐ Out Magazine
‐ ‘Extraordinary precision and sensitivity.’ ‐ NY Times Critics Pick
‐ ‘If there was ever a contemporary film that illuminates why queer cinema still matters, THIS IS IT.’ ‐ Film Comment

Regie: Chris Mason Johnson
Releasedatum: 11 september 2014


LAND OF STORMS

Szabolcs speelt samen met Bernard in een Duits voetbalteam. Ze zijn kamergenoten, beste vrienden en onafscheidelijk. Maar een verloren wedstrijd en een nare ruzie tussen de twee vrienden doet Szabolcs zijn leven heroverwegen. Hij besluit terug te gaan naar Hongarije naar een boerderij die hij van zijn opa heeft geërfd in de hoop op een makkelijker leven. Zijn eenzaamheid duurt niet lang. Kort na zijn terugkeer ontmoet hij Áron en de jongens voelen zich langzaam tot elkaar aangetrokken. Szabolcs lijkt zichzelf eindelijk gevonden te hebben. Dan krijgt hij plots een onverwachts telefoontje van Bernard: hij is in Hongarije en bekent dat hij altijd al verliefd was op hem...

‐ ‘Adam Csaszi's confidently directed gay love story boasts exceptional performances and
evocative visuals.’ ‐ Variety

Regie: Ádám Császi
Releasedatum: 11 september 2014


MIELE

De eigenzinnige Irene (Jasmine Trinca) woont in haar eentje aan de kustlijn van Rome. Ze laat haar vriend en ouders in de waan dat ze studeert. In werkelijkheid haalt ze illegaal inslaapmiddelen uit Italië. Ze maakt het haar levensdoel om met dit middel terminaal zieken een kans te geven om vredig te sterven. Wanneer ze op een dag bij een nieuwe 'klant' aankomt, Grimaldi genaamd (Carlo Cecchi), blijkt hij niet dodelijk ziek te zijn. Toch wil hij wel dood. Omdat Irene zijn dood niet op haar geweten wil hebben zijn de twee tegen hun zin in tot elkaar veroordeeld. Het zet Irene’s werk in een compleet ander daglicht. Miele is het regiedebuut van de Italiaanse actrice Valeria Golino en is gebaseerd op het boek Vi Perdono van Angela del Fabbro. De hoofdrollen worden vertolkt door Jasmine Trinca, bekend van La Stanza Del Figlio en La Meglio Gioventù en Carlo Cecchi (Le Violin Rouge, Stealing Beauty)

**** ‘Mooi poëtisch debuut’ - Het Parool
‘Geloofwaardig en sympathiek’ ‐ De Volkskrant
‘Een lust voor het oog’ ‐ De Filmkrant

Regie: Valeria Golino
Releasedatum: 25 september 2014


RUN & JUMP

Run & Jump is een onconventioneel liefdesverhaal en een intiem familieportret ineen. Als de 38‐jarige vader Conor (Edward Macliam) een beroerte krijgt, blijft er weinig van zijn oude karakter over. Zijn vrouw Vanetia (Maxine Peake) en kinderen hebben grote moeite aansluiting te vinden bij hun veranderde vader en echtgenoot. Ondertussen komt de Amerikaanse dokter Ted Fielding, (Will Forte, bekend van Saturday Night Live), bij het gezin in huis wonen om de gevolgen van Conor's beroerte te onderzoeken. Zijn aanwezigheid zorgt voor plezier en ontspanning binnen de familie, maar veroorzaakt bij Vanetia ook een hoop verwarring.

‘Doorvoeld drama over de imperfectie van het leven en een ode aan de menselijke veerkracht’ - De Telegraaf
“Romantisch realisme”  - NRC Handelsblad
“Ontroerend spel van de acteurs” - De Volkskrant

Regie: Steph Green
Releasedatum: 25 september 2014


DIE FRAU DES POLIZISTEN (THE POLICE OFFICER'S WIFE)

Die Frau Des Polizisten is Philip Grönings opvolger van het enorm succesvolle en gewaardeerde Into Great Silence. Net als deze film is Die Frau Des Polizisten een waar kunstwerk dat je als kijker moet ondergaan en waarin je jezelf volledig kunt onderdompelen. Christine is getrouwd met Uwe, een politie agent. Samen met hem en hun dochtertje wonen ze in een klein Duits provinciestadje. Ogenschijnlijk vormen de drie een harmonieus en perfect gelukkig gezinnetje, maar hun dochtertje blijkt het enige cement waarop hun huwelijk is gefundeerd. Voor de buitenwereld verborgen ‐ achter de claustrofobische muren van hun appartementje – blijkt iets kleins al genoeg te zijn om Uwes achterdocht en spanning te laten omslaan tot geweld. Die Frau Des Polizisten ontrafelt de duistere kant van liefde, verlangen, macht en schaamte en werd op het Filmfestival van Venetië bekroond met de Special Jury Prize. Gröning oordeelt niet, maar door zijn benadering van het onderwerp laat hij je zien hoe het is om deel uit te maken van het gezin.

**** “Zo goed als Von Trier, maar zonder enig effectbejag” ‐ “De indrukwekkendste arthousefilm van het jaar” ‐ NRC Handelsblad
**** "Prachtig mooie intieme scènes, en dan die dreiging" - "Zelden werd de intimiteit tussen moeder en kind en man en vrouw zo roerend mooi in beeld gebracht om vervolgens zo venijnig te imploderen“ - Trouw
**** "Een film waaraan je je maar gewoon moet overgeven." "Waarin [Gröning] huiselijk geweld nu eens schrijnend realistisch, dan weer metaforisch aan de kaak stelt" - Volkskrant
****1/2: “De film besluipt je,als een dief in de nacht. Verwoestend.” - De Filmkrant

Regie: Philip Gröning
Releasedatum: 16 oktober 2014


UNA VIA A PALERMO (A STREET IN PALERMO)

Verrassende Italiaanse debuutfilm van theaterregisseur en schrijver Emma Dante over twee onverzettelijke vrouwen die letterlijk niet voor elkaar willen wijken. Een straat in Palermo is de arena, de omwonenden zijn de toeschouwers. Rosa en Clara zijn op weg met de auto naar een bruiloft in Palermo. Tijdens een ruzie slaan ze een onbekende smalle zijstraat in en komen ze klem te staan tegenover een andere auto. Deze is tot de nok toe gevuld met een familie uit de buurt. Samira, de grootmoeder, zit aan het stuur. Beide auto’s weigeren te keren en de ander te laten passeren. In no‐time is het incident aanleiding tot een ware volksopstand en het begin van een langdurige duell. De twee vrouwen weigeren te eten, drinken en slapen totdat de ander opgeeft... Dante schreef zelf het scenario gebaseerd op het de eveneens door haar geschreven roman Via Castellana Bandiera. Daarnaast vertolkt zij een van de hoofdrollen. De film won belangrijke Italiaanse filmprijzen op het Filmfestival van Venetië waaronder de Coppa Vulpi voor Beste Actrice (Elena Cotta).

**** “Levendig, ontroerend en humoristisch speelfilmdebuut.” “Heel geraffineerd weet Dante je mee te krijgen met de koppige autobestuursters” “Een intelligente kritiek op de Siciliaanse hokjesgeest” - Trouw
**** “Een schrandere mix van sociaal
drama, zwarte komedie, politieke allegorie en western” “De dialogen zijn gevat en humorrijk, en er wordt voortreffelijk geacteerd in Una Via A Palermo.” - Cinema.nl/VPRO Gids
**** “Una Via A Palermo is een geslaagde film, waarin het komische en het tragische elkaar fraai afwisselen en aanvullen.” “De kleurrijke bijrollen zijn sterk bezet.” - ED.nl (Wegener Media)
**** “Als portret, metafoor, feministisch onderzoek of surrealistisch idee krijgt Una via a Palermo zijn glans.” - De Filmkrant

Regie: Emma Dante
Releasedatum: 16 oktober 2014