:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2014
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2014
Bron: A-Film - Datum: 2014-06-03 - Geplaatst door: Werner
TOSCAANSE BRUILOFT

Toscaanse Bruiloft is de nieuwe Nederlandse romantische komedie van de makers van Verliefd Op Ibiza, met sterrencast bestaande uit onder andere Jan Kooijman, Simone Kleinsma en Lieke van Lexmond. De film was een bioscoophit en trok meer dan 550.000 bezoekers. In een klassieke villa in het zonovergoten Italië runt Sanne samen met haar vader en stiefmoeder de trouwlocatie Casa Matrimonio. Het landgoed ligt in Toscane. Deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Villa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse Bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag. Want trouwen doe je immers maar... twee keer.

Regie: Johan Nijenhuis
Producent: Klaas de Jong, Nijenhuis & Co
Met o.a.: Jan Kooijman, Sophie van Oers, Lieke van Lexmond, Diederik Ebbinge, Simone Kleinsma, Ernst Daniël Smid, Dirk Zeelenberg, Martine Sandifort, Ruud Feltkamp, Matteo van der Grijn, Carolien Spoor, Medi Broekman, Joy Wielkens
Genre: Rom/com
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: 108 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 3 juni 2014

GOOD OL' FREDA

6 juni 2014 is het precies 50 jaar geleden dat de enige optredens van The Beatles in Nederland plaatsvonden. Freda Kelly was gewoon een verlegen tiener uit Liverpool toen ze gevraagd werd om te komen werken voor een lokaal bandje dat hoopte het te gaan maken: The Beatles. Freda werkte 11 jaar voor de band, ondanks dat The Beatles maar 10 jaar samen geweest zijn. De band werd omringd door vele ‘passanten’ tijdens de groei naar internationaal sterrendom, maar Freda bleef een vaste waarde vanwege haar onbetwistbare loyaliteit en toewijding. In Good Ol' Freda vertelt Freda haar persoonlijke verhaal voor het eerst sinds 50 jaar. Deze film is één van de weinige die tot stand is gekomen met support van de nog levende Beatles en - omlijst met originele Beatles muziek- een kijkje van binnenuit geeft op de band die de (muziek) wereld op zijn kop zette. Good Ol' Freda is de enige documentaire die is gemaakt met support van de echte Beatles, inclusief hun officiële muziek. De film is internationaal erg goed ontvangen door de pers en op festivals (o.a. het London Film Festival).

Regie: Ryan White
Met o.a.: Freda Kelly, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison, Ringo Starr
Genre: Documentaire
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 87 minuten
Releasedatum dvd: 3 juni 2014

MEA CULPA

Mea Culpa is een spannende actiethriller die onder de huid gaat zitten, met toonaangevende Franse cast. Simon, een ex-politieagent die na een ongeval waarvoor hij verantwoordelijk was, geldtransporteur is geworden, begint een nieuwe samenwerking met zijn vroegere partner Franck. Samen proberen zij Théo, Simons zoon die getuige was van een afrekening, te redden. Achtervolgd door de Russische maffia, zal Simon alles op alles moeten zetten om zijn kind en ex-vrouw te beschermen.

Regie: Fred Cavayé
Met o.a.: Nadine Labaki, Gilles Lellouche, Velibor Topic
Genre: Thriller
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum dvd: 10 juni 2014

GODDESS

Goddess is een komische musical met ex-Boyzone lid Ronan Keating, en werd maar liefst 8 keer genomineerd in diverse categorieën op Australische filmfestivals. De jonge moeder Elspeth Dickens droomt ervan om een ster te worden, ondanks dat ze vastzit in een afgelegen boerderij, terwijl haar man James constant van huis is om walvissen te redden. Elspeth installeert een webcam in haar keuken, om haar ondeugende tweeling-zoontjes in de gaten te houden, en wordt al snel een internetsensatie met de grappige liedjes die ze in de keuken zingt. Haar webcam biedt haar ongekende kansen.

Regie: Mark Lamprell
Met o.a.: Laura Michelle Kelly, Ronan Keating, Magda Szubanski
Genre: Musical/Comedy
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 84 minuten
Releasedatum dvd: 17 juni 2014