:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2014
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2014
Bron: A-Film - Datum: 2014-03-04 - Geplaatst door: Werner
ALEXANDER

Alexander de Grote, één van de grootste militaire intellecten uit de wereldgeschiedenis. Hij veroverde in zijn tijd vrijwel het hele gebied dat toen als de beschaafde wereld te boek stond en groeide in ogen van vele tijdgenoten uit tot een god. Alexander trok via het Perzische Rijk naar Egypte en van daaruit naar India in het Oosten. Deze film richt zich op deze acht rumoerige jaren en op Alexanders relatie met zijn jeugdvriend en strijdmakker Hephaestion. Hephaestion wordt gespeeld door Jared Leto, die dit jaar de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol won.

Regie: Oliver Stone
Met o.a.: Colin Farrell, Angelina Jolie, Jared Leto, Anthony Hopkins, Christopher Plummer
Genre: Actie/Avontuur/Drama
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 175 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 1 april 2014

INSIDE LLEWYN DAVIS

Inside Llewyn Davis won dit jaar de Grand Prix Award in Cannes en werd genomineerd voor 2 Oscars in de categorie cinematografie en sound mixing. De nieuwe film van de Coen Brothers beschrijft een week uit het leven van een folkzanger die zich in 1961 in de folk scene van de New Yorkse wijk Greenwich village begeeft. Llewyn Davis (Oscar Isaac)— zwerft met zijn gitaar van clubs naar logeerbanken. Een kat kruist zijn pad en kleurrijke figuren die onmiskenbaar de hand van de Coen Brothers verraden. Joel en Ethan Coen hebben de film geschreven en geregisseerd. Een prachtrol voor nieuwkomer Oscar Isaac en mooie rollen voor Carey Mulligan, John Goodman en Justin Timberlake en Gareth Hedlund.

Regie: Joel & Ethan Coen
Met o.a.: Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, Justin Timberlake
Genre: Drama
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 104 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 8 april 2014

BRO'S BEFORE HO'S

Blowen, zuipen en zoveel mogelijk chicks regelen. Dat is het leven van videotheekmedewerker Max (Tim Haars) en zijn geadopteerde broer Jules (Daniël Arends), tevens beste vriend. Samen hebben ze een pact: ze willen nooit een relatie want dat is te veel gezeik. Zij leven het leven waar elke man van droomt, totdat ze allebei verliefd worden op Anna (Sylvia Hoeks).

Regie: Steffen Haars, Flip v.d. Kuil
Met o.a.: Tim Haars, Daniël Arends, Sylvia Hoeks, Theo Maassen
Genre: Romantisch/Comedy
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands en Engels
Speelduur: minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 8 april 2014

THE ADVENTURER: THE CURSE OF THE MIDAS BOX

De wereld van de zeventienjarige Mariah Mundi stort in wanneer zijn ouders plotseling verdwijnen waardoor hij alleen met zijn broer Felix achterblijft. Wanneer onbekende daders zijn jonge broer ontvoeren heeft hij geen andere keuze dan samen met de vreemde avonturier Kapitein Charity de achtervolging in te zetten. Het spoor leidt hen van het Victoriaanse Londen naar het mysterieuze Prince Regent, een majestueus hotel op een klein eiland in de verste uithoek van het Rijk. In dit luxueuze hotel bevindt zich een wonderlijke door stoomkracht aangedreven wereld, maar er schuilt ook een geheime en duistere onderwereld met talloze schurken en wezens die het op kinderen gemunt hebben en een buitengewone doos die alles in goud kan omzetten.

Regie: Jonathan Newman
Met o.a.: Michael Sheen, Lena Headey, Sam Neill,
Genre: Avontuur/fantasy/familie
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 98 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 22 april 2014

FREE BIRDS

Free Birds is een doldwaas, hilarisch animatieavontuur voor jong en oud van de makers van Shrek en Chicken Run. Reggie, een innemende en ietwat naïeve kalkoen, wil niet worden opgegeten tijdens de feestdagen. Hij probeert zijn gevederde vrienden op de boerderij te overtuigen dat ze moeten ontsnappen. Reggie start samen met zijn maatje Jake een gevaarlijke missie om kalkoen definitief van het menu te schrappen. Jake heeft een waanzinnig plan bedacht om in te breken bij een geheime legerbasis waar een tijdmachine staat. Hij wil terug in de tijd om ervoor te zorgen dat mensen nooit meer kalkoen eten. De twee werken zich keer op keer in de nesten, maar weten steeds op het nippertje te ontsnappen. Dan krijgen ze hulp van de knappe Jenny die verliefd wordt op Reggie. Zal het hen lukken om het lot van alle kalkoenen te redden? Je ziet het in het in Free Birds, een doldwaze animatiefilm barstensvol actie en avontuur.

Regie: Jimmy Hayward
Met o.a.: Owen Wilson, Woody Harrelson, Amy Poehler
Genre: Animatie
Taal: Engels, Nederlands, Vlaams
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 94 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 29 april 2014