:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dalton Distribution >> PERSBERICHT: DOCUMENTAIRES
PERSBERICHT: DOCUMENTAIRES
Bron: Dalton Distribution - Datum: 2014-02-13 - Geplaatst door: Werner
RÊVE KAKUDJI

Als kleine jongen in de sloppenwijken van Lubumbashi droomde Serge Kakudji ervan om operazanger te worden. Hij trok naar Europa, vastbesloten om zijn droom waar te maken en kwam er terecht in de ‘witte’ elitaire wereld van de klassieke muziek. Hoewel Serges artistieke ambitie heel puur en duidelijk is, zijn de reacties van zijn omgeving en het publiek vaak dubbelzinnig en gecompliceerd. Sommigen respecteren en erkennen zijn artistieke roeping, anderen zien in hem vooral een exotische rariteit. Twee jaar lang nestelden regisseur Ibbe Daniëls en De Morgen journalist Koen Vidal zich in Serge Kakudji’s spoor, langsheen repetitielokalen in Parijs, zijn familie en fans in Congo en zijn eerste stappen in een internationale carrière. Een erg cinematografische film over identiteit, ambitie, passie en durven dromen, zonder in het cliché van de American Dream te vervallen. Rêve Kakudji begon zijn festivalcarrière op Docville  en werd geselecteerd voor het prestigieuze documentaire filmfestival IDFA.

Pers
"Als een ebbenhouten Kuifje slalomt Kakudji langs lofts en repetitielokalen in Parijs, kippen en kokosnoten in Congo, zacht gejoel in de Teatro Real in Madrid en luid applaus in de wijken van Lubumbashi." (De Morgen)
“Les images superbes de Thomas Fadeux nous emportent elles aussi au coeur d’un rêve.” (cinergie.be)
“Een bijzondere en intrigerende film. Dit is niet één van de vele ‘success stories’ in de operawereld. Dit is het unieke verhaal van een jongen met een onmogelijke droom, die toch werkelijkheid werd.” (Operamagazine.nl)

Regie: Ibbe Daniëls, Koen Vidal
Genre: Documentaire
Herkomst: België, 2013
Speelduur: 1u03
Geluid: Engels, Frans, Swahili en Italiaans gesproken
Nederlands, Frans en Engels ondertiteld
Vanaf 18 februari verkrijgbaar


ODYSSEA

Magnumfotografen hebben een eenzaam beroep. Voor zijn fotoreeks 'Moments Before the Flood' maakte Carl De Keyzer een vier jaar durende reis van meer dan 120.000 kilometer langs de Europese kustlijn die langzaamaan in zee dreigt te verdwijnen. Tijdens zijn reizen vraagt De Keyzer zich af wat de betekenis is van zijn werk en wat zijn nalatenschap zal zijn. In OdysSea - The Epic Journey Of Magnum Photographer Carl De Keyzer, Moments Before The Flood, volgde Jimmy Kets hem gedurende één jaar op deze barre en eenzame tocht. Een ontwapenend en intiem portret van de internationaal gelauwerde Magnum fotograaf Carl De Keyzer. Dave Martijn van Goose schreef de originele muziek voor deze documentaire.

Regie: Jimmy Kets
Genre: Documentaire
Herkomst: België, 2013
Speelduur: 1u03
Geluid: Nederlands, Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Vanaf 25 maart verkrijgbaar


BEHIND THE REDWOOD CURTAIN

Het Amerikaanse Redwood Forest is een besloten wereld die tot de verbeelding spreekt. Het woud bestaat uit enorme sequoia’s en geeft onderdak aan verschillende gemeenschappen; een sluier van torenhoge bomen sluit het bos en zijn bewoners van de buitenwereld af. Hier zijn geen Walmarts of Starbucks te bespeuren, het landschap wordt gevormd door kleine dorpjes, grote bomen en letterlijk en figuurlijk een dikke mist. Maar de oprukkende verstedelijking dreigt het gordijn open te breken. Een mijmerende blik op een unieke biotoop die dreigt verwoest te worden door de oprukkende buitenwereld. De film ging in wereldpremière op het Docville festival en kaapte daar de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire weg. Daarna werd de film o.m. geselecteerd voor het Hamptons Int. Film Festival.

Pers
"De mooiste, grootste kathedralen verzinken in het niets bij het Amerikaanse woud dat Liesbeth De Ceulaer filmt in Behind the redwood curtain." (Brusselnieuws.be)

Regie: Liesbeth De Ceulaer
Genre: Documentaire
Herkomst: België, 2013
Speelduur: 1u10
Geluid: Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Vanaf 15 april verkrijgbaar