:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-FEBRUARI 2014
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-FEBRUARI 2014
Bron: A-Film - Datum: 2014-01-13 - Geplaatst door: Werner
VAN GOD LOS - DE SERIE - SEIZOEN 3

Na het succes van seizoen 1 en 2 is Van God Los terug met zes nieuwe, spannende en confronterende misdaden geïnspireerd op waargebeurde misdrijven. Van God Los duikt in de criminele leefwereld van jonge mensen, en vertelt verhalen vanuit het perspectief van de dader en het slachtoffer. Wat brengt iemand ertoe een ander iets verschrikkelijks aan te doen? En waarom wordt iemand slachtoffer van een gruwelijk misdrijf? Van God Los bevestigt geen vooroordelen, maar daagt uit om zelf te oordelen.

Cast: Angela Schijf, Cees Geel, Susan Visser, Pierre Bokma
Genre: Drama
Speelduur: 6 x 50 minuten
Releasedatum DVD: 7 januari 2014


THE KING - JARI LITMANEN

Het leven en de succesvolle carriere van de legendarische voetballer Jari Litmanen
Met medewerking van de grootste voetbaliconen

In zijn geboorteland Finland staat sinds kort een standbeeld ter ere van Jari Litmanen, de zwijgzame voetballer die in de jaren negentig de jongensnaam Jari populair maakte in Amsterdam en omstreken. In dit portret vertelt Litmanen uitvoerig over zijn bestaan als internationale sportheld. Hij bezoekt plaatsen die een belangrijke rol speelden in zijn lange loopbaan: Amsterdam, Barcelona, Liverpool en het Finse Lahti. Daarnaast komen mensen aan het woord die een sleutelrol hebben gespeeld in zijn leven, onder wie een ontspannen Louis van Gaal, Danny Blind, Edwin van der Sar en David Endt. Maar ook Finse, Engelse en Spaanse vrienden en collega's spreken zich uit. Dit alles doorsneden met beelden van legendarische wedstrijden die Litmanen speelde in de shirts van Ajax, Barcelona, Liverpool en het Finse nationale elftal. Litmanen demonstreert zijn fenomenale omhaaltechniek, en ook is te zien hoe hij – toonbeeld van sportiviteit – een rode kaart krijgt. Zijn grootste successen vierde Litmanen in de zeven vette jaren bij Ajax, toen hij alles won wat er te winnen viel en tot topscorer van de Champion's League werd gekroond. Een eindronde op een groot kampioenschap voor landenploegen ging echter, als lid van een kleine voetbalnatie, aan zijn neus voorbij. Ook werd het Finse trainingsbeest veelvuldig geplaagd door blessureleed.

Regisseur: Arto Koskinen
Cast: Jari Litmanen, Carles Puyol, Louis van Gaal
Genre: Documentaire
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum DVD: 7 januari 2014

DE LEEUW VAN JUDA

Volg de avonturen van het dappere lammetje Juda, het vieze varken Horace, het bange paard Monty, de kakelende haan Drake en de domme ezel Jack! In deze hartverwarmende kinderfilm wordt het paasverhaal op een verrassende manier verteld. Juda, een lam met het hart van een leeuw, komt erachter dat zijn eigenaar hem wil offeren voor het paasfeest. Wanneer hij wordt weggehaald uit zijn stal in Bethlehem, besluiten zijn vriendjes om hem te redden. Hun reis brengt hen naar Jeruzalem, de grote tempel en de heuvel Golgotha. Niet alleen proberen ze hun vriend Juda terug te vinden, ze zijn ook getuige van grootse gebeurtenissen... In De Leeuw Van Juda wordt een spannend jeugdverhaal verweven met Bijbelse verhalen zoals de tempelreiniging van Jezus en de verloochening van Petrus. De ontknoping toont de kruisiging en wederopstanding van Jezus met tederheid en adembenemende schoonheid.

"Een hartverwarmende animatiefilm voor de hele familie." - The Dove Foundation

Regisseur: Deryck Broom
Genre: Familie
Speelduur: 84 minuten
Releasedatum DVD en Blu-ray: 7 januari 2014


BUURMAN & BUURMAN 1-9 INCLUSIEF THEATERSHOW

In deze DVD-box maken de 2 doe-het-zelvende buurmannen hun eigen huis onveilig. Geen probleem is voor hen te groot. Samen bedenken ze overal een oplossing voor. Een kapotte kachel? Dan wordt het toch gewoon een open haard? De houten vloer boenen? Buurman en Buurman maken er gewoon een wedstrijd van... Ze blijven altijd optimistisch, dat is hun kracht... A JE TO! De stemmen in deze Nederlandstalige versie worden verzorgd door Kees Prins en Simon van Leeuwen. Regie: Lubomir Benes en Vladimir Jiranek. Inlcusief de Theatervoorstelling Buurman & Buurman Beginnen Voor Zichzelf, een spetterende slapstickmusical met liedjes van taalkunstenaar Ivo de Wijs en teksten van Cabaretier Jelle Kuiper. Geregisseerd door Bruun Kuijt.

Regisseur: Lubomir Benes en Vladimir Jiranek
Stemmen: Kees Prins en Simon van Leeuwen
Genre: Animatie
Speelduur: 720 minuten
Releasedatum DVD: 7 januari 2014


WHEN PIGS HAVE WINGS

Na een zware storm vindt Jafaar, een Palestijnse visser uit de Gazastrook, in zijn netten een varken dat van een vrachtschip in zee is getuimeld. Met in het achterhoofd het goede voornemen om zich zo snel mogelijk van dit onrein dier te ontdoen, besluit hij het te verkopen zodat hij met het geld zijn miserabele bestaan wat kan opkrikken. De arme Jafaar beseft echter niet dat hij zich hiermee een rommelig handeltje op de hals haalt...

Regisseur: Sylvain Estibal
Cast: Baya Belal, Myriam Tekaïa, Sasson Gabay
Genre: Komedie
Speelduur: 96 minuten
Releasedatum DVD: 7 januari 2014

THE WHITE QUEEN

Engeland, 1464. Het land is verscheurd door oorlog. Het Huis York en het Huis Lancaster maken allebei aanspraak op de troon. Het is een bittere strijd tussen twee takken van dezelfde familie. Drie vrouwen spelen een cruciale rol in deze oorlog: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort en Anne Neville. Moeders, echtgenoten en dochters. Alle drie beschikken ze over tomeloze ambitie. Ze manipuleren en gaan over lijken om de macht in handen te krijgen. Alles hangt af van wie de kroon mag dragen... The White Queen is een meeslepende en spannende serie over een van de meest turbulente periodes uit de Britse geschiedenis. Een verhaal over lust en liefde, verraad en misleiding, moed en moord...

Regisseur: James Kent, Jamie Payne, Colin Teague
Cast: Amanda Hale, Aneurin Barnard, Rebecca Ferguson
Genre: Drama
Speelduur: 10 x 59 minuten
Releaedatum DVD en Blu-ray: 14 januari 2014


HEUTE BIN ICH BLOND (MEISJE MET NEGEN PRUIKEN)

Meisje Met Negen Pruiken is gebaseerd op de gelijknamige autobiografische bestseller van Sophie van der Stap. De 21-jarige mooie Sophie geniet volop van het leven, ze studeert en feest erop los. Op een dag ontdekt ze dat ze kanker heeft. Ze moet opgenomen worden in het ziekenhuis, maar ze besluit zich niet gewonnen te geven. Gesteund door familie en vrienden lukt het Sophie om tussen de behandelingen door van haar jonge leven te blijven genieten; ze droomt, flirt, geniet, danst en zoent en wordt zelfs verliefd. Ze houdt een dagboek bij en combineert haar stemmingen met haar haarkleur. Voor elke gemoedstoestand een andere pruik, een andere Sofie. Met haar boek Meisje met negen pruiken start de schrijverscarrière van Sophie van der Stap.

Regisseur: Marc Rothemund
Cast: Lisa Tomaschewsky, Karoline Teska, David Rott
Genre: Drama
Speelduur: 117 minuten
Releasedatum DVD: 14 januari 2013

TULA THE REVOLT

Tula (Obi Abilli), een slaaf op het eiland Curaçao, wordt zich steeds bewuster van de ongelijkheid tussen zijn volk en hun blanke onderdrukkers. Als hij van zijn geliefde Speranza (Natalie Simpson) verneemt dat de slavernij op Haïti is afgeschaft, pleit hij voor vrijheid en gelijkheid tussen zwart en wit. Tula krijgt echter geen gehoor bij zijn ‘plantage-eigenaar’ Van Uytrecht (Jeroen Willems) maar wel bij zijn eigen volk dat geïnspireerd door zijn wilskracht, het werk neerlegt en zich bij hem aansluit. Als het nieuws van de oproer Gouverneur De Veer (Jeroen Krabbé) bereikt, stuurt deze Nederlandse troepen onder leiding van kapitein Van Westerholt (Derek de Lint) naar de plantage. Tula die tegen wil en dank uitgegroeid is tot leider van de opstand, wil met woorden tot een vreedzame oplossing komen. Hij beseft al snel dat hij dit idealistische idee moet laten varen om samen met de andere slaven te vechten voor vrijheid, gelijkheid en broederschap. Elk jaar wordt 17 augustus op Curaçao nog herdacht als begin van de strijd voor onafhankelijkheid en emancipatie.

Regisseur: Jeroen Leinders
Cast: Danny Glover, Jeroen Willems, Jeroen Krabbe, Derek de Lint, Obi Abili
Genre: Drama
Speelduur: 102 minuten
Releasedatum DVD en Blu-ray: 21 januari 2014


MR. MORGAN'S LAST LOVE

Mr. Morgan's Last Love is het bitterzoete verhaal van een eenzame Amerikaanse weduwnaar in Parijs die het leven opnieuw omarmt wanneer hij onverwacht een prachtige jonge en levenslustige vrouw ontmoet met wie hij een bijzondere relatie krijgt. Vanaf het moment dat Pauline (Clémence Poésy) de koppige en neerslachtige Matthew Morgan (Michael Caine) een reikende hand geeft bij het instappen van de bus, hervindt Matthew het geluk. Paulines ontwapenende levenslust en onwrikbare optimisme zorgt ervoor dat Matthew het leven opnieuw omarmt. Samen ondernemen ze in Parijs urenlange wandelingen en ontdekken de waarde van vriendschap, romantiek en familie. Zo leert Pauline de diepere betekenis van familie te waarderen en worstelt Matthew nog steeds met de relatie met zijn kinderen...

Regisseur: Sandra Nettelbeck
Cast: Michael Caine, Gillian Anderson, Clémence Poésy
Genre: Speelfilm
Speelduur: 116 minuten
Releasedatum DVD en Blu-ray: 14 januari 2013

DON JON

Joseph Gordon-Levitt is Don Jon. Een versierder die zijn leven wijdt aan zijn familie, vrienden, sport en porno. Zijn vrienden noemen hem Don Jon omdat hij elk weekend slaagt in zijn missie om een meisje mee naar huis te krijgen. Zijn formule werkt altijd. Maar dan ontmoet Don Barbara (Scarlett Johansson), waar hij tot over zijn oren verliefd op wordt. Maakt dit een ander mens van Don Jon of kan hij zijn oude gewoontes toch niet weerstaan? Joseph Gordon-Levitt speelt niet alleen de hoofdrol in deze sexy en grappige film, maar het is ook zijn regiedebuut. Scarlett Johansson is sexier dan ooit tevoren en Tony Danza en Julianne Moore maken een verrassende en onuitwisbare indruk.

Een zeer verrassend filmjuweeltje, die Don Jon. – NU.NL

Regie: Joseph Gordon-Levitt
Met o.a.: Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson, Julianne Moore, Tony Danza
Genre: Komedie
Taal: Engels / Frans
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 16
Speelduur: 90 minuten
Release DVD en Blu-ray: 4 februari 2014

TO THE WONDER

Gouden Palm winnaar Terrence Malick (The Tree Of Life) komt met een romantisch drama met in de hoofdrollen Ben Affleck (Argo), Olga Kurylenko (Quantum Of Solace), Rachel McAdams (The Notebook, Sherlock Holmes) en Javier Bardem (Biutiful, Skyfall). Geliefden Neil (Ben Affleck) en Marina (Olga Kurylenko) hebben zich teruggetrokken op een Frans eiland waar ze genieten van elkaar en hun ongelukkige verleden achter zich proberen te laten. Neil denkt met Marina de vrouw van zijn dromen te hebben gevonden, en belooft haar eeuwige trouw. Als twee jaar later de liefde wat verwatert, ontmoet Neil zijn oude vlam Jane (Rachel McAdams). De twee worden hopeloos verliefd en dat brengt Neil in een lastige positie. Marina twijfelt ondertussen aan haar liefde voor Neil en vraagt priester Father Quintana (Javier Bardem) om advies. Father Quintana is zelf in conflict met zijn geloofsovertuiging, hij voelt niet meer de toewijding die hij in de begindagen had. Neil’s tweestrijd met de twee vrouwen en Father Quintana’s strubbelingen met het geloof zorgen ervoor dat beide met verschillende vormen van liefde leven. Hoe verandert, tergt of verrijkt de toewijding aan je geliefde of je geloof je leven?

**** Liefde die ons liefheeft - Nederlands Dagblad
**** Sensual Beautiful - Total Film
**** Beautiful - Empire

Regie: Terrence Malick
Met o.a.: Javier Bardem, Rachel McAdams, Ben Affleck
Genre: Romantisch Drama
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands / Frans
Kijkwijzer: AL
Speelduur: 112 minuten
Release DVD en Blu-ray: 18 februari 2014 


EMPEROR

Emperor is een verhaal over liefde en begrip dat zich afspeelt tijdens de spanningen en onzekerheden van de dagen die onmiddellijk volgen na de Japanse overgave aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Binnen de staf van Generaal Douglas MacArthur, die de feitelijke leider van Japan is als opperbevelhebber van de bezettende macht, moet een Japan-expert, Generaal Bonner Feller, een beslissing van historisch belang nemen: moet Keizer Hirohito berecht en veroordeeld worden als oorlogsmisdadiger? Zijn beslissing wordt in grote mate beïnvloed door zijn herinneringen aan en de zoektocht naar Aya, een Japanse studente die hij jaren geleden ontmoet heeft in de VS.

Van de regisseur van Girl With A Pearl Earring

Regie: Peter Webber
Met o.a.: Tommy Lee Jones, Matthew Fox, Eriko Hatsune
Genre: Oorlog
Taal: Engels / Japans
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 16
Release DVD en Blu-ray: 4 februari 2014

RAMSES (TV SERIE)

Alles wat gezegd en geschreven is over Ramses Shaffy, getuigt van zijn ongelooflijke drang om groots en meeslepend te leven. De vele verhalen vertellen hoe aanstekelijk en inspirerend dat voor velen is geweest, maar ook hoe verpletterend en destructief het kon zijn. En soms getuigen de verhalen en zijn liedjes van een hartverscheurende eenzaamheid. Over al deze kanten van het leven van Ramses Shaffy gaat de vierdelige dramaserie Ramses. De serie speelt zich af tussen de jaren 1959 en 1978 en is vooral een ode aan Ramses’ levensvreugde en -kracht; aan zijn vermogen het leven niet alleen te nemen zoals het komt, maar in elke gebeurtenis, hoe pijnlijk ook, een nieuwe kans te zien.

‘Al het mooie was veel mooier dan je je kunt bedenken, maar alle ellende was ook veel heftiger dan je je voor kunt stellen.’ (Liesbeth List over Ramses Shaffy)

Regie: Michiel van Erp
Scenario: Marina Blok
Met o.a.: Maarten Heijmans, Noortje Herlaar, Thomas Cammaert
Genre: TV Serie
Taal: Nederlands
Kijkwijzer: 12
Speelduur: 4 x 50 minuten
Release DVD: 4 februari 2014


MET JOU HEB IK GELEERD

Zanger en tv-presentator Joris Linssen raakte betoverd door de klanken van de mariachi toen hij als student in Mexico verbleef. Nu gaat hij met zijn band Caramba terug om een serenade te brengen aan zijn twee grote helden: Armando Manzanero en José Alfredo Jiménez. Een roadmovie over passie voor muziek, ambitie, vertrouwen en vriendschap. Joris Linssen & Caramba brengen hun polder-mariachi’ terug naar de oorsprong en willen weten of de Mexicanen hun muziek kunnen waarderen.

'Ik heb je gezien, de hele zaal gaat mee! De smartlap uit Mexico...' - Matthijs van Nieuwkerk
'Ik ben dol op jullie muziek: Geweldig vertaald, ongelooflijke warmte.' - Paul de Leeuw
‘Joris Linssen, kleine man met grote passie…het enthousiasme spat er vanaf en dat werkt aanstekelijk. … contrabassist Jeroen Groenendijk, gitarist Kees van den Hoogen en accordeonist Marcel van der Schot spelen de sterren van de hemel. Hij [Linssen] is in zijn element…’ - De Gelderlander
‘Linssen brengt mede door zijn voortreffelijke timing al deze verhalen over beginnende, tragische en onmogelijke liefdes zeer overtuigend…hele aangename avonden...’ - Leeuwarder Courant

Regie: Wilfred Evers
Met o.a.: Joris Linssen, Caramba
Genre: Documentaire
Taal: Nederlands / Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans
Kijkwijzer: AL
Speelduur: 69 minuten
Release DVD: 18 februari 2014