:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2013
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2013
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2013-08-28 - Geplaatst door: Werner
LEVE BOERENLIEFDE

"Een liefdevol gemaakte en verfrissende romantische komedie" - Filmvandaag.nl

Deze romantische plattelandskomedie draait om boer Jelte (Cas Jansen), die na het verlies van zijn vrouw weinig zin heeft in een nieuw romantisch avontuur. En al helemaal niet met iemand die het boerenleven niet begrijpt. De meest onwaarschijnlijke vonk die kan overspringen is die tussen hem en Wenda (Tatum Dagelet), de populaire presentatrice van kijkcijferkanon Leve Boerenliefde. Als die datingshow van de keiharde producer Kenneth (Dirk Zeelenberg) uitgerekend op zijn erf een nieuw seizoen komt opnemen, lijkt het een ultieme botsing van culturen te worden. Maar tegen alle vooroordelen over stadsmensen en boeren in, bloeit er tussen het frisse groen een bijzondere liefde op...

Cast: Cas Jansen, Tatum Dagelet, Waldemar Torenstra, Dirk Zeelenberg
Regie: Steven de Jong (Snuf De Hond, Scheepjongens Van Bontekoe, De Hel Van ‘63)
Genre: Romantische komedie
Taal: Nederlands gesproken
Speelduur: 97 minuten
Kijkwijzer: 6, geweld
Releasedatum DVD en Blu-ray: 10.09.2013


THE HAUNTING IN GEORGIA

"Alle ingrediënten voor een potje griezelen zijn weer aanwezig." - Preview

De makers van The Haunting In Connecticut zijn terug met het waargebeurde, angstaanjagende verhaal van de familie Wyrick. Vanaf het moment dat Andy (Chad Michael Murray) met zijn vrouw Lisa (Abigail Spencer) en dochtertje Heidi (Emily Alyn Lind) verhuist naar een authentiek landhuis in Georgia, ziet Heidi verschijningen die haar ouders niet zien. Is het haar kinderlijke fantasie, een erfelijke afwijking uit de familiegeschiedenis of is er iets anders aan de hand? Een handje geholpen door Joyce (Katee Sackhoff), de open-minded zus van Lisa, ontdekt het gezin het huiveringwekkende mysterie dat ooit op deze plek ontstond. Een aangrijpend maar gestoord geheim vanuit het ondergrondse dat een dodelijke bedreiging is voor alles wat Andy en Lisa lief is.

Cast: Abigail Spencer, Chad Michael Murray, Katee Sackhoff
Regie: Jeffrey Fine (A Haunting, The F.B.I. Files)
Genre: Horror/Thriller
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: 97 minuten
Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik, angst
Releasedatum DVD en Blu-ray: 17.09.2013


CRIMICLOWNS - DE MOVIE

"Gedurfd, origineel, verontrustend, Crimi Clowns is het allemaal" - De Morgen

Niet zo lang geleden stond Ronny Tersago (Luk Wyns) met zijn troep nog aan de top van de Vlaamse showbizz als ‘Clown Norry’ en Co. Hun hoogdagen zijn voorbij. Tegenwoordig moeten ze 's nachts overuren draaien als inbrekers. Ronny 's zoon Wesley (Johnny De Mol) die van de Amsterdamse filmschool getrapt werd, filmt gepassioneerd hun optredens en misdaden, hun nachtelijke uitspattingen en turbulente privélevens. Leek het met de bende de laatste tijd eerder bergaf te gaan, nu slaan ze plots de slag van hun leven. En dan beginnen de problemen pas echt...

Cast: Johnny de Mol, Luk Wyns, Manou Kersting, Chris Willemsen
Regie: Luk Wyns (Familie Backeljau, Sterke Verhalen)
Genre: Drama/Misdaad
Taal: Vlaams gesproken, Nederlands & Vlaams ondertiteld
Speelduur: 99 minuten
Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik, seks, drugsgebruik
Releasedatum DVD: 17.09.2013 (alleen Belgische release)


BLOOD & STEEL: TITANIC

Blood And Steel: Titanic is een gloednieuwe miniserie in twaalf delen waarin de bouw van het meest legendarische schip ooit de historische achtergrond vormt voor een meeslepend en fascinerend verhaal.

Belfast, Ierland: 1909. In de scheepswerf van Harland & Wolff wordt een stuk historie gebouwd. Hier werken arbeiders dag en nacht aan een gigantisch schip: de Titanic! De constructie is begonnen en de investeerders zien hun ambitieuze project langzaam maar zeker werkelijkheid worden. De sociale verschillen die Groot-Brittannië kenmerken zijn ook zichtbaar in de scheepswerf: de managers komen uit de middenklasse en de harde werkers uit de arbeidersklasse. Samen moeten ze alles op alles zetten om het schip binnen drie jaar gereed te hebben. Ondertussen regeert Engeland met ijzeren vuist in Ierland, waar het conflict tussen katholieken en protestanten oplaait.

Cast: (stem) Derek Jacobi, Kevin Zegers, Neve Campbell, Chris Noth
Regie: Ciaran Donnelly (Vikings, Camelot, The Tudors)
Genre: Drama
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: 607 minuten
Kijkwijzer: 12, geweld
Releasedatum DVD: 17.09.2013


BBC EARTH: GREAT BEAR STAKEOUT

Nooit eerder kwam u dichter bij de machtige grizzlybeer!

Elke zomer verzamelen honderden grizzlyberen zich in de Noord-Amerikaanse bossen om te paren, te vechten en op wilde zalm te jagen. Het bekende, idyllische plaatje. Maar wat schuilt er achter? Deze fantastische natuurdocumentaire vande BBC brengt u midden in het berenleven. In het hart van de wouden van Alaska filmden de makers de grizzlyberen vrijwel non-stop waardoor een unieke kijk ontstaat op het dagelijkse leven van de grizzlybeer in de wilde, ongerepte natuur.

Ingesproken door Billy Connolly (Quartet, Mrs. Brown, Still Crazy)
Producenten: Jeff Wilson, David Marks
Genre: Natuurdocumentaire
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: 100 minuten
Kijkwijzer: 6, angst
Releasedatum DVD en Blu-ray: 17.09.2013


BBC EARTH: WILD MISSION: SIBERIAN TIGER

Op jacht naar een ongrijpbare, gevaarlijke legende...

Op de ijzige, kale vlaktes van Oost-Rusland zijn de natuurfilmers van de BBC en een groep wetenschappers op zoek naar de grootste wilde katachtige op aarde: de Siberische tijger. Een dier dat zich maar zelden laat zien in het wild. Met behulp van Russische spoorzoekers gaat het team in het sneeuwlandschap op zoek naar de laatste wilde exemplaren.

Presentator: Liz Bonnin
Producenten: Ted Oakes, Tim Martin
Genre: Natuurdocumentaire
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: 100 minuten
Kijkwijzer: 6, angst
Releasedatum DVD en Blu-ray: 17.09.2013