:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES JULI-AUGUSTUS 2013
PERSBERICHT: RELEASES JULI-AUGUSTUS 2013
Bron: A-Film - Datum: 2013-06-14 - Geplaatst door: Werner
VALENTINO

Najib Amhali is Valentino. Valentino (39) is een succesvolle Italiaanse Maserati-verkoper en heeft een relatie met Monique, de dochter van zijn baas. Hij staat op het punt promotie te maken en met zijn grote liefde te trouwen. Maar Valentino heeft één probleem; hij is namelijk geen Italiaan. Als zijn vader een hartaanval krijgt, doet hij een emotioneel beroep op zijn zoon. Valentino stemt in, maar al snel dreigt zijn promotie tot directeur hierdoor volledig in het water te vallen. En erger nog; door alle smoezen begint Monique te twijfelen aan zijn liefde. Om de vrouw van zijn dromen te behouden, zal Valentino zijn Italiaanse masker af moeten zetten.

Releasedatum DVD en Blu-ray: 16-07-2013
Cast: Najib Amhali, Johnny de Mol, Elise Schaap e.a.
Regisseur: Remy van Heugten
Speelduur: 89 minuten


THE LAST STAND

Arnold Schwarzenegger kruipt bij zijn terugkeer op het witte doek in de huid van Sheriff Owens. Als sheriff van Sommerton staat hij samen met zijn deputies als enige tussen een ontsnapte drugsbaron en de Mexicaanse grens. The Last Stand is een film vol actie, explosies en humor zoals we dat van de koning van de actiekomedie gewend zijn. Na jaren van misdaad en geweldbestrijding, met zijn speciale politie eenheid in LA, hoopt Sherrif Owens (Schwarzenegger) van zijn oude dag te genieten in het slaapstadje Sommerton Junction. Zijn rust wordt verstoord als een beruchte drugsbaron richting het stadje rijdt om daar op spectaculaire wijze de grens van Mexico over te steken. Als een deputy van de sherrif door de handlangers van de baron wordt vermoord is het no more mister nice guy en... pay back time!

Releasedatum DVD en Blu-ray: 02-07-2013
Cast: Arnold Schwarzenegger, Johnny Knoxville, Forest Whitaker, Genesis Rodriguez
Regisseur: Jee-woon Kim
Speelduur: 107 minuten


CHARLES BRADLEY, THE SOUL OF AMERICA

Charles Bradley: Soul Of America charts the incredible late-in-life rise of 62 year-old aspiring soul singer Charles Bradley, whose debut album rocketed him from a hard life in the projects to Rolling Stone magazine’s top 50 albums of 2011. Abandoned by his mother as a child, Bradley faced homelessness, illiteracy, violence, the murder of his beloved brother and a nearly fatal illness. He worked odd jobs across the country and performed as a James Brown impersonator and through it all, never gave up on his life-long dream to make it big in the music industry.
Spanning the exciting, painful and uncertain months prior to the release of his debut album, Charles Bradley: Soul Of America documents one man’s ultimate triumph over an impossible dream 48 years in the making.

[met excuses; A-Film heeft ons geen Nederlandse tekst bezorgd nvdr.]

Releasedatum DVD: 02-07-2013
Cast: Charles Bradley
Regisseur: Poull Brien
Speelduur: 75 minuten


SLEEPLESS NIGHT

Tijdens een routinecontrole steelt Vincent, een 30 jarige agent, een tas met cocaïne van enkele drugsdealers. Als hij thuis komt en zijn zoon ontvoerd blijkt te zijn, realiseert Vincent zich dat de dealers hem herkend hebben. Terwijl de nacht valt, zet Vincent alles op alles om zijn zoon te redden. Een slapeloze nacht die de basis vormt voor een spannende en indringende thriller.

Releasedatum DVD en Blu-ray: 16-07-2013
Cast: Tomer Sisley, Serge Riaboukine, Julien Boisselier
Regisseur: Frédéric Jardin
Speelduur: 98 minuten


DE WEDEROPSTANDING VAN EEN KLOOTZAK

De Amsterdamse crimineel Ronnie overleeft ternauwernood een moordaanslag en keert met aangescherpte zintuigen terug in het leven. Een jonge Angolese asielzoeker kan niet praten over de verschrikkingen uit zijn verleden en ziet zijn kansen op een legaal verblijf in Nederland verdampen. Een lijfwacht met een depressie, een hoteleigenaresse met een zieke kat en een echtpaar met een groot verdriet. Allen zullen ze elkaar helpen. Immers: we benne toch op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar?

Releasedatum DVD: 02-07-2013
Cast: Yorick van Wageningen
Regisseur: Guido van Driel
Speelduur: 89 minuten


A LIAR'S BIOGRAPHY

Graham Chapman, waarschijnlijk het bekendst als ‘die dooie van Monty Python’, schittert in de animatiefilm over zijn eigen leven. Hij werd geboren, ging naar Cambridge, leerde John Cleese kennen, rookte een pijp, werd een Python, besloot dat hij homo was (nou ja, voor 70%), werd vaak dronken, besloot niet meer dronken te zijn, had een beetje seks (eigenlijk veel), en besloot dood neer te vallen. De egoïst. In A Liar’s Autobiography horen en zien we op surrealistische en hilarische wijze hoe Chapman zijn leven zag. Of wilde dat wij het zouden zien.

Releasedatum DVD en Blu-ray: 23-07-2013
Cast: Graham Chapman, Philip Bulcock, John Cleese
Regisseur: Bill Jones, Jeff Simpson
Speelduur: 85 minuten


ET MAINTENANT ON VA OU?

Religie verscheurt het Midden Oosten. De vrouwen zijn de nutteloze oorlog zat. Ze verenigen zich en besluiten dat ze de mannen in hun dorp ver van de strijd moeten houden. Radio en televisie worden gesaboteerd om de dorpelingen te isoleren van de werkelijkheid. De vrouwen zetten hun vindingrijkheid, humor, muziek en vriendschap in om de aandacht van de mannen af te leiden en hun woede en verschillen te vergeten. Met hilarische en schrijnende gevolgen...

Releasedatum DVD en Blu-ray: 16-07-2013
Cast: Nadine Labaki
Regisseur: Nadine Labaki, Antoinette Noufaily
Speelduur: 110 minuten


COCKNEY VERSUS ZOMBIE

Een stel klunzige criminelen besluit een bank te beroven om het bejaardenhuis waar hun opa zit voor de sloop te behoeden. Op een andere bouwterrein stuiten de werklui op een oude begraafplaats. Deze blijkt nog 'bewoond'. De politiemensen die de bankrovers snappen worden door de 'ondoden' te pakken genomen. Een meevaller? De bankrovers moeten eerder bij het bejaardenhuis zien te komen dan de zombies!

Releasedatum DVD en Blu-ray: 16-07-2013
Cast: Matthias Hoene
Regisseur: Rasmus Hardiker, Harry Treadaway, Michelle Ryan
Speelduur: 88 minuten


DE FORCE

Manuel Makarov is een bekende overvaller die al zeven jaar wacht op zijn voorlopige vrijlating. Op een dag biedt Clara Damico, het hoofd van de politie, hem zijn vrijheid aan om te kunnen infiltreren in de beruchte bende die bekend staat als de 'All Blacks'. Makarov weigert, maar Damico zorgt dat hij kan ontsnappen. De enige manier om niet opnieuw de gevangenis in te gaan is alsnog samen te werken met de politie. Hij moet daarvoor ook een oude vriend verraden.

Releasedatum DVD en Blu-ray: 16-07-2013
Cast: Isabelle Adjani, Eric Cantona, Simon Abkarian
Regisseur: Frank Henry
Speelduur: 100 minuten


BLACK ROCK

Drie jeugdvriendinnen zetten hun persoonlijke vetes opzij om een lekker weekendje te gaan kamperen op een afgelegen eilandje. Daar blijken ze niet alleen te zijn. Het mannelijke gezelschap lijkt eigenlijk wel te bevallen. Maar één verkeerde beweging resulteert in een dodelijke strijd.

Releasedatum DVD en Blu-ray: 23-07-2013
Cast: Katie Aselton, Lake Bell, Kate Bosworth
Regisseur: Katie Aselton
Speelduur: 83 minuten


SAFE HAVEN

Na successen als The Notebook en Dear John, verschijnt nu de nieuwe Nicholas Sparks in de bioscoop; Safe Haven. Een heerlijk romantisch drama om bij weg te dromen, met Josh Duhamel (New Years Eve) en Julianne Hough (Footloose), geregisseerd door Lasse Hallström (Dear John en Chocolat). De jonge, mooie en mysterieuze Katie (Julianne Hough) probeert een nieuw leven op te bouwen in een klein Amerikaans stadje met een hechte gemeenschap. Door haar verleden is het voor Katie een hele stap om mensen te vertrouwen. Maar als ze de aantrekkelijke Alex (Josh Duhamel) ontmoet, een weduwnaar met twee jonge kinderen, verandert alles. Voorzichtig laat ze de liefde toe en wordt ze verliefd op Alex. Maar dan komen er geheimen naar boven, die haar hele leven weer op z’n kop zetten. Katie moet vertrouwen op de kracht van de liefde en wordt genoodzaakt bepaalde keuzes te maken.

Releasedatum DVD en Blu-ray: 06-08-2013
Cast: Josh Duhamel, Julianne Hough
Regisseur: Lasse Hallström
Speelduur: 115 min


APRES MAI

Regisseur Olivier Assayas won met Après Mai de Award voor Best Screenplay tijdens het Film Festival van Venetië. Een ode aan de revolutionaire Parisiens van mei´68. Parijs in de vroege jaren ‘70. Gilles, een jonge scholier, wordt meegesleurd door de politieke en creatieve onrusten van zijn tijd. Eigenlijk wil hij zich alleen maar bezighouden met schilderen en film. Dit in tegenstelling tot zijn vrienden en zelfs zijn vriendin die leven voor de politiek. Maar gaandeweg voelt Gilles zich meer op zijn gemak bij de keuzes die hij maakt en vindt hij zijn draai in deze turbulente periode.

Releasedatum DVD: 06-08-2013
Cast: Dolores Chaplin, Lola Créton, Clément Metayer
Regisseur: Olivier Assayas
Speelduur: 120 min