:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: TOUCH SEIZOEN 1
PERSBERICHT: TOUCH SEIZOEN 1
Bron: Fox - Datum: 2013-04-17 - Geplaatst door: Werner
TOUCH SEIZOEN 1

Het verhaal
Touch volgt mensen over de hele wereld die, zichtbaar en onzichtbaar, invloed hebben op elkaars leven. Alleenstaande vader en weduwnaar Martin Bohm (Kiefer Sutherland) worstelt met het opvoeden van zijn elf jaar oude autistische zoon Jake (David Mazouz). Jake spreekt nooit, toont weinig emotie, laat zich nooit aanraken en is enkel geobsedeerd door cijfers. Totdat Martin ontdekt dat Jake een bijzondere gave bezit: het vermogen om de verborgen patronen van cijfers te zien, welke elk leven op deze planeet met elkaar verbindt. Met behulp van de briljante professor Arthur Teller (Danny Glover) leert Martin te communiceren met Jake en mensen over de hele wereld te helpen.

Thema autisme
Autisme vormt een belangrijk thema in Touch en zorgt voor een verdieping van het verhaal. Na de dood van zijn vrouw staat Martin alleen voor de opvoeding van zijn zoon Jake. Een uitdaging; niet in de laatste plaats omdat Jake een vorm van autisme heeft. Autisme kenmerkt zich door beperkingen in de sociale interactie en de communicatie. Men is sterk gefocust op een bepaald onderwerp met alle bijbehorende details en wetenswaardigheden. Zo is Jake geobsedeerd door cijfers, waarbij hij achter elkaar getallen opschrijft in een notitieboekje dat hij altijd bij zich heeft. Maar wat als je in deze cijfers patronen ziet die van levensbelang zijn en je dit niet kunt communiceren?

Comeback Kiefer Sutherland
Na zijn bekroonde hoofdrol als Jack Bauer in de hitserie 24, maakt Kiefer Sutherland in Touch zijn spectaculaire ‘comeback’. De rol die hij in Touch speelt heeft veel overeenkomsten met de harde, maar gevoelige rol die Sutherland 8 seizoenen lang als Jack Bauer in 24 heeft gespeeld: verdrietig, gerechtvaardigde woede en bovenal verstikte emoties. Touch is echter niet te vergelijken met 24, omdat Touch de kijker in elke aflevering meeneemt in een compleet verhaal, met een begin en een einde waar alles samenkomt.

Exclusieve première op DVD
Touch is in Vlaanderen op de tv-zender 2BE uitgezonden en was met 150.000 kijkers per aflevering een groot succes. De DVD biedt een aantal bijzondere extra’s, zoals verwijderde en nog nooit vertoonde scènes uit deze intrigerende serie.

Product informatie
Titel: Touch Seizoen 1
Releasedatum: 8 mei 2013
Formaat: DVD
Genre: TV series, Drama
Lengte: Ongeveer 540 min/ 42 min
Audio: Engels/ Frans: Dolby Digital 5.1
Beeldverhouding: 16/9 widescreen 1.78 DVD-9
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• Verwijderde Scènes
• Fate's Equation
• Touch the WorldRecent nieuws van dezelfde bron