:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2013
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2013
Bron: A-Film - Datum: 2013-04-05 - Geplaatst door: Werner
VOLGENS ROBERT
 

In deze hedendaagse black comedy staat de huisarts Robert Finkelstein centraal, die in een midlife-crisis verkeert. Al in de eerste scène van aflevering één wordt hij door zijn vrouw het huis uitgezet, nadat zij hem vijfentwintig jaar geassisteerd heeft in de praktijk. Maar dat doet zij ook niet meer. Dokter Fink, zoals zijn trouwe patiënten hem noemen, staat er vanaf dat moment alleen voor. In acht afleveringen beleeft de kijker de perikelen van een man die uit zijn strak georganiseerde en beschermde leven wordt gegooid en de wereld opnieuw moet ontdekken. Onzeker maar vrij, gekwetst maar strijdvaardig worstelt Robert zich door zijn identiteitscrisis. Een crisis die hij nooit overwint, maar die juist steeds nieuwe wendingen krijgt door de niet aflatende bemoeienis van zijn ex-vrouw, de aandacht van een jonge onvoorspelbare minnares, zijn veeleisende patiënten, en niet in de laatste plaats door zijn psychotherapeute, met wie hij elke stap in zijn nieuwe leven deelt.

 

Releasedatum DVD: 07-05-2013

Cast: Hannah Hoekstra, Tjitske Reidinga, Peter Blok

Regisseur: Joram Lursen

 

DE GRENS
 

De Nederlandse grenzen vormen een bron van verhalen, die erop wachten om verteld te worden. Schrijver en presentator Tommy Wieringa, zelf afkomstig uit de oostelijke grensstreek, onderzoekt in De Grens de rafelranden van Nederland. In een reis door eigen land vraagt hij zich af hij waarom de grenzen lopen zoals ze lopen en hoe de grenzen ons verdelen en verenigen. De reis voert langs illustere grensbewoners en cruciale momenten in de vaderlandse geschiedenis. Wie is die grensbewoner? Wat is zijn identiteit en hoe ziet zijn dagelijkse bestaan eruit?

 
Releasedatum DVD: 01-05-2013
 

LA FILLE DU PUISATIER

 

Als Patricia op weg is om haar vader zijn lunch te brengen ontmoet ze Jacques. Zij is achttien jaar, hij is zesentwintig. Ze is een leuke jongedame, hij een knappe gevechtspiloot. Een beetje maanlicht zorgt voor de rest bij hun tweede ontmoeting. Er zal geen derde afspraak komen: Jacques wordt naar het front gestuurd. Als Patricia zwanger blijkt te zijn, moeten de rijke ouders van de jongen niks van het kind weten. Patricia en haar vader staan er alleen voor. Dan komt het nieuws dat Jacques vermist wordt... Daniel Auteuil maakt met La Fille Du Puisatier zijn regiedebuut. Hij is ook als acteur te zien in deze nieuwe versie van het werk van Marcel Pagnol.

 
Releasedatum DVD & Blu-ray: 07-05-2013
Genre: Romantisch/ Drama
Cast: Daniel Auteuil, Kad Merad, Sabine Azéma
Regisseur: Daniel Auteuil

Speelduur: 107 min

 

CAPITAL
 

De Phenix bank is een van de grootste financiële instellingen van de wereld. Als de gezondheid van de zittende CEO slechter wordt, wijst hij de jonge Marc Tourneuil als opvolger aan. Deze keuze valt niet goed bij de Raad van Bestuur. De gewiekste belegger Dittmar probeert Marc in te palmen. Marc probeert de controle te houden, maar de machtsspelletjes en financiële praktijken doen het kaartenhuis wankelen. Wat is het grote geld waard?

 

Releasedatum DVD & Blu-ray: 14-05-2013

Genre: Drama

Cast: Gabriel Byrne, Natacha Régnier, Gad Elmaleh, Céline Sallette

Regisseur: Costa-Gavras
 

LE TABLEAU

 

Er was eens... een schilderij dat aan een muur hing. Een gewoon schilderij zo te zien, maar dat was niet helemaal zo. Sommige personages waren niet meer dan een tekening, terwijl andere helemaal afgeschilderd waren. Daardoor dachten ze dat ze beter waren. Op een dag besluit één van de tekeningen op zoek te gaan naar de schilder zodat hij het schilderij af kan maken. Samen met een paar moedige vrienden springt hij uit het schilderij. De vrienden komen in een kleurrijke wereld terecht waarin verf hen zal helpen.

 
Releasedatum DVD: 21-05-2013
Genre: Animatie
Regisseur: Jean-François Laguionie

Speelduur: 76 minUIT HET ARCHIEF