:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2013
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2013
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2013-01-25 - Geplaatst door: Werner
SPARKLE
 

Sony Pictures Home Entertainment brengt het inspirerende drama Sparkle uit op dvd en blu-ray disc op 6 februari. Naast Whitney Houston, die één van de rollen voor voor zich nam, spelen nog andere sterren mee in deze schitterende muzikale prent, waaronder CeeLo Green en Tika Sumpter.

 

Sparkle is een tijdloos verhaal over familiebanden, de prijs van succes en de kracht van muziek. In haar speelfilmdebuut, speelt "American Idol" sensatie Jordin Sparks 'Sparkle', een jonge vrouw met grote, bijna onmogelijke dromen. Haar overbeschermende moeder (Whitney Houston) waarschuwt haar voor de valkuilen van de muziekindustrie, maar de knappe en ambitieuze Stix (Derek Luke) moedigt haar daarentegen aan. Samen met haar zussen vormt Sparkle een succesvol soultrio. Maar naast de roem, krijgen ze ook te maken met jaloezie en verleiding. Sparkle is een meeslepend drama dat tot leven komt dankzij de sterke cast.

 

In Sparkle levert Whitney Houston haar laatste acteerprestatie en brengt ze ook een solo performance. Een echte must-see voor muziekfans en uiteraard voor alle fans van Whitney Houston.

 

Regisseur: Salim Akil

Acteurs: Whitney Houston (The Bodyguard), Ceelo Green, Carmen Ejogo (Away We Go), Tika Sumpter (Think Like A Man), Derek Luke (Captain America: The First Avenger), Mike Epps (Jumping The Broom), Omari Hardwick (The Runner)

Genre: Drama, muziek
Release DVD en Blu-ray koop op 6 februari 2013
 

Extra's op dvd:

• Commentary with Director/Producer Salim Akil

• A Tribute to Whitney Houston

• A Dream Come True

Exclusieve extra's op Blu-ray disc:

• Extended performance of "Hooked On Your Love" by Jordin Sparks

• Extended Performances "Yes I Do"

• Sparkle & Shine

• A Sparkling Performance

• "Celebrate" Music Video By Whitney Houston & Jordin Sparks

• Whitney Houston and Jordin Sparks: A Duet

 

RESIDENT EVIL: RETRIBUTION
 

Resident Evil: Retribution is alweer de vijfde film uit de Resident Evil-serie. Gebaseerd op de populaire "Resident Evil" game-serie van Capcom Entertainment, zit ook deze Retribution boordevol actie en zombieterreur.

 

Het dodelijke T-virus van de Umbrello Corporation verspreidt zich over de hele wereld en verandert gewone mensen in vleesetende zombies. De enige hoop voor de mensheid is Alice (Milla Jovovich). In de research faciliteit van Umbrella, knokt ze zich een weg door steden en continenten waar ze gedwongen wordt om alles waarvoor ze staat en wie ze denkt dat ze is, in vraag te stellen. Geholpen door nieuwe bondgenoten en vertrouwde vrienden, moet Alice vechten om lang genoeg te overleven en aan de vijandige wereld te ontsnappen. The countdown has begun.

 

Regisseur: Paul W.S. Anderson

Acteurs: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Boris Kodjoe, Oded Fehr, Colin Salmon

Genre: Actie, horror

Release DVD, Blu-ray en Blu-ray 3D koop op 6 februari 2013

 

Extra's op dvd:

• Commentary with Writer/Director Paul W.S. Anderson, Milla Jovovich and Boris Kodjoe

• Commentary with Writer/Director Paul W.S. Anderson and Producer Jeremy Bolt

• Outtakes (3D)

• Featurettes Drop (Un) Dead: The Creatures of Retribution

Exclusieve extra's op Blu-ray disc:

• Project Alice: The Interactive Database

• Deleted and Extended Scenes

• Evolving Alice

• Resident Evil: Reunion

• Into the Lion's Den

• Resident Stuntman

• Code: Mika

• Maestro of Evil: Directing Resident Evil: Retribution

 

DAMSELS IN DISTRESS

 

Zoek je nog een film om te kijken met Valentijn? Dan is deze Damsels In Distress van Sony Pictures Home Entertainment een romantische hint. Deze dvd kan vanaf 6 februari de huiskamer vullen met liefde.

 

Whit Stillmans Damsels In Distress is een pittige komedie over een groepje knappe vrouwelijke studenten die het leven op de universiteit grondig willen veranderen. Ze helpen hun depressieve klasgenoten met een programma van heerlijke geuren en ritmische dansnummers...

 

Regisseur: Whit Stillman

Acteurs: Greta Gerwig (No Strings Attached), Aubrey Plaza (Safety Not Guaranteed), Adam Brody (Mr. & Mrs. Smith, TV-serie The OC), Analeigh Tipton (Crazy, Stupid Love)

Genre: Komedie, romantiek
Release DVD koop op 6 februari 2013
 

Extra's op dvd:

• Commentary with Whit Stillman and Cast

• Damsels in Distress: Behind the Scenes

• An Evening with Damsels in Distress

• A Great Lotion

 

THINK LIKE A MAN
 

Gebaseerd op de bestseller over dating en relaties van tv-en radiopresentator Steve Harvey, brengt Sony Pictures Home Entertainment Think Like A Man uit op DVD en Bluray disc.

 

Het machtsevenwicht in het leven van vier koppels raakt ernstig verstoord als de dames de adviezen uit een populair boek gaan opvolgen om zo meer van hun mannen gedaan te krijgen. Als de mannen ontdekken dat hun vrouwen precies weten wat hun relatietactieken zijn, besluiten ze dat de aanval de beste verdediging is. De strijd der seksen barst los in deze luchtige komedie.

 

Regisseur: Tim Story

Acteurs: Michael Ealy (TV-serie The Good Wife), Romany Falco (TV-serie Weeds), Jerry Ferrara (TV-serie Entourage), Meagan Good (TV-serie Californication), Regina Hall (Death At A Funeral), Kevin Hart (Soul Plane), Taraji P. Henson (The Curious Case Of Benjamin Button), Gabrielle Union (Bring It On), Chris Brown

Genre: Komedie
Release DVD en Blu-ray koop op 6 februari 2013
 
Extra's op dvd:
• Bartender Lends Advice

• Gag Reel

Exclusieve extra's op Blu-ray disc:

• The Guy Code

• Men vs. Women

• He Said, She Said

• Comedy Behind the Scenes

 

LES MISÉRABLES
 
Voor het eerst op Blu-ray!
 

Les Misérables (1998), een episch verhaal over liefde, eer en obsessie maakt zijn debuut op Blu-ray. Tegen de dramatische achtergrond van begin 19de eeuw in Frankrijk, probeert een voorwaardelijk vrij gevangene (Liam Neeson) een nieuw leven op te bouwen.

 

Les Misérables is gebaseerd op de roman van Victor Hugo uit 1862 en vertelt het verhaal van Jean Valjean, een Fransman die veroordeeld werd voor het stelen van een brood. Nadat hij vrijkomt uit de gevangenis, probeert hij op het rechte pad te blijven en een ander leven op te bouwen. Zo goed zelfs, dat hij het weet te schoppen tot burgemeester van het armoedige Vigau. Daar wordt hij hopeloos verliefd op de mooie, maar zwakke prostituee Fantine (Uma Thurman), die hem op haar sterfbed smeekt te zorgen voor haar dochter Cosette (Claire Danes).

 

Regisseur: Bille August

Acteurs: Liam Neeson (Schindler's List), Uma Thurman (Pulp Fiction), Claire Danes (Homeland), Geoffrey Rush (Shine)

Genre: Drama

Release Blu-ray koop op 13 februari 2013

 

Extra's op Blu-ray disc:

• A First Look At Les Misérables

 

ANDERE BLU-RAY CLASSICS
 

Release Blu-ray koop op 13 februari 2013

 

Alweer brengt Sony Pictures Home Entertainment nieuwe Blu-ray Classics uit, waardoor de teller nu reeds op 25 staat. Ook deze Classics zijn van de beste regisseurs met de beste acteurs.

 
Almost Famous

Het is 1973. De vijftienjarige William Miller (Patrick Fugit) droomt ervan de beste rockjournalist ooit te worden. Zijn grote liefde voor muziek en een berg geluk bezorgen hem een opdracht van het fameuze Rolling Stone magazine. William moet verslag uitbrengen van de tournee van de band Stillwater, die op het punt van een doorbraak staat. Via de haast even oude groupie Penny Lane (Kate Hudson), weet William het vertrouwen van de band te winnen en gaat hij zich thuis voelen in de wereld van seks, drugs en rock & roll. William wordt langzaam volwassen en ontdekt dat het moeilijk is om een objectief verhaal te schrijven over zijn nieuw verworven vrienden.

 

Extra's op Blu-ray disc:

• Love Comes & Goes

• Lester Bangs Interview
 
Big Fish

Deze door de pers bejubelde film van regisseur Tim Burton vertelt het verhaal van de innemende Edward Bloom. Met de fantasierijke verhalen over zijn leven weet hij talrijke harten te veroveren. Zijn fantasie zorgt echter ook voor een verstoorde relatie met zijn zoon Will. Will heeft geen idee wie zijn vader werkelijk is en begint een zoektocht in het verleden om tussen de sprookjes de waarheid te ontdekken.

 

Extra's op Blu-ray disc:

• Director's Commentary

 

Mary Shelley's Frankenstein

Naar het beroemde boek van Mary Shelly, verfilmd door Francis Ford Coppola en enneth Branagh. Met topacteurs als Helena Bonham Carter, Robert de Niro, Kenneth Branagh en John Cleese. Het is eind 18de eeuw. Victor Frankenstein raakt geobsedeerd door de theorie van professor Waldman, namelijk de mogelijkheid om zelf een mens te creëren. Frankenstein is vastbesloten om dit uit te werken. Zijn missie lijkt geslaagd als hij op een nacht zijn 'surrogaat' mens tot leven wekt. Al snel realiseert hij zich dat hij een verschrikking teweeg heeft gebracht, en hij wordt achtervolgd door zijn eigen creatie.

 

TIN BOX LIMITED EDITION
 

Release DVD en Blu-ray koop op 20 februari 2013

 

Op 20 februari brengt Sony Pictures Home Entertainment een zgn. 'Tin Box Limited Edition' uit van verschillende titels. Hieronder vind je alvast een overzicht van deze beschikbare tin book releases op DVD en Blu-ray:

 

2012 (DVD en Blu-ray)

2012... het einde van de wereld zoals voorspeld werd door de Mayacultuur. Nooit eerder was een datum in de geschiedenis zo belangrijk voor zoveel culturen, godsdiensten, wetenschappers, en regeringen.

 

The Da Vinci Code (DVD en Blu-ray)

De verfilming van de wereldwijde en controversiële bestseller geregisseerd door Ron Howard! Jacques Saunière, de curator van het Louvre, wordt in zijn eigen museum vermoord. Voordat hij sterft, weet hij nog enkele mysterieuze codes op de vloer te schrijven. Voor de Franse politieagent Bezu Fache (Jean Reno) is Robert Langdon (Tom Hanks) de belangrijkste verdachte. Sophie Neveu (Audrey Tautou), de kleindochter van het slachtoffer, denkt daar echter anders over en helpt Langdon te ontsnappen. Samen volgen ze de sporen die Saunière heeft achtergelaten om de echte moordenaar te vinden.

 

Angels & Demons (DVD en Blu-ray)

In dit spannende vervolg op The Da Vinci Code wordt Professor Robert Langdon (Tom Hanks) om hulp gevraagd bij het oplossen van de moord op een wetenschapper. Hij ontdekt dat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, een bom onder het Vaticaan heeft gelegd, net tijdens een conclaaf. Samen met de dochter van de wetenschapper, Vittoria Vetra (Ayelet Zurer), volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken... Gebaseerd op 'Het Bernini Mysterie'.

 
District 9 (DVD en Blu-ray)

Producer Peter Jackson (The Lord Of The Rings Trilogie) en Regisseur Neill Blomkamp realiseerden deze verbazend originele sciencefiction thriller met sensationele special effects en bikkelhard realisme. Deze film toont ons een wereld waarin buitenaardse wezens op onze planeet landen en terechtkomen in een Zuid-Afrikaans "Homeland".

 

Donnie Brasco (DVD)

Om te infiltreren in de New Yorkse maffia neemt FBI undercover agent Joe Pistone (Johnny Depp) de identiteit aan van gangster en juwelendief Donnie Brasco. Om sneller tot de hechte maffiastructuur door te dringen, sluit hij vriendschap met Lefty Rugiero (Al Pacino).

 
Ghost Rider (DVD en Blu-ray)

Johnny Blaze (Nicolas Cage) is de Ghost Rider. Vuurspuwend en gewapend met een

motor strijdt hij tegen het pure kwaad.
 

Legion (DVD en Blu-ray)

In een afgelegen truckersrestaurant wordt het lot van de wereld bepaald. De legers van het kwaad hebben zich verzameld. Een groep mensen wordt onbewust gerekruteerd en bewapend door de aartsengel Michaël (Paul Bettany). Hun missie: Bescherm een serveerster en haar heilige, ongeboren kind tegen het gewetenloze, bloeddorstige, duivelse legioen.

 

The Patriot (DVD en Blu-ray)

Benjamin Martin (Mel Gibson) is een oorlogsheld, die het leger heeft opgegeven om voor zijn gezin te zorgen. Wanneer de Amerikaanse Revolutie (1775-1783) uitbreekt, weigert hij dan ook om zich in het oorlogsgeweld te mengen. Zijn zoon Gabriel (Heath Ledger) gaat echter, tegen de wil van zijn vader in, het leger in om te vechten tegen de vijand. Dan realiseert Benjamin zich dat er toch maar één mogelijkheid is om zijn geliefden te redden: de strijd aangaan tegen de overweldigende Engelsen om de vrijheid van familie én zijn vaderland te verdedigen.

 

Salt (DVD en Blu-ray)

Evelyn Salt (Angelina Jolie), een loyale CIA-agent, slaat op de vlucht als een Russische overloper haar ervan beschuldigt een Russische spionne te zijn. Er wordt een klopjacht op haar geopend, en Salt moet al haar vaardigheden aanwenden om niet gepakt te worden. Een actie-thriller die tot het eind onvoorspelbaar blijft.

 

Snatch (DVD en Blu-ray)

Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van illegale 'big money' bokswedstrijden. Wanneer de door hun ingezette bokser direct in de eerste ronde k.o geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey (what's in a name?) (Brad Pitt), breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. Zo op het eerste gezicht lijkt dit alles niets met elkaar te maken te hebben... maar het tegendeel is waar... Een steengoede film van Guy Ritchie.

 
The Taking Of Pelham 1 2 3 (DVD en Blu-ray)

Walter Garber (Denzel Washington) werkt bij de verkeerscentrale van de New Yorkse metro. Een routinedag verandert in een nachtmerrie wanneer een gevaarlijke bende terroristen onder leiding van de mysterieuze Ryder (John Travolta) een metrostel kaapt. Losgeld: tien miljoen dollar. Deadline : één uur. Walter start een race tegen de tijd om het leven van alle onschuldige gijzelaars aan boord te redden... en te verhinderen dat Ryder ontsnapt.

 
Taxi Driver (DVD)

Travis Bickle (Robert De Niro) is een getraumatiseerde Vietnamveteraan, met slaapproblemen. Hij werkt lange nachten als taxichauffeur. Het kille en gewelddadige leven dat hij om hem heen ziet, dompelt hem onder in eenzaamheid. Een serie frustrerende gebeurtenissen en de wanhopige relatie met een 14-jarige prostituee (Jodie Foster) dwingen hem tot een vernietigende actie. De climax van dit verhaal is één van de krachtigste en meest aangrijpende scènes uit de filmgeschiedenis. Martin Scorsese leverde een pareltje af.

 

Tears Of The Sun (DVD en Blu-ray)

Special Navy Commander Waters (Bruce Willis) heeft de riskante opdracht om met zijn team dokter Lena Kendricks (Monica Bellucci) uit het oorlogsgebied van Afrika te redden. Wanneer ze Lena vinden, weigert ze mee te gaan als Waters de vluchtelingen van haar dorp niet in veiligheid brengt. Waters besluit toch tegen zijn orders in te gaan en samen beginnen ze aan een gevaarlijke tocht door de jungle naar de nabijgelegen grens. Met deze actie krijgt Waters niet alleen de legerleiding achter zich aan maar ook een rebelse militie die wil voorkomen dat de vluchtelingen de grens bereiken.

 
Underworld: Rise Of The Lycans (Blu-ray)

In het derde deel van de Underworldreeks gaan we op zoek naar de oorsprong van de eeuwenoude bloedvete tussen de aristocratische vampiers, bekend als Death Dealers, en de barbaarse weerwolven, de Lycans. Lucian, een jonge Lycan, werpt zich op als leider van de weerwolven. Zijn doel is om alle Lycans te verenigen en zo in opstand te komen tegen Viktor (Bill Nighy), de wrede koning van de vampiers. Lucian wordt in zijn strijd bijgestaan door Sonja (Rhona Mitra), een knappe vampier...

 

Underworld Awakening (DVD en Blu-ray)

Kate Beckinsale is terug als de vampierenkrijgster Selene in Underworld Awakening, de spectaculaire vierde film uit deze saga. Na een jarenlange gevangenschap, ontdekt Selene dat de wereld is veranderd. De mensen weten dat Vampiers en Lycans bestaan en proberen beide onsterfelijke soorten uit te roeien. Selene moet nu de strijd aanbinden met zowel de mens als een nieuw Lycan-superras.

 
Black Hawk Down (DVD en Blu-ray)

Black Hawk Down is het zeer aangrijpende, waargebeurde verhaal over een missie van het Amerikaanse leger in Mogadishu, Somalië. In het kader van een vredesmissie van de Verenigde Naties wordt een groep jonge elite-soldaten naar Mogadishu gestuurd. Hun opdracht is om een aantal topofficieren van een Somalische krijgsheer te ontvoeren om zo een einde te maken aan de burgeroorlog die het land kapot maakt. Josh Hartnett en Ewan McGregor in een film van Ridley Scott.

 
Hancock (Blu-ray)

Met macht komt verantwoordelijkheid, dat weet iedereen. Iedereen, behalve Hancock (Will Smith). Hij is onbeschoft, meestal dronken, sarcastisch en wordt niet begrepen. Toch vervullen Hancock's goedbedoelde heldendaden hun functie, maar zorgen ze ook voor enorm veel schade. Hoe dankbaar de burgers van L.A. hun lokale held ook zijn, ze beginnen zich toch af te vragen waar ze deze vent aan hebben verdiend...

 

TV-SERIES BESCHIKBAAR IN 'SPINDLE'VERSIE

 
Release DVD koop op 20 februari 2013
 

Op 20 februari brengt Sony Pictures Home Entertainment vijf complete series uit in een spindle-versie, een leuke houder waarin DVD's op een staafje steken. Onder deze series: Married With Children, Dawson's Creek, Bewitched, The Shield en Starsky & Hutch.

 

Married With Children

Het gezin is de hoeksteen van de samenleving? Niet voor de Bundy's! Maak kennis met deze gestoorde familie! Married With Children zette Amerika op zijn kop en brak ook hier alle records! De Bundy's hebben misschien nooit geld, maar het is een heerlijk gezin vol idioten, asociaal gedrag en ranzige humor!

 
Dawson's Creek

Dawson's Creek speelt zich af in een klein dorpje genaamd Capeside. In dit dorpje wonen 3 vrienden: Dawson, Joey en Pacey. Ze zijn al vanaf hun vijfde de beste vrienden. De vriendschap verandert als er een nieuw meisje in het dorp komt wonen, de mooie Jen Lindly. Ze ontdekken dat de kindertijd voorbij is en dat ze moeten leren omgaan met de problemen van de pubertijd... Hun leven wordt er niet makkelijker op!

 
Bewitched

Raak betoverd door de legendarische Amerikaanse komedieserie Bewitched. Bewitched draait om Samantha Stephens, gespeeld door Elizabeth Montgomery. Stephens is een typisch Amerikaanse huisvrouw die toevalligerwijs een heks blijkt te zijn. Het levert hilarische situaties op. Maak kennis met de levens van 'the witch and the famous'!

 
The Shield

The Shield is geen gewone politieserie. Het speelt zich af in een wereld vol dubbele moralen waar de grens tussen goed en kwaad makkelijk wordt overschreden. Detective Vic Mackey geeft leiding aan een team agenten dat zeer succesvol is in het bestrijden van misdaad. Ze werken alleen wel volgens eigen regels, op zeer controversiële wijze en ze schuwen een keiharde aanpak niet!

 

Starsky & Hutch

In 1975 introduceerde Aaron Spelling een nieuwe serie op tv: Starsky and Hutch. Het zou één van de populairste politieseries aller tijden worden. De bijdehandse detectives Dave Starsky (Paul Michael Glaser) en Ken "Hutch" Hutchinson (David Soul) verkennen de straten in hun rood-witte Ford Torino, op zoek naar criminelen en oplichters. Ze houden er een nogal eigen manier van detectivewerk op na, tot ongenoegen van hun baas... maar tot groot genoegen van de vele fans! In deze spindle vindt u alle afleveringen van deze fantastische serie verzameld.UIT HET ARCHIEF