:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: TERRA NOVA
PERSBERICHT: TERRA NOVA
Bron: Fox - Datum: 2012-11-21 - Geplaatst door: Werner
TERRA NOVA

Terra Nova
is een visueel spektakel dat je van de eerste tot de laatste minuut in spanning houdt. Actie en drama op een zelden gezien hoog niveau, in een toekomst gecreëerd in de geniale visie van Steven Spielberg. Bereid je voor op een onvergetelijke reis vol actie en drama!

Het is het jaar 2149, het jaar waarin de aarde volledig is overbevolkt en uitgeput. De mensheid staat aan de rand van de afgrond. Slechts enkelen krijgen het geluk om te ontsnappen. Zij mogen 85 miljoen jaar terug in de tijd reizen naar een kolonie genaamd Terra Nova. Een enkele reis terug in de tijd om de aarde opnieuw op te bouwen en zo de mensheid te redden. Voor de Shannon-familie is het de enige kans om zich te herenigen en opnieuw te beginnen. Wanneer ze in Terra Nova aankomen zijn ze vol enthousiasme en hoop, maar ze worden al gauw geconfronteerd met vleesetende dinosaurussen en de ‘Sixers’, een groep pelgrims die zich van de Terra Nova-leider Nathaniel Taylor heeft afgescheiden met als doel het hele experiment te vernietigen. Zal Terra Nova worden gered van de ondergang...

Special effects
Sciencefiction en de prehistorie behoren tot de lievelingsthema’s van Steven Spielberg. In zijn grensverleggende film Jurassic Park (1993) deed hij de filmkijkende wereld op het puntje van haar stoel zitten met een adembenemend avontuur vol levensechte dinosaurussen. Die special effects zijn nog altijd een referentie en Terra Nova is opnieuw een mijlpaal. Als geen ander beseft Spielberg dat een goed verhaal nog beter aanslaat wanneer de illusie tot in de fijnste details van het scherm afspat.

Duurste tv-serie ooit
Terra Nova is een van de duurste tv-series ooit gemaakt. Daar hebben de special effects vanzelfsprekend een groot aandeel in bijgedragen, maar ook de Australische locatie had haar prijskaartje. De pilotaflevering alleen kostte al meer dan zestien miljoen dollar en een reguliere aflevering bedroeg meer dan vier miljoen dollar, ongeveer het dubbele van een gebruikelijke serieaflevering. In vergelijking met grote blockbusters is er voor Terra Nova diep in de buidel getast en met een spectaculair resultaat!

Indrukwekkende kijkcijfers
Terra Nova was afgelopen zomer in Nederland met 425.000 kijkers per aflevering een veelbekeken serie op RTL5. In het voorjaar keken in Vlaanderen gemiddeld 200.000 mensen naar de serie op 2BE en op RTL-TVI keken ruim 400.00 kijkers naar de afleveringen van Terra Nova. In totaal behaalde de serie in de Benelux meer dan een miljoen kijkers per aflevering. Terra Nova is dé serie die zowel mannen als vrouwen meesleept in een bijzonder avontuur: dat belooft spannende winteravonden samen voor het tv-scherm.

Steven Spielberg
Steven Spielberg is niet alleen een van de meest succesvolle filmmakers aller tijden, ook op televisie schrijft hij geschiedenis. Terra Nova volgt de hoog gewaardeerde HBO-successen Band Of Brothers en The Pacific op, twee series rond een van de favoriete thema’s van Spielberg, de Tweede Wereldoorlog. Spielbergs naam zal eveneens verbonden blijven met een bijzonder lange lijst van blockbusters zoals Jurassic Park, Men In Black en Indiana Jones die de wereld veroverden.

Op de stoel van Steven Spielberg
De serie wordt uitgegeven in een prachtige gelimiteerde Steelbook verpakking, een collector’s item voor de ware entertainment liefhebber en Spielberg-fan. Deze versie heeft meer te bieden dan enkel een geweldige verpakking. Elk exemplaar bevat een activatiecode die toegang geeft tot het script, een website waar je zelf aan de slag kunt met de videomaterialen om jouw ideale slot van de serie te creëren. Een unieke morgelijkheid om op de (regisseurs)stoel van Steven Spielberg te gaan zitten. Heb jij de ideale ontknopingscène? Deel hem dan online met al je vrienden en laat jouw regisseer skills zien.

Productinformatie
Titel: Terra Nova – The Complete Series
Releasedatum: 21 november 2012
Genre: Tv-serie, sciencefiction
Lengte: Ongeveer 540 min. / 42 min.
Formaat: DVD
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1,
Aspect ratio: 16/9 widescreen 1.78
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans

Extra's:
• Verwijderde & verlengde scènes
• Audiocommentaar
• Director's Diaries - Making the Pilot
• The Dinosaurs of Terra Nova
• Mysteries Explored

Recent nieuws van dezelfde bron