:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> JustBridge >> PERSBERICHT: GREAT EXPECTATIONS
PERSBERICHT: GREAT EXPECTATIONS
Bron: JustBridge - Datum: 2012-10-17 - Geplaatst door: Werner
GREAT EXPECTATIONS
Gloednieuwe BBC-verfilming van Great Expectations!

Deze week komt de gloednieuwe BBC-verfilming van één van de bekendste meesterwerken van Charles Dickens, Great Expectations uit op dvd en blu-ray!

De 11-jarige weesjongen Pip helpt de ontsnapte gevangene Magwitch. Een daad die voor hen beiden later nog grote gevolgen zal hebben. Dan verschijnt de excentrieke mannenhaatster Miss Havisham ten tonele. Zij ziet in Pip het ideale speelkameraadje voor haar geadopteerde dochter, de beeldschone maar kille Estella. Na een tijdje wordt Pip verliefd op Estella en droomt hij ervan een ‘gentleman’ te worden. Van zijn 'grote verwachtingen' dreigt niets terecht te komen...

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de beroemde Britse schrijver Charles Dickens werd geboren. De BBC viert Dickens’ verjaardag met de nieuwe, sfeervolle bewerking van één van zijn klassiekers, Great Expectations. Het verhaal is naast een mysterieuze, donkere thriller over thema’s als sociale ongelijkheid, wraak en obsessie, vooral een meeslepend drama over passie en liefde. In 2002 werd het boek nog opgenomen in de lijst van 100 beste werken uit de wereldliteratuur. De BBC, die een stevige reputatie hoog te houden heeft wat het betere kostuumdrama betreft, verzamelde een absolute topcast voor deze 3-delige miniserie: de nieuwste ‘hottie’ Douglas Booth als Pip (Pillars Of The Earth), Gillian Anderson als Miss Havisham (The X-Files, de andere Dickens bewerking Bleak House), Ray Winstone (Snow White And The Huntsman), David Suchet (Poirot). Regisseur Brian Kirk verdiende zijn sporen bij topseries als Boardwalk Empire, The Tudors en Game Of Thrones. Met overweldigend succes, de serie werd bekroond met 3 BAFTA TV-prijzen (Productie, Fotografie en Visuele effecten) en genomineerd voor 5 Emmy’s.

Speelduur: 3x50 minuten
aantal discs: 1x dvd, 1x blu-ray
ondertiteling: Nederlands

Vanaf deze week verkrijgbaar in de reguliere handel!