:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: 101 DALMATIANS EN CINDERELLA
PERSBERICHT: 101 DALMATIANS EN CINDERELLA
Bron: Disney - Datum: 2012-08-23 - Geplaatst door: Werner
101 DALMATIANS Diamond Edition

Eén van de laatste films die werd gemaakt onder leiding van Walt Disney is vanaf nu verkrijgbaar op DVD en voor het eerst ook op Blu-ray. Laat je opnieuw meeslepen door dit spannende verhaal. Pongo en Perdita moeten hun kroost redden van één van Disney’s meest geslaagde booswichten: Cruella de Vil. Beleef de 17e Disney-klassieker uit 1967 opnieuw en laat je ontroeren door alle 101 staartkwispelende puppy’s. Met high definition-geluid en digitaal beeld komt deze klassieker tot leven als nooit tevoren.

Het verhaal
Pongo voelt zich eenzaam omdat zijn baas Roger Radcliff al zijn tijd spendeert aan het schrijven van liefdesliedjes: hij heeft het er zo druk mee dat hij zelfs geen tijd heeft voor vrouwen. Daarom besluit Pongo zelf de touwtjes in handen te nemen en gaat hij op zoek naar een levensgezellin voor zichzelf en Roger. Hij kijkt door het raam naar mogelijke kandidaten en keurt zowel hond als baas. Wanneer hij de dalmatiër van zijn dromen voorbij ziet lopen laat hij deze kans niet liggen en dringt er bij Roger op aan om ook te gaan wandelen. Zijn plannetje werkt: Roger wordt verliefd op het baasje Anita en Pongo en Perdita vallen als een blok voor elkaar.  Het leven in huis is nu in harmonie en de kroost laat niet lang op zich wachten. Vijftien lieve puppy’s worden geboren: Pongo, Perdita, Roger en Anita zijn dolgelukkig. Wanneer Anita’s oude schoolvriendin Cruella de Vil langskomt wordt hun geluk brutaal verstoord: ze wil de kleine hondjes kopen om er een gevlekte bontjas van te maken. Roger en Anita weigeren ze te verkopen maar Cruella is niet zomaar te stoppen en ontvoert de puppy’s van Pongo en Perdita. Zullen de ongeruste ouders op tijd komen en hun gezin kunnen redden? Gelukkig krijgen ze hulp van het efficiënte hondenalarm en wordt het nieuws over de verdwijning snel verspreid onder alle honden in het land.

Technische specificaties DVD
Speelduur: 79 minuten
Genre: Disney Classic animatiefilm
Beeldformaat: 4x3 1.33:1
Leeftijd: Voor kijkers van alle leeftijden
Talen: DEHT 5.1 Nederland/ Engels; Dolby Digital 5.1 Frans
Ondertitels: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor slechthorenden
Verkrijgbaar op DVD vanaf 12 september 2012

Bonus DVD:
• 101 wijze weetjes voor de hele familie
• 101 wijze weetjes voor de fans

Technische specificaties Blu-ray
Speelduur: 79 minuten
Genre: Disney Classic animatiefilm
Beeld: 1080 High-Definition/ 1.85:1
Talen: DTS-DEHT 5.1 Nederlands; DTS-HD 5.1 Frans; DTS-HD Master 5.1 Engels
Ondertitels: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor slechthorenden
Verkrijgbaar op Blu-ray vanaf 12 september 2012

Bonus Blu-ray:
• In de pas: 101 Dalmatiërs – De making-of
• Cruella de Vil: een heks in kaart gebracht
• "Met vriendelijke groet, Walt Disney"
• Trailers, spots voor radio en tv
• Muziek en meer


CINDERELLA Diamond Edition

Om klokslag 12 uur is de betovering verbroken. Assepoester vlucht weg van het bal, maar in al haar haast verliest ze haar glazen muiltje... Wie liet zich nog niet betoveren door dit magische sprookje? Assepoester moet steeds de hele dag door werken, maar blijft er altijd in geloven dat op een dag ook haar dromen zullen uitkomen. Deze 12e Disney-klassieker kwam uit in het jaar 1950 en is gebasseerd op het oude Franse sprookje van Charles Perrault. Met drie oscarnominaties is dit één van Disney’s bekendste en meest geliefde sprookjes. De film is opnieuw verkrijgbaar op DVD en voor het eerst nu ook op Blu-ray high definition in een speciale Diamond Edition. Door het digitale beeld en het wonderlijke high definition-geluid geniet je nog meer dan ooit tevoren van deze meesterlijke klassieker.

Het verhaal
Wanneer de moeder van Assepoester overlijdt hertrouwd haar vader en heeft ze er in één klap 2 nieuwe zussen bij: Anastasia en Drizella. Wanneer ook haar vader plots sterft wordt het leven voor Assepoester heel moeilijk en wordt ze eenzaam. Haar stiefmoeder en stiefzussen behandelen haar als hun dienstmeid: ze moet heel de tijd werken en hen bedienen. Assepoester gelooft er echter in dat er voor haar een betere toekomst in het verschiet ligt en vindt vriendschap bij vogels, muizen en ander dieren. Wanneer de koning alle huwbare vrouwen van zijn koninkrijk uitnodigt op een groot bal zodat zijn zoon een bruid kan kiezen, wil Assepoester ook graag gaan. Ze heeft alleen geen baljurk om aan te doen. Met behulp van Tom, Pieter, de andere muizen en de vogels is haar jurk toch op tijd af en zijn ook al haar klussen en taken afgerond zodat ze alsnog naar het bal kan gaan. Dat is echter buiten Anastasia en Drizella gerekend, die uit pure jaloezie de jurk aan flarden scheuren. Assepoester is radeloos, maar plots verschijnt er iemand uit het niets die haar op magische wijze zal helpen..

Technische specificaties DVD:
Speelduur: 75 minuten
Genre: Disney Classic
Beeldformaat: 16x9 1.33:1
Leeftijd: Voor kijkers van alle leeftijden
Talen: DEHT 5.1 Nederlands / Engels; DTS 5.1 Frans
Ondertitels: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor slechthorenden
Verkrijgbaar op DVD vanaf 12 september 2012

Bonus DVD:
• Achter de schermen bij Disney
• Rapunzel voor altijd
• Achter de magie: een nieuwe Disney Princess Fantasyland

Technische specificaties Blu-ray:
Speelduur: 75 minuten
Genre: Disney Classic
Beeld: 1080 High-Definition / 1.33:1
Talen: DTS-DEHT 5.1 Nederlands; DTS-HD 7.1 Frans; DTS-HD Master 7.1 Engels
Ondertitels: Nederlands / Frans/ Engels/ Engels voor slechthorenden
Verkrijgbaar op Blu-ray vanaf 12 september 2012

Bonus Blu-ray:
• Achter de schermen bij Disney
• Rapunzel voor altijd
• Niet-gebruikte scènes
• Muziek
• Niet-gebruikte liedjes
• Radioprogramma
• Bioscooptrailers
Recent nieuws van dezelfde bron