:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: MARTHA MARCY MAY MARLENE
PERSBERICHT: MARTHA MARCY MAY MARLENE
Bron: Fox - Datum: 2012-08-14 - Geplaatst door: Werner

MARTHA MARCY MAY MARLENE

 
Huiveringwekkende thriller in de wereld van een sekte...
Langverwachte Benelux-release op dvd vanaf 16 augustus
 

Martha Marcy May Marlene is een filmpareltje voor wie niet terugdeinst voor een angstaanjagende psycho-thriller. De vertolkingen zijn van het hoogste niveau, met een aangrijpend filmdebuut van Elizabeth Olsen en John Hawkes als intrigerende tegenspeler. Arthouse-fans kijken al maanden reikhalzend uit naar deze dvd gezien de film bij ons nooit in de bioscoop werd vertoond.

 
Het verhaal

Na haar ontsnapping uit een gevaarlijke sekte onder het waakzame oog van een charismatische sekteleider (de voor een Academy Award genomineerde John Hawkes) probeert Martha (Elizabeth Olsen) opnieuw een normaal leven te leiden bij haar familie. De kwellende herinneringen aan haar verleden veroorzaken echter een kille achterdochtigheid en het lijkt nergens meer veilig zodra de broze lijn tussen de realiteit en haar waanideeën begint te vervagen...

 
Sterke cast

Elizabeth Olsen, de zus van de beroemde tweeling Mary-Kate en Ashley, maakt een indrukwekkend filmdebuut in deze spannende arthouse-thriller. Ze heeft nog de kwetsbaarheid van een kind maar haar wilskracht neemt toe. Tegenspeler John Hawkes (American Gangster) is subliem als sekteleider die zijn volgelingen in z’n greep houdt en hersenspoelt. Hawkes is de man die aan de touwtjes trekt, zijn volgelingen zijn zo goed als willoze poppen. De manipulatieve trucs die hij daarvoor gebruikt zijn aangrijpend authentiek, met veel liefdevolle en warme verleiding die in schril contrast staat tot het klimaat van angst en terreur. Ook Sarah Paulson (Serenity, What Women Want) en Brady Corbet (Thirteen, Melancholia) dragen met hun sterke vertolkingen bij tot het bijzonder hoge niveau van de film.

 

Lovende recensies en award

Martha Marcy May Marlene werd reeds met veel lof onthaald in de pers, ondanks het feit dat de film niet werd vertoond in de bioscoop. Naast de uitzonderlijke acteerprestaties ontving de film ook lovende kritieken voor de mooie, mysterieuze verhaallijn. Regisseur Sean Durkin won voor zijn regie de Best Director Award op het Sundancefestival. Ook de muziek wordt geprezen: de soundtrack van Saunder Jurriaans en Danny Bensi heeft de dreiging van onweer in de verte wat de beklemmende sfeer nog versterkt. Bij ons beleefde de film succesvolle previews tijdens het Internationaal Filmfestival Gent en de Amsterdam Film Week (najaar 2011). De film was naast deze previews niet in de bioscoop te zien, dus nu kunnen we eindelijk genieten van deze exclusieve première op DVD.

 
Productinformatie
Koop-DVD

Titel: Martha Marcy May Marlene

Releasedatum: 16 augustus 2012

Genre: Thriller
Leeftijd: 12, geweld
Speelduur: 98 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9 (1.78:1)
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
 

Extra's:

• Mary Last Seen

 
Huur-DVD

Titel: Martha Marcy May Marlene

Releasedatum: 14 augustus 2012
Genre: Thriller
Leeftijd: 12, geweld
Speelduur: 98 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9 (1.78:1)
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
 Recent nieuws van dezelfde bron